Slik tvinger du en app til å avsluttes på Mac

Hvis en app slutter å svare og du ikke kan lukke den på vanlig måte, kan du bruke denne fremgangsmåten til å tvinge appen til å avsluttes.

For å avslutte en Mac-app på vanlig måte, velger du Avslutt på appens meny i menylinjen, eller trykker på Kommando-Q. Hvis appen ikke avsluttes, følger du disse trinnene for å tvinge den til å avslutte.

Tving en app til å avsluttes

Trykk disse tre tastene samtidig: Tilvalg (eller Alt), Kommando og Esc (Escape).1 Eventuelt kan du velge Tving avslutning fra Apple-menyen  i hjørnet av skjermen.

Slik tvinger du avslutning på Mac: Trykk på Tilvalg-Kommando-Esc

Tving avslutning-vinduet åpnes. Velg appen du vil avslutte, og klikk deretter på Tving avslutning:

Avslutt apper som ikke reagerer-vinduet

Finder er alltid åpen, men hvis appen slutter å svare, kan du tvinge den til å avslutte og deretter åpne den på nytt: Velg Finder i Tvungen avslutning-vinduet, og klikk på Start på nytt.

Finn ut hvordan du lukker en app på iPhone eller iPad.

Hvis du ikke kan tvinge appen til å avsluttes

Hvis du ikke kan tvinge appen til å avslutte, prøver du å starte Macen på nytt: Velg Apple-menyen  > Omstart.

Hvis Macen ikke starter på nytt, tvinger du den til å slå seg av:

1. Trykk og hold inne av/på-knappen på Macen i opptil 10 sekunder, helt til Macen slår seg av.2
  2. Slå på Macen igjen.

1. Selv datamaskiner som har Touch Bar har en Esc-tast. Den er på venstre side av Touch Bar.

2. Alle Macer har en av/på-knapp. På bærbare Macer er av/på-knappen øverst til høyre på tastaturet. Hvis det bærbare tastaturet har Touch ID, er denne tasten også av/på-knappen.