Vad är iCloud?

iCloud lagrar dina bilder, videor, dokument, program och din musik med mera på ett säkert sätt och ser till att allt alltid är uppdaterat på alla dina enheter. Med iCloud kan du enkelt dela bilder, kalendrar, platser med mera med släkt och vänner. Du kan till och med använda iCloud till att hitta din enhet om du tappar bort den.

Samma filer och mappar visas i iCloud Drive i ett Finder-fönster på en Mac och i appen iCloud Drive på iPhone och iPad

Kom igång genom att ställa in iCloud på din Mac samt på dina iOS-enheter, Apple Watch, Apple TV och din Windows-dator.

Här är några olika sätt att använda iCloud.

Bilder-symbol

Håll dina bilder uppdaterade

iCloud-bildbibliotek lagrar alla dina bilder och videor på ett säkert sätt och håller dem uppdaterade på datorn, iOS-enheter, Apple TV och på iCloud.com. Alla ändringar du gör i programmet Bilder uppdateras automatiskt överallt. Och med iCloud-bilddelning är det enkelt att dela bilder och videor med de personer du vill och bjuda in dem att lägga till bilder, videor och kommentarer i dina delade album. Läs mer om Bilder.

iCloud Drive-symbol

Använd ditt skrivbord och dina dokument på alla dina enheter

Använd iCloud Drive till att automatiskt lagra filer och mappar på skrivbordet och i dokumentmappen på iCloud så att du kan komma åt dem på alla enheter du ställt in för iCloud Drive och på iCloud.com. Du kan också använda iCloud-fildelning till att dela dokument med andra iCloud-användare som sedan kan arbeta med dokumenten och dela sina ändringar med dig. Läs om mer iCloud Drive.

Symbol för Familjedelning

Dela musik, böcker, program och mycket mer med din familj

Med Familjedelning kan upp till sex familjemedlemmar dela sina inköp från iTunes Store, App Store och iBooks Store utan att dela konton. Betala för familjeinköp med samma kontokort och godkänn barnens utgifter från en förälders enhet. Dessutom kan familjen dela bilder, en familjekalender, påminnelser och platser. Läs mer om familjedelning.

Symbolen Hitta min iPhone

Hitta en borttappad Mac

Leta reda på datorn på en karta, spela upp ett ljud på den, lås skärmen eller radera alla data. Läs mer om Hitta min Mac.

Symboler för Mail, Kalender, Kontakter och Påminnelser

Mail, Kalender, Anteckningar, Kontakter och Påminnelser

Håll e-post, kalendrar, anteckningar, kontakter och påminnelser uppdaterade med programmen på datorn, iOS-enheterna och iCloud.com. Läs mer om de program som följer med datorn.

Symboler för iTunes, App Store och iBooks

Musik, program och iBooks

Hämta automatiskt inköp från iTunes Store, App Store och iBooks Store till alla din enheter, och hämta tidigare inköp när som helst. Läs mer om ”innehåll överallt”.

Symbol för Safari

iCloud-flikar, bokmärken och läslistan i Safari

Visa de webbsidor du har öppnat på datorn och dina iOS-enheter (dina iCloud-flikar). Läs artiklar från läslistan, även när du inte är uppkopplad. Du kan också använda samma bokmärken på en Mac, iOS-enheter och en Windows-dator. Läs mer om Safari.

Symbol för iCloud-nyckelring

iCloud-nyckelring

Se till att dina lösenord, kreditkortsinformation osv. är uppdaterad, och ange dem automatiskt på Mac-datorn och iOS-enheterna. Läs mer om iCloud-nyckelring.

Symbol för iCloud-lagring

iCloud-lagring

Med iCloud får du 5 GB kostnadsfri lagring för e-post, dokument, bilder och säkerhetskopior av iOS-enheter. Den musik och de program, appar, TV-program och böcker du köper minskar inte mängden tillgänglig lagring. Läs om mer iCloud-lagring.

Obs! iCloud kräver en internetanslutning, och vissa iCloud-funktioner har minimikrav för systemet. Mer information finns i Apple Support-artikeln Systemkrav för iCloud. iCloud finns inte i alla områden: iCloud-funktionerna kan variera beroende på område.