Använd Ljudkontroll i iTunes för att göra låtvolymen konsekvent

Slå på Ljudkontroll i iTunes för att spela upp alla låtar med samma volym.

När Ljudkontroll är på skannar iTunes låtarna i biblioteket och samlar in information om deras uppspelningsvolym. När du lägger till nya låtar i ditt bibliotek samlar iTunes in denna information i bakgrunden. Dessa data lagras antingen i ID3-taggen ”normaliseringsinformation” för låten eller i databasen i iTunes-musikbiblioteket. Ljuddata i musikfilerna ändras aldrig. Om du kodar eller ”rippar” en låt från en CD, lagrar iTunes ljudkontrollnivån i låtens ID3-taggar.

När Ljudkontroll är avstängt ignorerar iTunes ljudkontrolldata lagrade för varje låt, men de tas inte bort från iTunes-musikbiblioteket eller ID3-taggarna.

Aktivera Ljudkontroll

1. Öppna iTunes på datorn.
  2. Mac: Välj iTunes > Inställningar från menyraden överst på datorskärmen.
    Windows: Välj Redigera > Inställningar i menyfältet längst upp i iTunes-fönstret.
  3. Klicka på fliken Uppspelning.
  4. Välj Ljudkontroll.
  5. Klicka på OK.

Ljudkontroll fungerar med mp3-, AAC-, waw- och aiff-filer.

Höjningar av uppspelningsvolymen använder iTunes inbyggda begränsare för att skydda mot klippning.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.