Om du inte kan synkronisera video med din äldre generations iPod

Äldre generationer av iPod har kanske inte stöd för videoformat som nyare versioner av iPod, iPhone eller iPad har stöd för.

När du försöker synkronisera SD-videor (standardupplösning) av hög kvalitet till din iPod classic eller iPod nano kan följande meddelande visas: ”[Din fil]” kopierades inte eftersom SD-videor av hög kvalitet inte är kompatibla med iPod ”[Enhetsnamn].”

Om du vill synkronisera dessa videor börjar du med att ändra dina inställningar och laddar sedan ned videon och försöker synkronisera igen.

Ändra inställningarna

1. Öppna iTunes.
  2. Mac: Välj iTunes > Inställningar från menyraden överst på datorskärmen.
    Windows: Välj Redigera > Inställningar i menyfältet längst upp i iTunes-fönstret.
  3. Klicka på fliken Hämtningar. Om fliken Hämtningar inte visas hämtar du den senaste versionen av iTunes.
  4. Avmarkera Hämta SD-videor av hög kvalitet.
  5. Klicka på OK.

Radera och hämta på nytt

Efter att du ändrat inställningarna hämtar du videon igen och provar att synkronisera igen.

Om du köpte videon från iTunes Store

1. Klicka på Videor i det vänstra sidofältet i iTunes-fönstret.
  2. Välj Visa > Visa som > Lista i menyraden högst upp på datorskärmen, eller högst upp i iTunes-fönstret.
  3. Leta upp och välj den video som du vill synkronisera och klicka sedan på symbolen Fler alternativ blå symbol med tre punkter för fler alternativ i iTunes. Om HD-symbolen visas bredvid videons titel kan du läsa om hur du skaffar en SD-version.
  4. Klicka på Ta bort hämtningen.
  5. Hämta videon på nytt genom att klicka på hämtningssymbolen blå symbol för molnhämtning i iTunes.
  6. När videon har hämtats synkroniserar du den till enheten.

Om du skapat videon

Videos som du skapat själv kanske är i ett format som din iPod inte har stöd för. Följ dessa steg för sådana videor:

1. Klicka på Videor i det vänstra sidofältet i iTunes-fönstret.
  2. Välj videon som du försöker synkronisera. Välj Arkiv > Konvertera > Skapa version för iPod eller iPhone i menyraden längst upp på datorskärmen eller längst upp i iTunes-fönstret.
  3. Synkronisera den nya versionen med din iPod.