Tillåta externa Apple-händelser

Datorn kan ta emot Apple-händelser från program som är igång på andra datorer. En Apple-händelse är en uppgift som utförs på en Mac, till exempel ”open this document” eller ”print”.

När externa Apple-händelser är aktiverade kan ett AppleScript-program som är igång på en annan Mac interagera med din dator. Programmet kan t.ex. öppna och skriva ut ett dokument som finns på din dator.

1. Öppna inställningspanelen Delning (välj Apple-menyn > Systeminställningar och klicka på Delning).

Öppna delningsinställningarna åt mig

2. Markera kryssrutan Externa Apple-händelser.

3. Ange vilka som kan skicka händelser:

• Alla användare: Alla användare på datorn och alla i nätverket kan skicka händelser.

• Endast dessa användare: Klicka på lägg till-knappen och välj de som ska kunna skicka händelser. I Användare och grupper finns alla användare på datorn. I Nätverksanvändare och Nätverksgrupper finns personer i nätverket.

Läs mer om AppleScript på AppleScript-webbplatsen.