Från vänster till höger, en MacBook Pro, iMac och MacBook Air med färgglada skrivbord. En Mac Studio finns längst till höger.

Kom igång med din Mac

Du kan ställa in och börja använda din nya Mac på nolltid. Välj en bakgrund till skrivbordet, ändra vanliga inställningar, börja använda appar med mera.

Läs om hur du får ut mesta möjliga av din nya dator

Ett Mac-skrivbord med Apple-ID i fönstret Systeminställningar och en Keynote-presentation öppen.

Har du bytt från Windows till Mac?

Börja här om du byter till Mac så blir det en smidig övergång. Lär dig vad olika saker heter på Mac, hur du hittar dina filer och annat.

Läs om hur du byter till din nya dator

Samma iCloud-innehåll är tillgängligt på olika enheter.

Använd din Mac med andra Apple-enheter

Datorn fungerar smidigt tillsammans med dina andra Apple-enheter. Använd iPhone som Mac-webbkamera, kopiera på en enhet och klistra in på en annan och annat.

Läs om hur datorn fungerar med andra enheter

Ett Safari-fönster visar en öppen webbapp med dess symbol i Dock och widgetar i bakgrunden på skrivbordet.

Mac gör saker enklare

Se viktiga uppgifter i widgetar på skrivbordet, öppna en webbplats via Dock och annat. Använd Blickfång till att hålla appfönster ordnade så att du enkelt kan växla mellan åtgärder utan att tappa fokus.

Läs om hur datorn kan göra det enklare att få saker gjorda

Fyra symboler som representerar Integritet och säkerhet, FileVault, Nycklar och Integritet på Apple.

Håll ditt arbete privat och säkert

Inget är viktigare än att ditt arbete hålls privat och säkert. Datorn levereras med de verktyg och appar du behöver för att skydda dina viktiga uppgifter – allt från nycklar till privat surfning.

Läs om hur du skyddar arbete

Dialogrutan Ändra lösenord.

Har du glömt lösenordet?

Läs om hur du ändrar eller skapar ett nytt lösenord för ditt Apple‑ID.

Ändra ditt lösenord för Apple‑ID

En boksymbol.

Hämta handboken med grundläggande information

Har du en ny Mac? Lär dig grunderna om din modell.

Hämta handboken med Mac-grunder

En symbol med två personer.

Kontakta Apples support

Om du har några frågor kan du kontakta Apple för att få hjälp.

Kontakta Apple för support och service

Utforska macOS Användarhandbok genom att klicka på Innehållsförteckning upptill på sidan eller skriva in ett ord eller en fras i sökfältet.

Gå till supportwebbplatsen för macOS om du behöver mer hjälp.

Alla funktioner och allt innehåll finns inte i alla länder eller regioner.