Bestanden op de Mac delen met andere apparaten

Dit zijn veelgebruikte manieren om bestanden op een Mac te delen of naar een ander apparaat over te zetten.

iCloud Drive

Wanneer u bestanden bewaart op iCloud Drive, kunt u ze delen met Mac-computers, iOS-apparaten en Windows-pc's. Meer informatie over iCloud Drive

Extern opslagapparaat

Met een extern opslagapparaat, zoals een harde schijf of usb stick, kunt u zelfs grote hoeveelheden gegevens van de ene computer naar de andere overzetten. U sleept de bestanden gewoon naar het opslagapparaat, sluit het vervolgens aan op de andere computer en kopieert ze daarvandaan.

AirDrop

Met AirDrop kunt u bestanden draadloos versturen van het ene naar het andere Apple apparaat. De afstand tussen de apparaten mag dan niet groter zijn dan ongeveer 9 meter. Meer informatie over AirDrop

Doelschijfmodus

Met de doelschijfmodus en een geschikte kabel kunt u een Mac-computer gebruiken als extern opslagapparaat voor een andere aangesloten Mac. Meer informatie over de doelschijfmodus

Bestandsdeling

Wanneer u Bestandsdeling instelt op een Mac, kunnen andere computers op hetzelfde netwerk er verbinding mee maken. U bepaalt zelf welke mappen u wilt delen. Meer informatie over bestandsdeling

E-mail of chat

Met de Mail-app kunt u bestanden versturen als e-mailbijlage. Als de bijlage te groot is om als gewone bijlage te versturen, wordt de bijlage door de Mail Drop-functie automatisch geüpload naar iCloud, zodat de ontvanger deze eenvoudig kan downloaden.

Kleine bestanden kunt u ook versturen met de Berichten-app: u sleept het bestand dan gewoon naar uw bericht.