Tvinge en app til å avslutte på Mac-maskinen

Hvis en app ikke reagerer, kan du tvinge den til å avslutte ved å bruke tvungen avslutning.

Når du skal lukke en app på normal måte, velger du Avslutt fra appmenyen. Hvis en app ikke reagerer, kan du tvinge den til å avslutte ved å bruke tvungen avslutning:

1. Velg Tvungen avslutning fra Apple-menyen eller trykk på Kommando-Tilvalg-Esc
    (det tilsvarer å trykke på Control-Alt-Delete på en PC).
  2. Velg appen som ikke reagerer, i Tvungen avslutning-vinduet og klikk på Avslutt.

Les mer

Vanligvis bør det ikke være nødvendig å bruke tvungen avslutning med unntak av når du ikke får avsluttet en app på normal måte.

Finder er en app som Mac-maskinen holder åpen, slik at det ikke er noen mulighet til å avslutte eller lukke denne appen. Hvis Finder slutter å reagere, kan du bruke tvungen avslutning til å avslutte og starte appen på nytt. Velg Finder i Tvungen avslutning-vinduet, og klikk deretter på Start på nytt.

Hvis ingen av appene dine reagerer, kan du tvinge datamaskinen til å omstarte.

Sist endret:
Nyttig?

Ytterligere kundestøtteinformasjon for produkter

Norge (Norsk)