Slik tvinger du et program til å avsluttes

Hvis et program på Mac-maskinen slutter å reagere og du ikke får lukket det på vanlig måte, kan du bruke Tvungen avslutning til å lukke programmet.

For å avslutte (lukke) et Mac-program på vanlig måte, velger du Avslutt fra menyen til programmet i menylinjen, eller trykker på Kommando (⌘)-Q. Hvis programmet ikke avsluttes, følger du denne fremgangsmåten for å tvinge programmet til å avslutte.

Slik tvinger du et Mac-program til å avsluttes

1. Velg Tvungen avslutning fra Apple-menyen (), eller trykk på Kommando-Tilvalg-Esc.
    Det tilsvarer å trykke på Control-Alt-Delete på en PC.
  2. Velg programmet i Tvungen avslutning-vinduet og klikk på Avslutt.