Om Nätverksverktyg

Appen Nätverksverktyg ingår i din Mac. I den finns information och verktyg som hjälper dig med ditt nätverk.

I Nätverksverktyg visas information om dina nätverksanslutningar, inklusive gränssnittets maskinvaruadress, dess tilldelade IP-adresser, dess hastighet och status, antal skickade och mottagna datapaket och antal överföringsfel och kollisioner.

Följande andra verktyg ingår också i Nätverksverktyg:

• Netstat: Undersök datorns routningstabeller för nätverk genom att visa en detaljerad sammanfattning av antalet skickade och mottagna pakettyper med vanliga nätverksprotokoll.
  • Ping: Testa om datorn kan kommunicera med en dator eller en annan enhet på en specifik nätverksadress.
  • Lookup: Visa information från DNS-servern (Domain Name System).
  • Traceroute: Följ den väg ett meddelande tar genom nätverket från en dator till en annan.
  • Whois: Ange en domänadress för att kontrollera dess whois-information från en whois-server.
  • Finger: Ange ett användarnamn och en domänadress för att använda Finger-protokollet för att få information om användaren.
  • Port Scan: Ange en internetadress eller IP-adress för att söka efter öppna TCP-portar.

Hitta Nätverksverktyg med Spotlight eller på följande platser i din Mac:

Om du vill ha mer information öppnar du Nätverksverktyg och väljer Hjälp > Hjälp om Nätverksverktyg i menyfältet.