iPhone 12 og nyere: mekaniske problemer

Problemløsing for problemer med Hjem-knappen eller Touch ID

Problemløsing for problemer med SIM-kort

Problemløsing for problemer med Taptic Engine eller følbar tilbakemelding

Problemløsing for problemer med Hjem-knappen eller Touch ID

Identifiser problemer

Merk: Denne prosedyren gjelder for iPhone-modeller med Hjem-knapp. Sjekk de tekniske spesifikasjonene for å kontrollere iPhone-funksjoner.

• Hjem-knappen svarer ikke

• Kjenner ikke taptisk tilbakemelding ved trykk på Hjem-knappen

• Klarer ikke å lese fingeravtrykk

• Klarer ikke å registrere en finger i Touch ID-innstillingene

• Klarer ikke å utføre kjøp med Touch ID

Prøv denne fremgangsmåten før du går videre til problemløsing for spesifikke problemer

1. Det er ikke sikkert at alle kan bruke funksjonen for skanning av fingeravtrykk. Enkelte mangler impedansen som trengs for å aktivere biometriske sensorer. Dette er normalt og utgjør ikke et serviceproblem. Hvis mulig kan du prøve å aktivere en fungerende enhet med Touch ID for å sjekke om du tilhører denne lille brukergruppen.

2. Rengjør Touch ID-sensoren for støv og rusk med en ren, lofri klut.

3. Sørg for at fingrene dine er rene og tørre.

• Merk: Fukt, kremer, svette, olje, kutt eller veldig tørr hud kan påvirke gjenkjenningen av fingeravtrykk. Visse aktiviteter kan også midlertidig påvirke gjenkjenningen av fingeravtrykk, som trening, dusjing, bading, matlaging eller andre omstendigheter eller endringer som påvirker fingeravtrykket.

4. Se etter hindringer, for eksempel en skjermbeskytter, rundt Touch ID-sensoren og -ringen.

Merk: Service anbefales ikke for problemer med bestemte fingre. Hvis du har et problem med bestemte fingre, må du være oppmerksom på at Touch ID i noen tilfeller ikke klarer å matche alle fingre konsekvent. Årsaken er vanligvis lesbarheten til spesifikke fingeravtrykk. Du kan prøve å registrere fingeren senere eller bruke en annen finger for Touch ID. Hvis du ikke får registrert noen fingre på enheten i det hele tatt, kan det hende at det er noe galt med Touch ID-sensoren og enheten må på service.

Kjør manuelle tester og feilsøkingstester

Hvis du ikke fikk løst problemet ved å følge en kundestøtteartikkel eller undersøke potensielle årsaker, kan du kjøre disse feilsøkingstestene og manuelle testene for å gjøre det lettere å isolere årsaken til problemet:

1. Kjør feilsøkingsprogrammet Mobile Resource Inspector (MRI).

2. Test enkeltklikk og dobbeltklikk på Hjem-knappen.

3. Trykk og hold på Hjem-knappen for Talekontroll eller Siri.

4. Mens skjermen er av, trykker du på Hjem-knappen og kontrollerer at skjermen slår seg på.

5. Når du trykker på Hjem-knappen, kontrollerer du at den følbare tilbakemeldingen simulerer et fysisk knappetrykk.

6. La fingeren ligge på Hjem-knappen mens du trykker på Hjem-knappen eller sideknappen for å vekke enheten. Når fingeravtrykket gjenkjennes, skal enheten låses opp.

Åpne og undersøk iPhonen

Hvis du ikke fikk løst eller isolert problemet ved å følge kundestøtteartikler eller kjøre feilsøkingstester, kan du følge reparasjonshåndboken for iPhone for å åpne og undersøke den. Et av problemene kan skyldes en skadet eller feilmontert del.

Merk: Denne delen krever at du bestiller deler og verktøy. Det er ikke sikkert at utskifting av en del løser problemet med enheten. Du finner andre servicealternativer på support.apple.com/no-no/repair.

Skift ut delen

Hvis du ikke fikk løst eller isolert problemet ved å følge fremgangsmåten over, skifter du ut skjermen.

Merk: Denne delen krever at du bestiller deler og verktøy. Det er ikke sikkert at utskifting av en del løser problemet med enheten. Du finner andre servicealternativer på support.apple.com/no-no/repair.

Problemløsing for SIM-kortproblemer

Identifiser problemer

Merk: Denne prosedyren gjelder for iPhone-modeller med SIM-skuff. Noen iPhone-modeller, for eksempel iPhone 14- og iPhone 15-modeller som er kjøpt i USA, har ingen SIM-skuff og støtter ikke fysisk SIM-kort. Disse modellene bruker eSIM. Sjekk de tekniske spesifikasjonene for å kontrollere iPhone-funksjoner.

Les disse artiklene hvis du opplever noen av disse problemene:

• «Et ugyldig SIM-kort er satt inn» vises

• «Det er ikke satt inn noe SIM-kort» vises

• «Et annet SIM-kort er registrert» vises

Ta ut eller bytt SIM-kortet i iPhone

Finn ut hvilken SIM-kortstørrelse iPhone eller iPad bruker

Hvis du ikke fikk løst problemet ved å følge en kundestøtteartikkel, går du videre til neste del.

