Ange en tid för start, väckning, viloläge, omstart eller avstängning på din Mac

Använd funktionen Schemalägg i inställningarna för Strömsparare för att ställa in en tid då din Mac automatiskt ska starta, väckas, gå in i viloläge, starta om eller stängas av.

1. Välj Systeminställningar på Apple-menyn () och klicka på Strömsparare.
  2. Klicka på knappen Schemalägg och använd kryssrutorna och popupmenyerna för att välja tidpunkt för start, väckning, viloläge, omstart eller avstängning.

Datorn stängs dock bara av automatiskt om den är vaken vid den tidpunkt då den är schemalagd att stängas av, och förblir vaken i minst 10 minuter till. Om datorn är i viloläge vid den här tidpunkten förblir den i viloläge istället för att stängas av. Om du har ställt in datorn på att försättas i viloläge efter mindre än 15 minuters inaktivitet, kan datorn försättas i viloläge igen innan den har stängts av. Ställ in datorn på att starta eller vakna 5 minuter innan den schemalagda avstängningstiden om du vill vara säker på att datorn stängs av även när den är i viloläge.