macOS High Sierra

Games spelen op je Mac

Je kunt eenvoudig games spelen op je Mac. Wanneer je inlogt bij iCloud, wordt er automatisch een Game Center-account voor je aangemaakt (als je deze nog niet had).

Een Game Center-account in 'Internetaccounts'.

Als je een game wilt spelen, open je de game op dezelfde manier als waarop je alle programma's opent op je Mac. Je kunt in je eentje spelen in een game voor één speler of meedoen in een multiplayergame (in realtime of om de beurt). Als een multiplayergame sessies ondersteunt waarbij de gamegegevens in iCloud worden bewaard, kunnen jij en je vrienden op elk gewenst moment aan de game meedoen en de game verlaten.

Tip: Kijk in de Mac App Store voor de nieuwste en populairste games die Game Center en sessies ondersteunen.

Je Game Center-account aanpassen

• Je Game Center-account zien: Kies Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Internetaccounts'.

Open het paneel 'Internetaccounts' in Systeemvoorkeuren

Als je je account niet ziet, scrol je naar de onderkant van het paneel aan de rechterkant, klik je op 'Voeg andere account toe', scrol je omlaag en klik je op 'Game Center-account'. Log vervolgens in.

• Je bijnaam voor games wijzigen: Klik op 'Wijzig' en wijzig vervolgens je bijnaam. Je bijnaam is zichtbaar voor de andere spelers.

• Spelers in de buurt toestaan om jou uit te nodigen voor een multiplayergame: Selecteer 'Sta multiplayergames in de buurt toe'. Als je niet gevonden wilt worden, schakel je het bijbehorende aankruisvak uit.

Spelers in de buurt zijn personen die zich in hetzelfde wifinetwerk als jijzelf bevinden of die binnen Bluetooth-bereik zijn.

Als je op al je Apple apparaten met dezelfde Apple ID bij je iCloud-account bent ingelogd, is je Game Center-account beschikbaar op al je apparaten. Daarnaast zijn ook alle games beschikbaar die je met dezelfde Apple ID hebt gekocht.

Gamestatistieken en -uitdagingen weergeven

• Voor de meeste games voor één speler en multiplayergames zijn prestaties en ranglijsten te zien, zodat je je scores en rangorde kunt bijhouden en andere spelers kunt uitdagen om jouw prestaties te evenaren of te overtreffen.

Zoek in een game naar de knoppen of menuonderdelen waarmee je prestaties, ranglijsten en uitdagingen kunt weergeven en delen via e-mail, berichten of sociale media.

Multispelergames spelen

• Andere spelers voor een game laten vinden: Als de game over de optie 'Zoek passende spelers' beschikt, kun je op 'Speel nu' klikken om automatisch andere spelers voor de game te vinden.

• Tegen spelers in de buurt spelen: Als er spelers in de buurt worden gedetecteerd die zich in hetzelfde wifinetwerk als jijzelf bevinden of die binnen Bluetooth-bereik zijn, worden deze spelers weergegeven. Een speler selecteren

• Nodig vrienden uit: Klik in de game op 'Nodig uit' en selecteer vrienden in je contacten, recente games of spelers in de buurt. Pas eventueel je uitnodiging aan en klik op 'Verstuur'. Je kunt je uitnodiging als bericht versturen of als sms naar een telefoonnummer sturen.

Als je eerder al het programma Game Center hebt gebruikt, worden de personen uit je lijst met vrienden weergegeven in 'Recent'.

• Een uitnodiging accepteren: Klik in de melding of het bericht op 'Accepteer'. De game wordt geopend (als je deze hebt) en je kunt beginnen met spelen. Als je de game niet hebt, wordt de App Store geopend, zodat je de game kunt kopen.

Opmerking: Uitnodigingen om mee te doen aan games of waarschuwingen dat het jouw beurt is om te spelen, kunnen als meldingen op je Mac binnenkomen. In het paneel 'Berichtgeving' in Systeemvoorkeuren kun je de ontvangst van de meldingen inschakelen, stoppen of onderbreken. Zie Meldingen ontvangen of stopzetten voor meer informatie.

Sessies houden en spelen

Een sessie is een game die via iCloud wordt gespeeld en waaraan maximaal honderd personen tegelijk kunnen meedoen. Er kunnen zelfs teams worden gevormd die tegen elkaar spelen. Aangezien de gamegegevens in iCloud worden bewaard in plaats van op je Mac, kun je op elk gewenst moment aan de game meedoen en weer stoppen.

Je moet zijn ingelogd bij iCloud om sessies te kunnen hosten en spelen.

• Een sessie hosten: Wanneer je vrienden uitnodigt om een game te spelen die sessies ondersteunt, worden de gamegegevens in je iCloud-opslagruimte opgeslagen.

• Vrienden uitnodigen: Afhankelijk van de game die je speelt, kun je op verschillende manieren vrienden uitnodigen. Je kunt hen bijvoorbeeld uitnodigen via een bericht, e-mail, Twitter of Facebook.

• Een uitnodiging accepteren: Klik in de melding of het bericht op de URL van de sessie om de uitnodiging te accepteren. De game wordt geopend (als je deze hebt) en je kunt beginnen met spelen. Als je de game niet hebt, wordt de App Store geopend, zodat je de game kunt kopen.

• Een sessie beëindigen die door jou wordt gehost: Je kunt op elk gewenst moment een sessie beëindigen. Wanneer je dat doet, worden de gamegegevens uit je iCloud-opslagruimte verwijderd.

Als een sessie zes maanden inactief is geweest, wordt de sessie automatisch beëindigd en worden de gamegegevens verwijderd.

De beheerder van een Mac kan andere gebruikers van de Mac verbieden aan multiplayergames mee te doen. Zie Ouderlijk toezicht configureren voor meer informatie.

De Game Center-voorziening is mogelijk niet overal beschikbaar.