Slik installerer du Safari-tillegg på Mac

Safari-tillegg forbedrer og tilpasser nettleseropplevelsen på Mac.

Safari-tillegg tilfører Safari funksjonalitet, slik at du kan utforske nettet slik du ønsker. Tillegg kan vise nyttig informasjon om en nettside, vise nyhetsoverskrifter, hjelpe deg med å bruke favorittjenester, endre utseendet på nettsider og mye mer. Tillegg er en fin måte å tilpasse nettleseropplevelsen på.

Bruk App Store til å laste ned og installere Safari-tillegg på en enkel måte. Alle tillegg i App Store er gjennomgått, signert og driftes av Apple for at det skal bli sikkert for deg å bruke dem.

Slik installerer du tillegg

Start med å installere de nyeste macOS-oppdateringene for å sikre at Safari er oppdatert. Du trenger Safari 12 eller nyere for å få Safari-tillegg fra App Store.

Finn og installer et tillegg:

1. Åpne Safari, og velg Safari > Safari-tillegg fra menylinjen.
  2. App Store åpnes på siden for Safari-tillegg, som på bildet ovenfor. For å laste ned og installere et tillegg klikker du på Hent eller prisen. Du må kanskje logge på med Apple-ID-en.
  3. Klikk på Installer.
  4. Når tillegget er installert, klikker du på Åpne og følger tilleggets instruksjoner på skjermen.

Deretter går du tilbake til Safari for å slå på tillegget du installerte:

1. Velg Safari > Valg.
  2. Klikk på Tillegg.
  3. Velg avkrysningsruten ved siden av navnet til tillegget.

Alle tillegg som er installert fra App Store, oppdateres automatisk.

Slik slår du av eller avinstallerer tillegg

Velg Safari > Valg, og klikk deretter på Tillegg.

• For å slå av et tillegg fjerner du markeringen ved siden av det.
  • For å avinstallere et tillegg velger du tillegget og klikker på Avinstaller-knappen. Hvis du ikke kan fastslå hva et tillegg gjør eller du ikke forventer å bruke det igjen, bør du avinstallere det.

Finn ut mer

Safari støtter ikke lenger de fleste webprogramtillegg. For å laste inn nettsider raskere, spare strøm og styrke sikkerheten er Safari optimalisert for innhold som bruker nettstandarden HTML5, som gjør programtillegg unødvendig. For å forbedre og tilpasse surfeopplevelsen bruker du Safari-tillegg i stedet for webprogramtillegg.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.