Kombiner dine sange i album i iTunes

Når du er i visningen Album i iTunes på en Mac eller pc, vises sange fra samme album ikke altid samlet. Du kan organisere sange manuelt, så de er grupperet i samme album.

Denne artikel er blevet arkiveret og opdateres ikke længere af Apple.

iTunes organiserer som standard album ud fra albumkunstnerens navn. Visse sange fra samme album grupperes muligvis ikke sammen, hvis deres albumnavne er lidt forskellige, hvis albummet er en samling eller hvis sangene fra albummet synges af forskellige kunstnere. Hvis du vil gruppere alle sange i samme album, kan du organisere dem manuelt.

Hvis du er medlem af Apple Music eller abonnerer på iTunes Match, opdateres eventuelle organisatoriske ændringer, du foretager, på alle dine enheder. Hvis du synkroniserer indhold med iTunes, opdateres ændringerne på dine enheder, næste gang du synkroniserer.

Sørg for, at albumnavnene matcher

Forskelle i mellemrum, stavning eller tegnsætning i albumnavne kan få iTunes til at vise sange i forskellige album. Eksempel: Et albumnavn kan indeholde et ekstra mellemrum, som det oprindelige albumnavn ikke har.

Følg disse trin, hvis du vil sørge for, at alle sange fra samme album har samme albumnavn:

1. Vælg alle de sange, som normalt findes på albummet.
  2. Gå til menulinjen øverst på skærmen eller øverst i iTunes-vinduet, og vælg Rediger > Vis Info.
    Hvis du får vist beskeden "Er du sikker på, at du vil redigere oplysninger om flere emner?", skal du klikke på Rediger emner.
  3. Indtast det korrekte albumnavn i feltet "album".
  4. Klik på OK.

Markér sange som en del af en samling

Hvis albummet er en samling af sange fra forskellige kunstnere, vises sangene muligvis i forskellige album i iTunes.

Følg disse trin, hvis du vil organisere sangene som del af en samling:

1. Vælg alle de sange, som er en del af samlingen.
  2. Gå til menulinjen øverst på skærmen eller øverst i iTunes-vinduet, og vælg Rediger > Vis Info.
    Hvis du får vist beskeden "Er du sikker på, at du vil redigere oplysninger om flere emner?", skal du klikke på Rediger emner.
  3. Vælg "Album er en samling af sange af forskellige kunstnere".
  4. Klik på OK.

Tildel sange et primært albumkunstnernavn

Hvis album indeholder sange af flere albumkunstnere, vises sangene muligvis i forskellige album i iTunes. Følg disse trin, hvis du vil knytte et primært kunstnernavn til et album, som indeholder sange af flere kunstnere:

1. Vælg alle de sange, som skal have samme albumkunstner.
  2. Gå til menulinjen øverst på skærmen eller øverst i iTunes-vinduet, og vælg Rediger > Vis Info.
    Hvis du får vist beskeden "Er du sikker på, at du vil redigere oplysninger om flere emner?", skal du klikke på Rediger emner.
  3. I feltet "albumkunstner" skal du indtaste den albumkunstner, som alle sangene skal høre under.
    Hvis du vil notere den oprindelige albumkunstner for en sang, kan du gøre det i feltet "kommentarer". Hvis du vil have vist feltet "kommentarer", skal du markere en sang og vælge Rediger > Vis Info.
  4. Klik på OK.