macOS High Sierra

Cd's en dvd's verwijderen

Je kunt een cd of dvd meestal verwijderen vanaf het bureaublad of vanuit een Finder-venster.

Een cd of dvd verwijderen

Voer een of meer van de volgende stappen uit:

• De schijf verwijderen via het bureaublad: Selecteer de schijf die je wilt verwijderen en kies 'Archief' > 'Verwijder [schijf'].

• Een schijf verwijderen via een Finder-venster: Klik op het Finder-symbool in het Dock om een Finder-venster te openen. Klik vervolgens in de navigatiekolom van de Finder op de verwijderknop  naast de naam van de schijf.

• Een schijf verwijderen uit een optische-schijfeenheid: Druk op de verwijdertoets .

Problemen met het verwijderen van een cd of dvd

Probeer een of meer van de volgende oplossingen:

• Als de cd of dvd door een programma wordt gebruikt: Stop het programma en probeer de schijf opnieuw te verwijderen.

• Als het niet lukt om het programma te stoppen waarvoor de cd of dvd wordt gebruikt: Sluit het bestand dat op de schijf staat die je wilt verwijderen en probeer het opnieuw.

• Als de cd of dvd door iemand anders wordt gebruikt: Log de gebruikers uit die de schijf gebruiken uit en probeer opnieuw de schijf te verwijderen.

• Als het niet lukt om een gebruiker uit te loggen: Log in als die gebruiker en probeer opnieuw de schijf te verwijderen.

• Als je je computer opnieuw kunt opstarten om de schijf te verwijderen: Kies Apple-menu > 'Herstart' en klik vervolgens op 'Herstart' terwijl je de muis- of trackpadknop ingedrukt houdt totdat de schijf wordt verwijderd. Je kunt ook de Option-toets ingedrukt houden terwijl je de computer opnieuw opstart; wanneer je cd of dvd op het scherm verschijnt, selecteer je deze en druk je vervolgens op de verwijderknop.