macOS High Sierra

Siri-voorkeuren

Gebruik het voorkeurenpaneel van Siri om een taal en stem te kiezen, gesproken feedback in of uit te schakelen, en in te stellen in welke programma's Siri iets mag leren of suggesties mag geven. Zie Siri op je Mac gebruiken voor meer informatie over USB-C.

Je opent het voorkeurenpaneel van Siri door Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' te kiezen en vervolgens op 'Siri' te klikken.

Open het paneel 'Siri' in Systeemvoorkeuren

Activeer Vraag het aan Siri

Gebruik Siri voor alledaagse taken, om snel antwoord te krijgen op vragen en nog veel meer. Schakel het aankruisvak uit om Siri niet meer te gebruiken. (Siri blijft wel leren en suggesties geven in programma's.)

Als je Siri iets vraagt terwijl het aankruisvak niet is ingeschakeld, wordt je gevraagd om Siri te activeren. Om Siri te kunnen gebruiken, heb je een internetverbinding nodig.

Toetscombinatie

De standaardinstelling om Siri iets te vragen, is het tegelijk indrukken van de Command-toets en de spatiebalk.

Als je een eigen toetscombinatie wilt aanmaken, klik je op het venstermenu, kies je 'Pas aan' en druk je op de toetsen die je wilt gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld op Option + Z drukken.

Microfooninvoer

Klik op het venstermenu en kies vervolgens een microfoon. Als je 'Automatisch' kiest, luistert de Mac naar het apparaat dat je hoogstwaarschijnlijk zult gebruiken.

Taal

Kies de gewenste taal en het gewenste dialect waarin je Siri vragen wilt stellen. Siri zal nu in die taal en in dat dialect reageren. Siri is niet in alle talen of regio's beschikbaar.

Siri-stem

Een geslacht (en soms een dialect) kiezen voor Siri. Je kunt niet voor alle talen een ander geslacht of dialect selecteren.

Gesproken feedback

Je kunt gesproken feedback (gesproken antwoorden) van Siri in- of uitschakelen. Als je de feedback uitschakelt, wordt het antwoord van Siri alleen weergegeven in het Siri-venster en niet uitgesproken.

Toon Siri in menubalk

Je kunt het Siri-symbool toevoegen aan de menubalk, zodat je Siri snel iets kunt vragen.

Siri-suggesties en privacy

Kies de programma's waarin Siri mag leren om suggesties te geven.

Klik op 'Info over Siri en privacy' voor informatie over de manier waarop je gesproken tekst door Siri naar Apple wordt gestuurd. Je vindt hier ook informatie over de manier waarop je persoonlijke gegevens, zoals je naam en je contactpersonen, worden gebruikt om je beter te begrijpen en om je tekst gemakkelijker te herkennen.

Als praten lastig is of als je niet wilt dat anderen je verzoeken aan Siri horen, kun je de vragen ook typen in plaats van uitspreken. Zie Het paneel 'Siri' van het paneel 'Toegankelijkheid' in Systeemvoorkeuren voor meer informatie.