De dubbelkliksnelheid en scrolsnelheid aanpassen van uw muis of trackpad

Lees hoe u de dubbelkliksnelheid en scrolsnelheid aanpast van de Apple Magic Mouse, het Apple Magic Trackpad of het ingebouwde trackpad van de Mac. Het is ook mogelijk om scrollen in of uit te schakelen op deze apparaten.

1. Kies Systeemvoorkeuren in het menu Apple.
  2. Selecteer Toegankelijkheid in het venster Systeemvoorkeuren.
  3. Selecteer ‘Muis en trackpad’ in de navigatiekolom links.
  4. Als u de dubbelkliksnelheid van uw muis of trackpad wilt aanpassen, gebruikt u de schuifknop zoals hieronder weergegeven.
    Systeemvoorkeuren
  5. Klik op de knop Trackpadopties of Muisopties om de scrolsnelheid aan te passen van uw muis of trackpad.
  6. Gebruik de schuifknop om de scrolsnelheid van het apparaat aan te passen in het venster dat wordt geopend. U kunt scrollen voor uw muis of trackpad ook in- of uitschakelen via het aankruisvak.
    Scrolsnelheid in Systeemvoorkeuren

U kunt ook het paneel Toegankelijkheid in Systeemvoorkeuren openen om ‘Slepen met drie vingers’ in te schakelen voor uw trackpad.