Installere og administrere Safari-utvidelser på Macen

Safari-utvidelser forbedrer og tilpasser nettleseropplevelsen.

Safari-utvidelser tilfører Safari funksjonalitet, slik at du kan utforske nettet slik du ønsker. Tillegg kan vise nyttig informasjon om en nettside, vise nyhetsoverskrifter, hjelpe deg med å bruke favorittjenester, endre utseendet på nettsider og mye mer. Tillegg er en fin måte å tilpasse nettleseropplevelsen på.

Installere tillegg

I App Store (eller Safari-tilleggsgalleriet) kan du praktisk bla gjennom tillegg og installere dem med ett enkelt klikk. Det er det tryggeste stedet å laste ned Safari-utvidelser fordi alle tilleggene i App Store er gjennomgått, signert og driftes av Apple. Og alle tilleggene du installerer fra App Store, oppdateres automatisk.

For å finne tillegg du kan installere, åpner du Safari og velger Safari > Safari-utvidelser fra menylinjen.

• Hvis du bruker Safari 12, åpnes App Store på siden for Safari-utvidelser.
  • Hvis du bruker en eldre versjon av Safari, åpnes nettsiden for Safari-tilleggsgalleriet.

Oppdatere tillegg

Safari oppdaterer automatisk tillegg som er installert fra App Store, med Safari 12, i tillegg til tillegg som er installert fra Safari-tilleggsgalleriet, med Safari 9, 10 eller 11 i OS X Yosemite eller nyere.

Du kan manuelt oppdatere tillegg som er lastet ned fra en utvikler eller installert med en eldre versjon av Safari:

1. Velg Valg fra Safari-menyen og klikk på Tillegg.
  2. Velg Oppdateringer nede i venstre hjørne av vinduet. Det vises kun når oppdateringer er tilgjengelig.
  3. Klikk på Oppdater ved siden av hver oppdatering du vil installere.

Slå av eller avinstaller tillegg

Velg Safari > Valg, og klikk deretter på Tillegg. For hvert tillegg kan du bruke avmerkingsboksene for å aktivere eller deaktivere tillegget.

Hvis du ikke kan fastslå hva et tillegg gjør eller du ikke forventer å bruke det igjen, klikker du på Avinstaller-knappen for det tillegget.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.