iPhone 12 og nyere: Skjermproblemer

Troubleshooting display and image issues

Troubleshooting Multi-Touch or Haptic Touch issues

Troubleshooting ambient light sensor, proximity sensor, or compass issues

Feilsøking for skjerm- og bildeproblemer

Identifiser problemer

Les disse artiklene hvis du legger merke til noen av de følgende problemene:

• Ingen bilder eller forvrengte bilder

• Helhvit skjerm

• Tom eller svart skjerm

• Flimrende bilde

• Dårlig bildekvalitet, kontrast eller lysutfall

• Problemer med lysstyrke eller bakbelysning

• Regnbueeffekt eller ikke-ensartet farge

• Bildene som vises, har feil hvitbalanse

• True Tone-innstillingen mangler på modeller som støtter True Tone

Fungerer ikke skjermen på iPhonen eller iPaden din?

• Partikler eller rusk under glasset

• Uregelmessigheter med piksler

• Horisontale eller vertikale linjer

Om pikseluregelmessigheter på LCD-skjermer for Apple-produkter som er lansert i 2010 og senere

Hvis problemet ikke ble løst ved å følge en kundestøtteartikkel, fortsetter du til neste del.

Prøv disse trinnene før du fortsetter å utføre spesifikk feilsøking

1. Fjern eventuelle etuier og skjermbeskyttere. Trykk på skjermen med fingertuppene, ikke fingerneglene.

2. Rengjør skjermen med en myk, lett fuktet og lofri klut.

• Viktig: Koble fra alle kabler og slå av iPhonen først. Ikke bruk produkter som inneholder blekemiddel eller hydrogenperoksid. Unngå at det kommer fukt inn i åpninger, og ikke dypp iPhonen i rengjøringsmidler. Ikke bruk trykkluft.

Kjør manuelle og diagnostiske tester

Hvis problemet ikke ble løst ved å følge en kundestøtteartikkel eller lete etter mulige årsaker, kjører du disse diagnostiske og manuelle testene for å gjøre det mulig å isolere årsaken til problemet:

1. Kjør feilsøkingsprogrammet Mobile Resource Inspector (MRI).

2. Kjør feilsøkingsprogrammet Display Pixel Anomalies.

Åpne iPhonen og inspiser den

Hvis problemet ikke ble løst eller isolert ved å følge kundestøtteartikler eller kjøre diagnostikktester, kan du se i reparasjonshåndboken for iPhone for å finne ut hvordan du kan åpne og inspisere iPhonen. En del som er skadet eller har havnet på feil sted, kan være årsak til ett av problemene.

Merk: Denne delen krever at du bestiller deler og verktøy. Det er ikke sikkert at utskifting av en del løser problemet med enheten. Du finner andre servicealternativer på support.apple.com/no-no/repair.

Skift ut delen

Hvis problemet ikke ble løst eller isolert ved å følge de forutgående trinnene, skifter du ut skjermen.

Merk: Denne delen krever at du bestiller deler og verktøy. Det er ikke sikkert at utskifting av en del løser problemet med enheten. Du finner andre servicealternativer på support.apple.com/no-no/repair.

Feilsøking for problemer med Multi-Touch eller følbart trykk

Identifiser problemer

• Multi-Touch eller følbart trykk reagerer sakte eller reagerer ikke

• Bestemte områder reagerer ikke på Multi-Touch eller følbart trykk

• Ujevn respons på Multi-Touch eller følbart trykk

• Uventet Multi-Touch-respons

• Overfølsom respons på Multi-Touch eller følbart trykk

• Lav følsomhet for Multi-Touch eller følbart trykk

Prøv disse trinnene før du fortsetter å utføre spesifikk feilsøking

1. Fjern eventuelle etuier og skjermbeskyttere. Trykk på skjermen med fingertuppene, ikke fingerneglene.

2. Rengjør skjermen med en myk, lett fuktet og lofri klut.

• Viktig: Koble fra alle kabler og slå av iPhonen først. Ikke bruk produkter som inneholder blekemiddel eller hydrogenperoksid. Unngå at det kommer fukt inn i åpninger, og ikke dypp iPhonen i rengjøringsmidler. Ikke bruk trykkluft.

3. Roter iPhone-skjermen og test den i alle fire retninger. Kontroller at skjermen reagerer på berøring uansett hvilken vei du roterer den.

