Om iTunes-biblioteksfiler

iTunes använder iTunes-biblioteksfiler och mappen iTunes Media för att organisera och lagra din musik och andra medier.

Den här artikeln har arkiverats och uppdateras inte längre av Apple.

Dina iTunes-biblioteksfiler håller reda på medier som du lägger till i iTunes, hur du ordnar dem och annan information, exempelvis spellistor, antal uppspelningar och låtbetyg.

Om filen iTunes Library.itl

Filen iTunes Library.itl är en databas med låtarna i ditt bibliotek och spellistorna som du har skapat. Vissa låtspecifika data är sparade i den här filen. Om du raderar den här filen skapar iTunes en ny tom kopia nästa gång du öppnar det. Dina spellistor, låtbetyg, kommentarer och annan information förloras. Filen iTunes Library.itl används enbart av iTunes och är den enda som säkerhetskopieras av Time Machine i OS X.

Nya versioner av iTunes innehåller ibland förbättringar av iTunes-biblioteket. När du öppnar en ny version av iTunes uppdateras ditt nuvarande bibliotek till det nya formatet och en kopia av det gamla biblioteket placeras i mappen Tidigare bibliotek.

Om filen iTunes Library.xml

Filen iTunes Library.xml innehåller en del av (men inte all) information som finns i filen iTunes Library.itl. Filen iTunes Library.xml gör din musik och dina spellistor tillgängliga för andra program på datorn, som iPhoto, GarageBand, iMovie och tredjepartsmjukvara i OS X Mountain Lion och tidigare. Dessa program använder den här filen till att göra det enklare för dig att lägga till musik från ditt iTunes-bibliotek till dina projekt.

Som standard skapar inte iTunes 12.2 och senare iTunes Library.xml. Om du använder OS X Mountain Lion eller tidigare eller tredjepartsmjukvara som använder XML-filen, måste du aktivera stöd för äldre XML-bibliotek:

1. Öppna iTunes.
  2. Välj iTunes > Inställningar från menyraden överst på datorskärmen.
  3. Klicka på fliken Avancerat.
  4. Välj Dela XML för iTunes-bibliotek med andra program.

Filen iTunes Library.xml används inte längre i de senaste versionerna av Apples medieprogram i OS X Yosemite och senare. Vissa tredjepartsmjukvaror kan fortfarande kräva den. Kontakta mjukvaruutvecklaren om du vill ha mer information.

Om iTunes verkar öppnas långsamt provar du att avmarkera Dela XML för iTunes-bibliotek med andra program.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.