Förändringar i hur DJ-program och andra tredjepartsprogram kommer åt ditt musikbibliotek

Den nya appen Apple Music i macOS Catalina har ett enda sätt för tredjepartsprogram att komma åt ditt musikbibliotek. För närvarande har inte alla utvecklare av tredjepartsprogram anammat dessa förändringar.

Om du tidigare använde export av musikbiblioteket som en XML-fil, kommer XML-filen ligga kvar i ditt uppgraderade bibliotek efter uppgradering till macOS Catalina. Men filen kommer inte uppdateras med ny musik eller nya spellistor som du lägger till eller ändrar i ditt bibliotek.

Försök med följande om du använder ett tredjepartsprogram och inte kan komma åt ditt musikbibliotek som förväntat:

• Kontrollera om det finns en uppgradering till programmet.
  • Kontrollera inställningarna i tredjepartsprogrammet om det finns ett nytt sätt att länka till ditt musikbibliotek.
  • Försök att dra och släppa låtar från ditt musikbibliotek till programmets bibliotek.
  • Du kan använda programmet på en Mac-dator med macOS Mojave eller pc med iTunes för Windows tills programutvecklaren släpper en uppdatering för macOS Catalina.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.