Om iTunes-biblioteksarkiver

iTunes anvender iTunes-biblioteksarkiver og mappen iTunes Media til at holde styr på og gemme din musik og dine øvrige medier.

Denne artikel er blevet arkiveret og opdateres ikke længere af Apple.

Dine iTunes-biblioteksarkiver holder styr på, hvilke medier du har føjet til iTunes, hvordan du har organiseret dem, og andre oplysninger såsom spillelister, antal afspilninger og vurderinger af sange.

Arkivet iTunes Library.itl

Arkivet iTunes Library.itl er en database med sangene i dit bibliotek samt de spillelister, du har oprettet. Dette arkiv indeholder visse data om de enkelte sange. Hvis du sletter dette arkiv, opretter iTunes en ny tom kopi, næste gang du åbner programmet. Du mister dermed dine spillelister, vurderinger af sange, kommentarer og andre oplysninger. Arkivet iTunes Library.itl bruges kun af iTunes, og det er det eneste arkiv, der sikkerhedskopieres af Time Machine i OS X.

Nye versioner af iTunes indeholder nogle gange forbedringer af iTunes-biblioteket. Når du åbner en ny version af iTunes, opdaterer iTunes dit eksisterende bibliotek til det nye format og placerer en kopi af det gamle bibliotek i mappen med tidligere biblioteker.

Om iTunes Library.xml-arkivet

Arkivet iTunes Library.xml indeholder kun nogle af de oplysninger, der findes i arkivet iTunes Library.itl. Formålet med arkivet iTunes Library.xml er at gøre din musik og dine spillelister tilgængelige for andre programmer på computeren, f.eks. iPhoto, Garageband, iMovie og software fra andre producenter, i OS X Mountain Lion og ældre versioner. Disse programmer bruger arkivet til at gøre det nemmere at føje musik fra iTunes-biblioteket til andre projekter.

iTunes 12.2 og nyere versioner opretter ikke arkivet iTunes Library.xml. Hvis du bruger OS X Mountain Lion eller en ældre version eller en app fra en anden producent, der bruger XML-arkivet, skal du aktivere understøttelse af ældre Library XML-arkiver:

1. Åbn iTunes.
  2. Gå til menulinjen øverst på skærmen, og vælg iTunes > Indstillinger.
  3. Klik på fanen Avanceret.
  4. Vælg "Del iTunes Library XML med andre programmer".

Arkivet iTunes Library.xml bruges ikke længere af de nyeste versioner af Apple-medieprogrammer i OS X Yosemite og nyere versioner. Visse programmer fra andre producenter skal muligvis stadig bruge det. Kontakt softwareproducenten, hvis du vil have flere oplysninger.

Hvis det tager lang tid at åbne iTunes, kan du prøve at fjerne markeringen af "Del iTunes Library XML med andre programmer".

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.