Kombinera dina låtar till album i iTunes

I vyn Album i iTunes i en mac-dator eller pc kanske låtar från samma album inte grupperats. Du kan ordna låtarna manuellt så att de grupperas i samma album.

Den här artikeln har arkiverats och uppdateras inte längre av Apple.

Som standard ordnar iTunes album baserat på albumartistens namn. En del låtar från samma album kanske inte har grupperats om deras albumnamn avviker något, om albumet är ett samlingsalbum eller om låtar från albumet framförs av olika artister. Om du vill gruppera alla låtar i samma album ordnar du dem manuellt.

Om du är medlem i Apple Music eller prenumererar på iTunes Match uppdateras alla ändrade ordningar i alla dina enheter. Om du synkroniserar ditt innehåll med iTunes uppdateras ändringarna i dina enheter vid nästa synkronisering.

Se till att albumens namn matchar

Olika användning av mellanslag, stavning eller interpunktion i albumnamn kan göra att iTunes listar låtar i separata album. Exempelvis kan namnet på ett album vara skrivet med ett extra mellanslag, som inte finns med i det verkliga namnet.

För att se till att alla låtar från samma album har samma albumnamn följer du dessa anvisningar:

1. Välj alla låtar som ska ingå i samma album.
  2. I menyraden längst upp på datorskärmen, eller längst upp i iTunes-fönstret, väljer du Arkiv > Visa info.
    Om meddelandet ”Är du säker på att du vill redigera information om flera objekt?” visas klickar du på Redigera objekt.
  3. I rutan bredvid ”album” skriver du korrekt albumnamn.
  4. Klicka på OK.

Markera låtar som delar av en samling

Om albumet är en samling av låtar av olika artister kanske iTunes listar låtarna i separata album.

Gör så här om du vill ordna låtar som ingår i en samling:

1. Markera alla låtar som tillhör samlingen.
  2. I menyraden längst upp på datorskärmen, eller längst upp i iTunes-fönstret, väljer du Redigera > Visa info.
    Om meddelandet ”Är du säker på att du vill redigera information om flera objekt?” visas klickar du på Redigera objekt.
  3. Kryssa i ”Albumet är en samling låtar av olika artister.”
  4. Klicka på OK.

Ge låtar ett primärt albumartistnamn

Om album har låtar av olika albumartister kanske iTunes listar låtarna i separata album. Tilldela ett album ett primärt artistnamn för ett album med låtar av flera artister genom att följa anvisningarna nedan:

1. Välj alla låtar som ska ha samma albumartist.
  2. I menyraden längst upp på datorskärmen, eller längst upp i iTunes-fönstret, väljer du Redigera > Visa info.
    Om meddelandet ”Är du säker på att du vill redigera information om flera objekt?” visas klickar du på Redigera objekt.
  3. I rutan bredvid Albumartist skriver du in albumartisten som du vill att alla låtarna ska ha.
    För att anteckna en låts ursprungliga albumartist kan du skriva in det i fältet ”kommentarer”. För att visa fältet ”kommentarer” väljer du en låt och väljer Redigera > Visa info.
  4. Klicka på OK.