Slik tvinger du et program til å avsluttes på Mac

Hvis et program på Mac-maskinen slutter å reagere og du ikke får lukket det på vanlig måte, kan du bruke Tvungen avslutning til å lukke programmet.

For å avslutte (lukke) et Mac-program på vanlig måte velger du Avslutt fra menyen til programmet i menylinjen, eller trykker på Kommando (⌘)-Q. Hvis programmet ikke avsluttes, følger du denne fremgangsmåten for å tvinge programmet til å avslutte.

Slik tvinger du et program til å avsluttes

1. Trykk på disse tre tastene samtidig: Tilvalg, Kommando og Escape. Det tilsvarer å trykke på Control-Alt-Delete på en PC. Eller velg Tvungen avslutning fra Apple-menyen () øverst til venstre på skjermen.
  2. Velg programmet i Tvungen avslutning-vinduet og klikk på Avslutt.