Använda Emoji och symboler

Du kan använda Teckenvisare till att skriva emoji, symboler, bokstäver med accenter och tecken från andra språk i dokument.

Teckenvisaren visar Emoji och symboler.
  • Öppna Teckenvisare: Välj Redigera > Emoji och symboler i ett dokument, eller tryck på kontroll-kommando-mellanslag.

Om du har använt Teckenvisare tidigare, eller använt inställningspanelen Tangentbord till att ställa in alternativet att den ska visas i inmatningsmenyn, kan du även öppna den via inmatningsmenyn.

Du öppnar inställningspanelen Tangentbord genom att välja Apple-menyn > Systeminställningar, klicka på Tangentbord och sedan på Tangentbord.

Öppna panelen Tangentbord åt mig

• Expandera eller minimera Teckenvisare: Klicka på knappen för att expandera eller minimera i det övre högra hörnet av visaren. Du kanske måste rulla högst upp.

• Bläddra bland tecken och symboler: Klicka på knapparna längst ned i visaren (om den är minimerad) eller längs den vänstra kanten (om den är expanderad). När visaren är expanderad visas fler kategorier.

Om du inte kan se ett tecken eller en symbol provar du att söka efter den med dess Unicode-namn (t.ex. Question Mark) eller kod (t.ex. U+003F).

För vissa emoji-symboler, till exempel de som föreställer människor, kan du klicka och hålla på en emoji för att se varianter av den.

• Så här infogar du ett tecken eller en symbol i ett dokument: Placera insättningspunkten på den plats i dokumentet när du vill placera objektet och klicka sedan på objektet i visaren. Om visaren är expanderad dubbelklickar du på objektet.

Tips: När teckenvisaren är expanderad kan du lägga till flera tecken samtidigt.

Om det finns en Touch Bar på datorn kan du trycka på emojisymbolen och sedan trycka på en emoji du vill lägga till i dokumentet.

• Spara en symbol eller ett tecken som favorit: Expandera visaren, välj ett objekt och klicka sedan Lägg till som bokmärke. Du kan även dra objektet till Bokmärken (om detta visas) i sidofältet.

• Så här anpassar du Teckenvisare: Expandera visaren och klicka på åtgärdsmenyn . Du kan göra symbolerna större så att de blir lättare att se. Om du vill ändra vilka kategorier som visas i visaren väljer du Anpassa lista, markerar eller avmarkerar kategorier och klickar på Klar.

Om ett program inte använder Unicode (som är en global teckenuppsättning som fungerar med de flesta språk), kanske du inte kan skriva vissa specialtecken och symboler. Prova med ett annat tecken eller med ett annat program.