Prøv denne fremgangsmåten før du går videre til problemløsing for spesifikke problemer

1. Kontroller at iPhonen har et aktivt abonnement fra en trådløsoperatør.

2. Kontroller at SIM-kortet er godkjent for bruk med iPhone. Et SIM-kort fra en operatør som ikke er godkjent av Apple, kan forårsake SIM-varselmeldinger. Hvis du setter inn et annet SIM-kort enn det som er brukt for den gjeldende iPhone-aktiveringen, kan det forårsake SIM-varselmeldinger.

3. Hvis det vises en melding om «låst SIM» på statuslinjen på iPhone, må du bruke PIN-koden til å låse opp SIM-kortet.

4. Kontroller at riktig SIM-skuff er satt inn i iPhonen.

• Merk: SIM-skuffene varierer litt i størrelse og form.

Kjør manuelle tester og feilsøkingstester

Hvis du ikke fikk løst problemet ved å følge en kundestøtteartikkel eller undersøke potensielle årsaker, kan du kjøre disse feilsøkingstestene og manuelle testene for å gjøre det lettere å isolere årsaken til problemet:

1. Kjør feilsøkingsprogrammet Mobile Resource Inspector (MRI).

2. Bruk et SIM-fjerningsverktøy til å løse ut SIM-skuffen. Sørg for at skuffen løses ut. Hvis det er vanskelig å løse ut skuffen, må du skifte ut SIM-skuffen.

3. Undersøk om SIM-skuffen er skadet. Hvis den er skadet, må du skifte ut SIM-skuffen.

4. Kontroller at du har riktig SIM-skuff for den aktuelle iPhone-modellen. Hvis du har feil SIM-skuff, må den skiftes ut.

5. Ta ut SIM-kortet ved å bruke et SIM-fjerningsverktøy til å løse ut SIM-skuffen. Sørg for at SIM-kortet ligger i flukt med skuffen når du setter den inn igjen. Hvis det er vanskelig å sette inn SIM-skuffen, skifter du den ut.

Åpne og undersøk iPhonen

Hvis du ikke fikk løst eller isolert problemet ved å følge kundestøtteartikler eller kjøre feilsøkingstester, kan du følge reparasjonshåndboken for iPhone for å åpne og undersøke den. Et av problemene kan skyldes en skadet eller feilmontert del.

Merk: Denne delen krever at du bestiller deler og verktøy. Det er ikke sikkert at utskifting av en del løser problemet med enheten. Du finner andre servicealternativer på support.apple.com/no-no/repair.

Skift ut delen

Hvis du ikke fikk løst eller isolert problemet ved å følge fremgangsmåten over, skifter du ut SIM-skuffen.

Merk: Denne delen krever at du bestiller deler og verktøy. Det er ikke sikkert at utskifting av en del løser problemet med enheten. Du finner andre servicealternativer på support.apple.com/no-no/repair.

Problemløsing for problemer med Taptic Engine eller følbar tilbakemelding

Identifiser problemer

• iPhone vibrerer ikke når det forventes

Prøv dette trinnet før du går videre til problemløsing for spesifikke problemer

• Start iPhone på nytt. Hvis iPhonen ikke starter på nytt, kan du prøve å tvinge iPhonen til å starte på nytt.

Kjør manuelle tester og feilsøkingstester

Hvis du ikke fikk løst problemet ved å følge en kundestøtteartikkel eller undersøke potensielle årsaker, kan du kjøre disse feilsøkingstestene og manuelle testene for å gjøre det lettere å isolere årsaken til problemet:

1. Kjør feilsøkingsprogrammet Mobile Resource Inspector (MRI).

2. På en iPhone med Ring/Lydløs-bryter skyver du bryteren mot skjermen, slik at den oransje indikatoren ikke vises – ringestillingen. På iPhone 15 Pro-modeller må du sørge for at enheten er stilt inn på ringing med handlingsknappen eller Kontrollsenter.

3. Bruk en annen telefon til å ringe til iPhonen.

4. Lytt til iPhonen, og kjenn på den mens den ringer. iPhonen skal spille av en ringetone og vibrere.

5. På en iPhone med Ring/Lydløs-bryter skyver du bryteren bort fra skjermen, slik at den oransje indikatoren vises – lydløs-stillingen. På iPhone 15 Pro-modeller må du sørge for at enheten er stilt inn på lydløs med handlingsknappen eller Kontrollsenter.

6. Lytt til iPhonen, og kjenn på den mens den ringer. iPhonen skal vibrere, men ikke spille av noen ringetone.

7. Avslutt samtalen.

Åpne og undersøk iPhonen

Hvis du ikke fikk løst eller isolert problemet ved å følge kundestøtteartikler eller kjøre feilsøkingstester, kan du følge reparasjonshåndboken for iPhone for å åpne og undersøke den. Et av problemene kan skyldes en skadet eller feilmontert del.

Merk: Denne delen krever at du bestiller deler og verktøy. Det er ikke sikkert at utskifting av en del løser problemet med enheten. Du finner andre servicealternativer på support.apple.com/no-no/repair.

Skift ut delen

Hvis du ikke fikk løst eller isolert problemet ved å følge fremgangsmåten over, skifter du ut Taptic Engine.

Merk: Denne delen krever at du bestiller deler og verktøy. Det er ikke sikkert at utskifting av en del løser problemet med enheten. Du finner andre servicealternativer på support.apple.com/no-no/repair.