Tvinge en app til å avslutte på Mac-maskinen

Hvis en app ikke reagerer, kan du tvinge den til å avslutte ved å bruke Tvungen avslutning.

For å lukke en app på vanlig måte, velger du Lukk fra app-menyen i menylinjen, eller trykker på Kommando-Q. Hvis en app ikke reagerer, kan du tvinge den til å avslutte med Tvungen avslutning:

1. Velg Tvungen avslutning fra Apple-menyen eller trykk på Kommando-Tilvalg-Esc.
    Det tilsvarer å trykke på Control-Alt-Delete på en PC.
  2. Velg appen som ikke reagerer i Tvungen avslutning-vinduet og klikk på Avslutt.

Les mer

• Finder er en app som Mac-maskinen holder åpen, slik at det ikke er noen mulighet til å avslutte eller lukke denne appen. Hvis Finder ikke reagerer, kan du bruke Tvungen avslutning, og etter dette vil Finder åpnes på nytt automatisk. Velg Finder i Tvungen avslutning-vinduet, og klikk deretter på Start på nytt.
  • Hvis ingen av appene dine reagerer, kan du tvinge Mac-maskinen til å omstarte.
Sist endret: