macOS High Sierra

Het paneel 'Extensies'

In het paneel 'Extensies' in Systeemvoorkeuren kun je extensies van Apple en andere aanbieders in- of uitschakelen. Mac-extensies, zoals Markering, voegen extra functionaliteit toe aan programma's of aan de Finder.

Je kunt ook opgeven welke extensies je in het Deel-menu wilt weergeven en welke widgets je in de weergave 'Vandaag' in het berichtencentrum wilt weergeven.

Je opent het voorkeurenpaneel door Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' te kiezen en vervolgens op 'Extensies' te klikken.

Open het paneel 'Extensies' in Systeemvoorkeuren

Alle

Hiermee geef je alle extensies weer die op je Mac zijn geïnstalleerd. Dit zijn extensies die door derden zijn ontwikkeld.

Als de extensie een inhoudsextensie is waarmee extra functionaliteit aan programma's wordt toegevoegd, zie je een aankruisvak 'Taken' onder de extensie. Als het een extensie voor de Finder is, zie je een aankruisvak 'Finder'. Schakel het aankruisvak in om de extensie te gebruiken.

Taken

Hiermee geef je alle inhoudsextensies weer die op je Mac zijn geïnstalleerd. Selecteer een inhoudsextensie om deze beschikbaar te maken in programma's.

Als bijvoorbeeld Markering is geselecteerd, kun je op afbeeldingen tekenen en documenten ondertekenen Mail, Teksteditor en andere programma's.

Finder

(alleen beschikbaar als er Finder-extensies zijn geïnstalleerd)

Hiermee geef je alle Finder-extensies weer die op je Mac zijn geïnstalleerd. Selecteer een Finder-extensie om deze beschikbaar te maken in de Finder.

Fotobewerking

(alleen beschikbaar als deze extensies zijn geïnstalleerd)

Hiermee geef je alle Foto's-extensies weer die op je Mac zijn geïnstalleerd, zoals Markering. Selecteer een Foto's-extensie om deze beschikbaar te maken tijdens het bewerken van foto's in het programma Foto's.

Deel-menu

Selecteer de deelextensies die je wilt weergeven in het Deel-menu (beschikbaar via de deelknop  in de Finder en in veel andere Mac-programma's).

• Standaardextensies, zoals Mail, Berichten en AirDrop, kunnen niet worden gedeselecteerd.

• Als een extensie is geselecteerd in de lijst, maar deze extensie niet in het Deel-menu wordt weergegeven, kun je geen onderdelen delen via die extensie. Zo kun je via AirDrop bijvoorbeeld wel een webpagina in Safari delen, maar geen geselecteerde tekst.

• De widget Sociaal bevat alleen extensies waarbij het mogelijk is om berichten te plaatsen of te versturen.

Vandaag

Selecteer de widgets, zoals Zoek mijn vrienden, die je wilt opnemen in de weergave 'Vandaag' in het berichtencentrum.

Je kunt ook rechtstreeks vanuit de weergave 'Vandaag' widgets weergeven of verbergen.