Om kontrollen ändras laddas sidan om

Självbetjäningsreparation

Självbetjäningsreparation är avsedd för personer som har den kunskap och erfarenhet som krävs för att reparera elektroniska enheter. Om du har erfarenhet av komplexa reparationer av elektroniska enheter ger Självbetjäningsreparation dig åtkomst till äkta Apple-delar, -verktyg och -reparationsmanualer så att du kan utföra reparationer som inte täcks av garantin. Följ de här stegen om du vill utföra en rad olika reparationer av iPhone och Mac som inte täcks av garantin, t.ex. byte av skärmen.

1. Börja med reparationsmanualen

Läs reparationsmanualen för din iPhone, bärbara Mac, stationära Mac eller Apple-skärm och bekanta dig med stegen som krävs och de delar, verktyg och material som behövs för din modell och reparationstyp. Du behöver reparationsmanualens ID för att köpa äkta Apple-delar och -verktyg. Du hittar ID:t i inledningen i manualen.

2. Beställ delar och verktyg till en Apple-produktreparation

Köp äkta Apple-delar och hyr eller köp professionella verktyg från självbetjäningsreparationsbutik. Onlinebutiken drivs av en tredjepartsleverantör som har auktoriserats av Apple för att sälja äkta Apple-delar och -verktyg.

Äkta Apple-delar utformas och anpassas för varje produkt och genomgår omfattande testning för att säkerställa bästa möjliga kvalitet, integritet, säkerhet och tillförlitlighet. De professionella verktygen har utformats för att klara av omfattande daglig användning, så att Apple-produkter kan repareras på ett säkert och tillförlitligt sätt varje gång. Det är samma delar och verktyg som är tillgängliga för auktoriserade Apple-servicepartner.

Ditt produktserienummer eller IMEI krävs för att köpa äkta Apple-delar. Läs mer om hur du hittar serienumret för din Apple-produkt.

Du kan kontrollera statusen för ditt köp i självbetjäningsreparationsbutik efter beställningen. Apple har ingen information om beställningen.

3. Reparera enheten

När du har fått de äkta Apple-delarna ska du följa de tekniska anvisningarna i reparationsmanualen för din iPhone, bärbara Mac, stationära Mac eller Apple-skärm för att utföra reparationen.

Systemkonfiguration är ett mjukvaruverktyg avsett att användas i slutskedet av reparationen av äkta Apple-delar. Reparationsmanualen anger om Systemkonfiguration krävs och om du måste sätta igång processen genom att kontakta supportteamet i självbetjäningsreparationsbutiken.

4. Returnera utbytta delar för återvinning

Precis som när reparationer utförs av Apple, auktoriserade Apple-servicepartner och oberoende serviceställen kan du returnera använda eller skadade delar som har ersatts under din reparation till Apple så att de kan renoveras eller återvinnas på ett ansvarsfullt sätt.

För vissa reparationstyper kan du få ett tillgodohavande när du returnerar en utbytt del från din Apple-enhet. Det finns mer information om retur av utbytta delar i självbetjäningsreparationsbutiken.