Hvis du ser et væskevarsel på iPhone

Når du kobler en Lightning- eller USB-C-kabel eller tilbehør til iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR eller nyere, kan telefonen varsle deg om det er væske i kontakten.

Hvis et av disse varslene vises, har telefonen oppdaget væske i Lightning- eller USB-C-kontakten eller på kabelen eller tilbehøret. For å beskytte telefonen og tilbehøret, er ikke lading og tilbehørstilkobling tilgjengelig før kontakten, kabelendene og tilbehøret er tørre.

ios-17-iphone-14-pro-charging-not-available-prompt

Lading ikke tilgjengelig: Vises hvis du kobler telefonen med en Lightning-kontakt til en lader og væske oppdages.

ios-17-iphone-15-pro-liquid-detected-prompt

Væske oppdaget i USB-C-kontakt: Vises hvis du kobler tilbehør eller lader til telefonen med en USB-C til USB-A-kabel og væske oppdages. Koble fra ladekabelen umiddelbart.

Det kan hende du ser et av disse varslene i stedet:

• «Væske oppdaget i Lightning-kontakt»: Dette varselet vises hvis du kobler et Lightning-tilbehør til telefonen som ikke lader telefonen og væske oppdages.

• «Væske oppdaget»: Dette varselet vises hvis du kobler USB-C-tilbehør til telefonen og væske oppdages.

Hvis du lader iPhonen mens Lightning- eller USB-C-kontakten er fuktig, kan pinnene på kontakten eller kabelen ruste og bli permanent skadet eller slutte å fungere. Dette kan medføre tilkoblingsproblemer for iPhonen eller tilbehøret.

Selv om du ikke skal lade iPhone når den er fuktig, kan du trenge å gjøre det i et nødstilfelle. Hvis du kobler iPhonen til kabelen eller tilbehøret på nytt, får du opp alternativet for nødstilfelle, som du kan bruke til å overstyre væskevarselet og lade iPhonen.

Hvis du har en trådløs lader, kan du fremdeles bruke den til å lade iPhone. Du får best resultat når du sørger for at baksiden av iPhone er tørr før du plasserer den på den Qi-sertifiserte laderen. Finn ut mer om trådløs lading av iPhone.

Hvis iPhonen eller tilbehøret er fuktig

Koble kabelen fra iPhonen og koble den andre enden av kabelen fra strømadapteren eller tilbehøret.

Ikke koble til kabelen igjen før telefonen og kabelen er helt tørre.

Tørke iPhonen:

1. Trykk iPhonen forsiktig mot hånden med kontakten vendt ned for å fjerne overflødig væske. Legg iPhone på et tørt sted med litt trekk.

2. Etter minst 30 minutter kan du prøve å lade med en Lightning- eller USB-C-kabel eller koble til et tilbehør.

3. Hvis du ser varselet igjen, er det fortsatt væske i kontakten eller under pinnene på kabelen. Legg iPhone på et tørt sted med litt trekk i opptil ett døgn. Du kan prøve på nytt å lade eller koble til tilbehør i løpet av denne perioden. Det kan ta opptil 24 timer å tørke den fullstendig.

4. Hvis telefonen er tørr, men fortsatt ikke lader, kobler du kabelen fra adapteren og kobler adapteren fra veggen (hvis mulig) og kobler dem deretter til igjen.

Her er et par ting du ikke må gjøre:

• Ikke tørk iPhone med en ekstern varmekilde eller med trykkluft.

• Ikke stikk fremmedelementer, som bomullspinner eller papirservietter, inn i kontakten.

• Ikke legg iPhone i en pose med ris. Dette kan føre til at små rispartikler skader iPhonen.

Hvis iPhone og tilbehøret ikke er fuktig

Hvis du ser dette varselet hver gang du kobler til en bestemt kabel eller et tilbehør, kan kabelen eller tilbehøret være skadet. Kontakt produsenten.

Hvis du ser dette varselet hver gang du kobler til en Lightning- eller USB-C-kabel eller tilbehør, kontakter du Apple-kundestøtte.