Om bakgrunnsoppdateringer i macOS Mojave

Mac-maskinen din installerer automatisk bakgrunnsoppdateringer av sikkerhetskonfigureringen og datafilene som brukes av macOS.

Noe av det viktigste du kan gjøre for å holde Mac-maskinen din trygg, er å holde programvaren oppdatert. Dette inkluderer alle macOS-programvareoppdateringer, inkludert sikkerhetsoppdateringene og bakgrunnsoppdateringene som er beskrevet i denne artikkelen.

Bakgrunnsoppdateringer inkluderer oppdateringer av sikkerhetskonfigureringen og systemdatafiler, som installeres automatisk som standard. Du blir ikke bedt om å starte Mac-maskinen på nytt, men noen av oppdateringene trer i kraft kun etter at du har startet den på nytt.

Bakgrunnsoppdateringer inkluderer følgende:

• Oppdateringer av sikkerhetskonfigureringen, noe som kan bidra til å holde Mac-maskinen tryggere ved å identifisere og hindre installasjon av skadelig programvare. Når du starter Mac-maskinen på nytt, fjerner disse oppdateringene også skadelig programvare som er identifisert og allerede installert.
  • Systemdatafiler, som gir nye ordlister, ressurser for talegjenkjenning, taleressurser, bedre forslag for kontakter og aktiviteter med mer. Noen systemdatafiler blir kun installert når du slår på eller bruker funksjoner som krever dem.

For å sørge for at du alltid får disse bakgrunnsoppdateringene raskt, må du holde innstillingen «Installer systemdatafiler og sikkerhetsoppdateringer» påslått i innstillingene for Programvareoppdateringer. Gå til Systeminnstillinger > Programvareoppdatering, og klikk deretter på Avansert.

Se bakgrunnsoppdateringer på Mac-maskinen

Systeminformasjon lister opp det meste av programvare fra Apple og tredjeparter som er installert manuelt eller automatisk.

Velg Apple-menyen () > Om denne maskinen, og klikk på Systemrapport-knappen. Fra Programvare-delen i sidepanelet velger du Installasjoner og klikker på Installeringsdata-kolonnen for å sortere etter dato.

Oppdateringer av sikkerhetskonfigureringen

Disse oppdateringene av sikkerhetskonfigureringen installeres i bakgrunnen:

• Core Services Application Configuration Data: Blokkerer inkompatible apper fra å startes
  • EFICheck AllowListAll: Bekrefter at Apple har levert firmwaren for Mac-maskinen
  • Gatekeeper Configuration Data: Bidrar til å beskytte Mac-maskinen din fra apper som er opprettet av uidentifiserte utviklere
  • Incompatible Kernel Extension Configuration Data: Blokkerer inkompatible kjerneutvidelser som kan ha negativ innvirkning på Mac-maskinen
  • MRTConfigData: Fjerner kjent skadelig programvare
  • TCC Configuration Data: Forbedrer kompatibilitet med spesifikk programvare for macOS-sikkerhetsfunksjoner
  • XProtectPlistConfigData: Hindrer at kjent skadelig programvare kjøres

Systemdatafiler

Disse systemdatafilene installeres i bakgrunnen:

• Oppdaterte fonter
  • Oppdaterte systemtjenester for talediktering
  • Nytt og oppdatert ordforråd i Ordbok-appen
  • Forbedrede språkmodeller, autokorrektur, stavekontroll, inndatametoder, translitterasjon av det latinske alfabetet til internasjonale tegn med mer
  • Forbedrede forslag for å legge til nye kontakter og kalenderoppføringer i macOS-apper, og forbedrede varsler for når det er på tide å dra
  • Forbedret registrering av Bluetooth-enheter og kommunikasjon med dem
  • Forbedret automatisk ruting av nettverksforespørsler basert på trafikk
  • Forbedret oppdatering av legitimasjon og passord for iCloud-nøkkelring på Apple-enhetene dine
  • Støtte for nye domener på toppnivå i Safari
  • Nye og forbedrede nettstedsforslag, tilgjengelig mens du skriver i smartsøkfeltet i Safari
  • Oppdaterte definisjoner for SSL-sertifikattyper
  • Kundestøtte på systemnivå for flere RAW-formater for digitale kameraer
  • Forbedret tuning av Portrettmodus-bilder som tas på iOS-enheter og vises i Bilder-appen på Mac
  • Oppdaterte instruksjonsvideoer i Systeminnstillinger
  • Oppdatert informasjon om støtte for medieformater
  • Firmwareoppdateringer for innebygde og eksterne styreflater, mus og tastatur
  • Firmwareoppdateringer for Apple-strømadaptere
  • Firmwareoppdateringer for Siri Remote-utvikling i Xcode
  • Oppdatert informasjon for automatisk blokkering av inkompatible kjerneutvidelser (kexter)
  • Oppdatert informasjon for automatisk identifisering og blokkering av inkompatible apper fra å åpnes og overføres til en ny Mac-maskin

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.