Installere og administrere Safari-tillegg på Mac-maskinen

Safari-tillegg forbedrer og tilpasser nettleseropplevelsen

Safari-tillegg tilfører Safari funksjonalitet, slik at du kan utforske nettet slik du ønsker. Tillegg kan vise nyttig informasjon om en nettside, vise nyhetsoverskrifter, hjelpe deg med å bruke favorittjenester, endre utseendet på nettsider og mye mer. I og med at utviklere kommer med nye tillegg til Safari-tilleggsgalleriet hver dag, kan du hele tiden oppdage nye måter å tilpasse nettleseropplevelsen på.

Installere tillegg

I Safari-tilleggsgalleriet kan du praktisk bla gjennom tillegg og installere dem med ett enkelt klikk. Det er det tryggeste stedet å laste ned Safari-tillegg fordi alle tilleggene i galleriet er gjennomgått, signert og driftes av Apple. Og alle tilleggene du installerer fra galleriet, oppdateres automatisk.

1. Åpne galleriet ved å velge Safari-tillegg fra Safari-menyen.
  2. Klikk på «Installer nå» ved siden av tillegget du vil installere.

Du kan også få tillegg direkte fra favorittutviklere. Når du laster ned et tillegg fra en utvikler, mottar du en fil som slutter med .safariextz. Dobbeltklikk på filen for å installere tillegget. Det er ikke signert og driftes ikke av Apple, så Safari ber deg bekrefte at du stoler på kilden og ønsker å installere tillegget.

Oppdatere tillegg

Safari oppdaterer automatisk tillegg som er installert fra Safari-tilleggsgalleriet med Safari 9 i OS X Yosemite eller nyere.

Du kan oppdatere tillegg som er lastet ned fra en utvikler eller installert med en eldre versjon av Safari, manuelt:

1. Velg Valg fra Safari-menyen og klikk på Tillegg.
  2. Velg Oppdateringer nede i venstre hjørne av vinduet. Det vises kun når oppdateringer er tilgjengelig.
  3. Klikk på Oppdater ved siden av hver oppdatering du vil installere.

Slå av eller avinstaller tillegg

1. Velg Valg fra Safari-menyen og klikk på Tillegg.
  2. Marker et tillegg på listen.
  3. Slå av tillegget ved å fjerne markeringen i Aktiver-avkrysningsruten. Hvis du ikke kan fastslå hva et tillegg gjør eller du ikke forventer å bruke det igjen, klikker du på Avinstaller-knappen.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.