iOS:n päivitys- ja palautusvirheet

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit ratkaista iOS:n päivitys- ja palautusvirheet.

Kokeile ensin näitä toimenpiteitä

1. Jos käytössäsi on Mac, jossa on macOS Catalina 10.15 tai uudempi, varmista, että Mac on ajan tasalla. Jos käytössäsi on Mac, jossa on macOS Mojave 10.14 tai aiempi, tai Windows-tietokone, varmista, että siinä on iTunesin uusin versio.
  2. Jos laitteen palauttaminen epäonnistui ja saat ilmoituksen, että ”Tapahtui tuntematon virhe [virhekoodi]”, noudata näitä ohjeita

Jos virheilmoitus edelleen toistuu, kokeile seuraavia ohjeita.

Tarkista virhekoodi tai varoitusviesti

Valitse virhekoodi ja lue toimintaohjeet:

Mac- tai Windows-tietokoneen ohjelmiston päivittäminen

Jos näet virheen 10, iOS-laitteellasi saattaa olla uudempi iOS-versio kuin mitä tietokoneesi tukee. Sinun on päivitettävä Mac-ohjelmisto (tai Windowsissa iTunes), ennen kuin voit päivittää tai palauttaa iOS-laitteen.

macOS 10.11 tai uudempi:

1. Katkaise iOS-laitteesi yhteys tietokoneeseen ja yhdistä se siihen uudelleen. Sinun pitää ehkä avata iOS-laitteen lukitus, jotta Mac tunnistaa sen.
  2. Kun näet viestin, jossa sanotaan, että ohjelmisto on päivitettävä, jotta iOS-laitteeseen voidaan yhdistää, lataa ja asenna ohjelmisto klikkaamalla Asenna, jotta Mac voi päivittää tai palauttaa iOS-laitteen.

Windows: Päivitä iTunesin uusimpaan versioon.

Jos näet edelleen virheen 10 tai et näe valintaikkunaa, jossa sinua pyydetään päivittämään Macin ohjelmisto, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Varmista, että laitteesi voi kommunikoida Applen palvelinten kanssa

Jos saat virheilmoituksen 1671, tietokone lataa tarvittavia ohjelmistoja. Odota latauksen päättymistä ja yritä sitten uudelleen.

Jos saat jonkin alla olevista virheilmoituksista, tietokoneesi ei ehkä pysty muodostamaan yhteyttä Applen palvelimiin tai iPhoneesi, iPadiisi tai iPod touchiisi:

• 17, 1638, 3014, 3194, 3000, 3002, 3004, 3013, 3014, 3015, 3194, 3200
  • ”Ladattaessa ohjelmistoa tapahtui virhe.”
  • ”Laite ei sovellu pyydetylle buildille.”

Tarkista seuraavat asiat:

1. Varmista, että tietokone pystyy kommunikoimaan Applen ohjelmistopäivityspalvelimien kanssa.
  2. Tarkista muun valmistajan tietoturvaohjelmisto.

Jos saat virheilmoituksen 4037, tietokone ei pysty päivittämään laitettasi, koska se on lukittu pääsykoodilla, eikä laitteen lukitusta avattu päivitystä tai palautusta varten. Avaa laitteesi lukitus ja yritä uudelleen. Lue, mitä tehdä, jos olet unohtanut pääsykoodisi.

Jos virheilmoitus edelleen toistuu, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Mobiilipäivitys epäonnistui- tai Apple Pay ei ole käytettävissä -ilmoitus

Jos näet päivityksen jälkeen Mobiilipäivitys epäonnistui- tai Apple Pay vaatii päivityksen tälle iPhonelle -ilmoituksen, lue, miten toimia.

Tarkista tietoturvaohjelmisto

Tarkista USB-yhteydet

Jos saat virheilmoituksen 4005, 4013 tai 4014, noudata näitä ohjeita.

Jos näet jonkin alla olevista virheilmoituksista, tarkista USB-yhteys, USB-kaapeli, USB-portti tai tietokone:

• 13, 1600, 1601, 1602, 1603, 1604, 1611, 1643–1650
  • 2000, 2001, 2002, 2005, 2006, 2009
  • Virheilmoitus, joka sisältää tekstin ”virheellinen vastaus”

Tarkista seuraavat asiat. Kokeile uudelleen jokaisen toimenpiteen jälkeen:

1. Käytä laitteen mukana toimitettua USB-kaapelia. Jos se ei ole saatavilla, käytä toista Applen USB-kaapelia.
  2. Vaihda tietokoneen toiseen USB-porttiin. Älä liitä kaapelia näppäimistöön.
  3. Vaihda toisen tietokoneen USB-porttiin.
  4. Jos virheilmoitus edelleen toistuu, tarkista muut USB-ongelmat, tarkista muun valmistajan tietoturvaohjelmisto ja sitten tarkista laitteisto.

Jos virheilmoitus edelleen toistuu, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Tarkista laitteisto

Jos saat virheilmoituksen 53, noudata näitä ohjeita.

Jos saat jonkin alla olevista virheilmoituksista, ongelma saattaa olla laitteistossa:

• 1, 3, 11, 12, 13, 16
  • 20, 21, 23, 26, 27, 28, 29, 34, 35, 36, 37, 40, 56
  • 1002, 1004, 1011, 1012, 1014, 1667, 1669

Tarkista seuraavat asiat. Kokeile uudelleen jokaisen toimenpiteen jälkeen:

1. Jos iTunes on auki, sulje se ja avaa se sitten uudelleen.
  2. Tarkista muun valmistajan tietoturvaohjelmisto.
  3. Varmista, että USB-kaapelisi, tietokoneesi ja verkkosi toimivat luotettavasti. Yritä sitten palauttaa laitteesi vielä kaksi kertaa.
  4. Tarkista, onko ohjelmisto vanhentunut tai onko sitä muokattu

Jos virheilmoitus edelleen toistuu, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Vanhentuneen tai muokatun ohjelmiston tarkastaminen

Jos saat virheilmoituksen 1015 tai ”tarvittavaa resurssia ei löydy” -ilmoituksen, laitteessasi saattaa olla luvattomia ohjelmistomuutoksia (joita kutsutaan jailbreikkaukseksi). Saatat myös yrittää asentaa laitteeseen iOS:n aiempaa versiota.

Voit palauttaa laitteen uusimpaan ohjelmistoversioon käyttämällä palautustilaa iPhonessa tai käyttämällä palautustilaa iPadissa.

Jos virheilmoitus edelleen toistuu, ota yhteyttä Apple-tukeen.