Kjør manuelle og diagnostiske tester

Hvis problemet ikke ble løst ved å følge en kundestøtteartikkel eller lete etter mulige årsaker, kjører du disse diagnostiske og manuelle testene for å gjøre det mulig å isolere årsaken til problemet:

1. Kjør feilsøkingsprogrammet Mobile Resource Inspector (MRI).

2. Kjør feilsøkingsprogrammet Multi-Touch.

Åpne iPhonen og inspiser den

Hvis problemet ikke ble løst eller isolert ved å følge kundestøtteartikler eller kjøre diagnostikktester, kan du se i reparasjonshåndboken for iPhone for å finne ut hvordan du kan åpne og inspisere iPhonen. En del som er skadet eller har havnet på feil sted, kan være årsak til ett av problemene.

Merk: Denne delen krever at du bestiller deler og verktøy. Det er ikke sikkert at utskifting av en del løser problemet med enheten. Du finner andre servicealternativer på support.apple.com/no-no/repair.

Skift ut delen

Hvis problemet ikke ble løst eller isolert ved å følge de forutgående trinnene, skifter du ut skjermen.

Merk: Denne delen krever at du bestiller deler og verktøy. Det er ikke sikkert at utskifting av en del løser problemet med enheten. Du finner andre servicealternativer på support.apple.com/no-no/repair.

Feilsøking for problemer med sensoren for omgivelseslys, nærhetssensoren eller kompasset

Identifiser problemer

• Skjermen justerer seg ikke i varierende lysforhold selv om autolysstyrke er på

• Kompasset fungerer ikke som det skal

• Skjermen forblir på under samtaler når iPhonen holdes til øret

• Skjermen slår seg av umiddelbart når du ringer

Prøv disse trinnene før du fortsetter å utføre spesifikk feilsøking

1. Fjern eventuelle etuier og skjermbeskyttere. Trykk på skjermen med fingertuppene, ikke fingerneglene.

2. Rengjør skjermen med en myk, lett fuktet og lofri klut.

• Viktig: Koble fra alle kabler og slå av iPhonen først. Ikke bruk produkter som inneholder blekemiddel eller hydrogenperoksid. Unngå at det kommer fukt inn i åpninger, og ikke dypp iPhonen i rengjøringsmidler. Ikke bruk trykkluft.

3. Nøyaktigheten til kompasset kan bli påvirket av magnetisme eller miljøforstyrrelser. Unngå å ha kilder til forstyrrelser i nærheten.

Kjør manuelle og diagnostiske tester

Hvis problemet ikke ble løst ved å følge en kundestøtteartikkel eller lete etter mulige årsaker, kjører du disse diagnostiske og manuelle testene for å gjøre det mulig å isolere årsaken til problemet:

1. Kjør feilsøkingsprogrammet Mobile Resource Inspector (MRI).

2. Nærhetssensoren registrerer når en iPhone holdes til øret, og slår umiddelbart av skjermen for å spare strøm og forhindre utilsiktede berøringer. For å kontrollere nærhetssensoren svarer du på et anrop på den berørte iPhonen, og deretter dekker du til den øverste delen av skjermen. Skjermen skal slå seg av, og den skal slå seg på igjen når du ikke dekker til skjermen lenger. Hvis den ikke slår seg av og på som forventet, fortsetter du til neste del.

Åpne iPhonen og inspiser den

Hvis problemet ikke ble løst eller isolert ved å følge kundestøtteartikler eller kjøre diagnostikktester, kan du se i reparasjonshåndboken for iPhone for å finne ut hvordan du kan åpne og inspisere iPhonen. En del som er skadet eller har havnet på feil sted, kan være årsak til ett av problemene.

Merk: Denne delen krever at du bestiller deler og verktøy. Det er ikke sikkert at utskifting av en del løser problemet med enheten. Du finner andre servicealternativer på support.apple.com/no-no/repair.

Skift ut delen

Hvis problemet ikke ble løst eller isolert ved å følge de forutgående trinnene, skifter du ut skjermen.

Merk: Denne delen krever at du bestiller deler og verktøy. Det er ikke sikkert at utskifting av en del løser problemet med enheten. Du finner andre servicealternativer på support.apple.com/no-no/repair.