Een schermbeveiliging weergeven op uw Mac

U kunt instellen dat uw Mac een schermbeveiliging weergeeft. Dit kan handmatig worden geactiveerd of automatisch na een periode zonder activiteit.

Een schermbeveiliging kiezen

De Mac wordt met meerdere schermbeveiligingen geleverd die foto's, berichten, illustraties uit de iTunes- of Fotobibliotheek en meer weergeven.

1. Kies in het menu Apple de optie 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Bureaublad en schermbeveiliging'.
  2. Klik op het tabblad 'Schermbeveiliging'. De schermbeveiligingen worden in het linkerdeel van het venster weergegeven, en aan de rechterkant ziet u een voorbeeld van de geselecteerde schermbeveiliging.
  3. Selecteer een schermbeveiliging door erop te klikken. Als u een schermvullende voorvertoning wilt zien, beweegt u de aanwijzer over de voorvertoning en klikt u op de knop 'Voorvertoning' die daar verschijnt.

Als u een schermbeveiliging wilt maken in de vorm van een diapresentatie, selecteert u een van de opties daarvoor, zoals 'Zwevend', 'Weerspiegeling', 'Origami' of 'Tegels'. Vervolgens kiest u in het venstermenu 'Bron' uw eigen foto's of een van de ingebouwde diaverzamelingen.

Kiezen wanneer en hoe de schermbeveiliging wordt gestart

In het venstermenu 'Begin na' kiest u hoe lang de Mac inactief moet zijn geweest voordat de schermbeveiliging start. Als u niet wilt dat de schermbeveiliging wordt gestart, kiest u 'Nooit'.

Onder de knop 'Interactieve hoeken' vindt u opties om de schermbeveiliging te starten of te stoppen of het beeldscherm in de sluimerstand te zetten door de aanwijzer in een van de hoeken van het scherm te zetten. Kies een optie in het venstermenu van de gewenste hoek.

Na activering van schermbeveiliging om wachtwoord vragen

U kunt de Mac zo instellen dat er om uw inlogwachtwoord wordt gevraagd om het scherm te ontgrendelen wanneer de schermbeveiliging is gestart:

1. Kies in het Apple-menu () de optie 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Beveiliging en privacy'.
  2. Klik op het tabblad 'Algemeen'.
  3. Selecteer de optie om na activering van de sluimerstand of de schermbeveiliging te vragen om het wachtwoord.

Het beeldscherm uitzetten of in de sluimerstand zetten

De Mac gebruikt de processor, de grafische processor en het beeldscherm wanneer deze een schermbeveiliging weergeeft. Om energie te besparen, kunt u via de voorkeuren voor de Energiestand kiezen hoe lang de Mac inactief moet zijn voordat het beeldscherm wordt uitgezet of in de sluimerstand gaat.

1. Kies 'Systeemvoorkeuren' in het Apple-menu en klik vervolgens op 'Energiestand'.
  2. Gebruik de schuifknop om de periode van inactiviteit in te stellen. Als u instelt dat het beeldscherm uitgaat voordat de schermbeveiliging start, wordt de schermbeveiliging niet gestart na een bepaalde periode van inactiviteit.

Als u een notebook gebruikt (zoals een MacBook Pro), kunt u voor gebruik op batterijstroom en gebruik met de lichtnetadapter verschillende perioden instellen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.