Hvis Safari ikke åpner en side eller ikke fungerer som forventet på Mac

Hvis Safari ikke laster inn en nettside, slutter å svare, avsluttes uventet eller ikke fungerer som forventet, kan du prøve disse løsningene.

Disse løsningene er for problemer som påvirker Safari på Mac, inkludert problemer som disse:

• En nettside er tom, laster ikke inn alt innholdet eller fungerer ikke som forventet.

• Du kan ikke logge på et nettsted, til tross for at du bruker riktig påloggingsinformasjon.

• Et nettsted ber deg om å fjerne eller tilbakestille informasjonskapsler.

• Safari blir treg, slutter å svare eller avsluttes uventet.

Hvis du bruker en iPhone eller iPad, kan du finne ut mer om løsninger for Safari på iPhone og iPad.

Last inn siden på nytt

I menylinjen i Safari velger du Vis > Last inn siden på nytt. Eventuelt kan du trykke på Kommando-R.

Hvis Safari ikke laster inn siden på nytt, avslutter du Safari og prøver igjen. Hvis du ikke kan avslutte Safari, kan du trykke på Tilvalg-Kommando-Esc for å tvinge Safari til å avsluttes.

Hvis Safari automatisk åpner uønskede sider igjen, avslutter du Safari og trykker og holder inne Skift-tasten mens du åpner Safari. Finn ut hvordan du angir hvilke vinduer Safari automatisk åpner på nytt.

Installer programvareoppdateringer og start på nytt

Oppdateringer av macOS kan inkludere oppdateringer for Safari. Hvis Macen ikke startet på nytt automatisk, velger du Apple-menyen  > Start på nytt. Enkelte viktige bakgrunnsoppdateringer trer ikke i kraft før du har startet maskinen på nytt.

Kontroller Safari-tillegg

Hvis du har installert Safari-tillegg, slår du dem av. På menylinjen i Safari velger du Safari > Innstillinger (eller Valg). Klikk på Tillegg, og fjern deretter avmerkingen for hvert tillegg for å slå det av. Finn ut mer om Safari-tillegg.

Hvis du oppdager at et tillegg forårsaket problemet, må du sjekke at tillegget er oppdatert.

Test med privat vindu

Et nettsted kan lagre informasjonskapsler, buffere og andre data på Macen, og problemer med disse dataene kan påvirke bruken din av nettstedet. For å forhindre at nettstedet bruker disse dataene kan du åpne det i et privat vindu: I menylinjen i Safari velger du Fil > Nytt privat vindu. Eventuelt kan du trykke på Skift-Kommando-N.

Hvis det fungerer, bruker du følgende fremgangsmåte for å fjerne nettstedets data, inkludert buffer og informasjonskapsler. Nettstedet kan da opprette nye data etter behov. Hvis det er et nettsted du logger på, må du sørge for at du har påloggingsinformasjonen din før du fortsetter.

1. Velg Safari > Innstillinger (eller Valg), og klikk deretter på Personvern.

2. Klikk på Administrer nettstedsdata.

3. Velg det berørte nettstedet fra listen som vises.

4. Klikk på Fjern.

5. Klikk på Ferdig.

6. Åpne nettstedet igjen i et vanlig nettleservindu.

Sjekk Safari-innstillingene

Nettsiden er kanskje ikke kompatibel med én eller flere nettleserinnstillinger, som du kan slå på eller av etter behov. På menylinjen i Safari velger du Safari > Innstillinger (eller Valg). Klikk deretter på Nettsteder, Personvern eller Sikkerhet for å få tilgang til disse innstillingene:

• Personvern-valg. Disse innstillingene gjelder for alle nettsteder. Et nettsted kan for eksempel kreve at du tillater sporing på tvers av nettsteder, deler IP-adressen din eller tillater bruk av informasjonskapsler.

• Sikkerhetsinnstillinger. Disse innstillingene gjelder for alle nettsteder. Et nettsted kan for eksempel kreve at du aktiverer JavaScript.

• Nettstedsinnstillinger. Disse innstillingene kan konfigureres for spesifikke nettsteder. Et nettsted kan for eksempel kreve at du tillater popupvinduer, tillater nedlastinger, gir tilgang til kameraet eller mikrofonen eller slår av innholdsblokkering.

Sjekk Privat trafikk med iCloud

Hvis du abonnerer på iCloud+ og bruker funksjonen Privat trafikk, kan du prøve å laste inn siden på nytt uten Privat trafikk: Fra menylinjen i Safari velger du Vis > Last inn på nytt og vis IP-adressen. Dette menyelementet vises bare når Privat trafikk er slått på for nettverket ditt. Finn ut mer om Privat trafikk med iCloud.

Sjekk VPN eller annen sikkerhetsprogramvare

Hvis du har installert VPN eller annen programvare som overvåker eller samhandler med nettverkstilkoblingene dine, kan denne programvaren påvirke bruken din av nettstedet eller internett. Lær om nettverksproblemer knyttet til VPN og annen programvare.

Sjekk nettverksinnstillingene

Enkelte nettverksinnstillinger, for eksempel tilpassede proxyinnstillinger eller tilpassede DNS-innstillinger, kan påvirke tilgangen til innhold på internett. Selv om du ikke har endret disse eller andre nettverksinnstillinger selv, har du kanskje installert programvare som endret dem for deg.

Hvis du vil sjekke om problemet er knyttet til nettverksinnstillingene på Macen, prøver du å åpne siden i en annen nettleser eller på en annen enhet på det samme nettverket. Du kan også tilbakestille nettverksinnstillingene dine ved å konfigurere en ny nettverksplassering på Macen.

Hvis problemet påvirker andre enheter og nettlesere på samme nettverk, er problemet sannsynligvis med nettstedet, og du bør kontakte nettstedutvikleren for å få hjelp.

Råd og tips