Om kontrollen modifieras laddas sidan om
Strömadapter med tre stift för vägguttag

Återkallningsprogram för Apple-strömadapter med tre stift för vägguttag

Apple har upptäckt att Apple-strömadaptrar med tre stift för vägguttag, som i första hand är avsedda för användning i Storbritannien, Singapore och Hong Kong, i mycket sällsynta fall kan gå sönder och orsaka en elektrisk stöt om blottade metalldelar vidrörs. Denna strömadapter för vägguttag levererades från 2003 till 2010 tillsammans med Mac och vissa iOS-enheter, samt i Apple World Travel Adapter Kit.

Kundens säkerhet är alltid Apples högsta prioritet och vi har beslutat att ersätta berörda adaptrar för vägguttag med en ny adapter gratis. Vi uppmuntrar kunder att byta ut sina adaptrar för vägguttag genom att följa stegen nedan.

Identifiera din adapter för vägguttag

Jämför din adapter med bilderna nedan. De berörda adaptrarna med tre stift för vägguttag är vita har har inga bokstäver i springan som fäster den till en Apple-strömadapter. Nya adaptrar är vita medan den del av insidan som fäster den till strömadaptern är grå.

Berörd
Närbild på berörd adapter
Närbild på den berörda adapterns stift
Ny
Närbild på ny adapter
Närbild på den nya adapterns stift

Obs! Apple usb-strömadaptrar påverkas inte av återkallningsprogrammet.

Bytesprocess

Välj ett av alternativen nedan. Vi kommer behöva verifiera serienumret till din Mac, iPad, iPhone eller iPod som en del i bytesprocessen, så se till att ha det förberett. Det är enkelt att hitta ditt serienummer.

Kunder som har köpt ett Apple World Travel Adapter Kit ska använda ett av alternativen ovan för att byta sin berörda adapter med tre stift för vägguttag.

Ytterligare information

Det här programmet påverkar inte din lagstadgade rätt eller garanti.

Strömadaptrar för vägguttag som är gjorda för användning på Europeiska fastlandet eller i Australien, Nya Zeeland, Korea, Argentina och Brasilien kan omfattas av återkallningsprogrammet för Apple-strömadapter för vägguttag.

Läs mer om att använda Apple-strömadaptrar, kablar och löstagbara strömadaptrar (duckhead-kontakter) med Apple-produkter.

Informationen gäller från och med 2019-04-25