Om iTunes Plus

Läs mer om iTunes Plus, det högkvalitativa formatet för låtar och musikvideor som är tillgängligt från iTunes Store.

iTunes Plus refererar till låtar och vissa musikvideor* som kodats i det högkvalitativa AAC-formatet som inte är skyddas med DRM (Digital Rights Management).

Alla låtar som nu säljs i iTunes Store är iTunes Plus. Om du tidigare har köpt DRM-skyddad musik från iTunes Store kanske du kan hämta DRM-fria versioner av dina låtar med en iTunes Match-prenumeration. Spåren måste visas som Matchad eller Köpt i kolumnen iCloud-status i iTunes-biblioteket. Motsvarande album eller låt måste också fortfarande vara tillgängligt från iTunes Store.

Uppgradera din musik till iTunes Plus genom att följa dessa steg på din dator:

1. Öppna iTunes.
  2. Om du inte redan är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID och lösenord.
  3. Tryck på fliken Min musik längst upp i iTunes.
  4. Tryck på sången eller albumet som du vill uppgradera.
  5. Tryck på raderingsknappen på tangentbordet. Klicka på Flytta till papperskorgen i meddelandet som visas.
  6. Tryck på fliken iTunes Store längst upp i iTunes.
  7. Tryck på Köpt under Snabblänkar till höger i iTunes-fönstret.
  8. Klicka på Musik i det övre högra hörnet av iTunes-fönstret.
  9. Leta reda på sången eller albumet som du vill uppgradera.
  10. Klicka på symbolen Hämta   på låten eller albumet.

*För att hämta iTunes Plus-musikvideor avmarkerar du Hämta SD-videor av hög kvalitet i iTunes-inställningarna. SD-videor av hög kvalitet är inte kompatibla med äldre generationers iPod och de är DRM-skyddade.