Om bakgrunnsoppdateringer i macOS

Macen installerer automatisk kritiske sikkerhetsoppdateringer, sikkerhetskonfigurasjonsoppdateringer og systemdatafiler i bakgrunnen.

Noe av det viktigste du kan gjøre for å holde Macen trygg, er å holde programvaren oppdatert. Det inkluderer å installere av alle sikkerhetsoppdateringer og programvareoppdateringer for macOS, og påse at Macen er konfigurert til å motta disse bakgrunnsoppdateringene umiddelbart:

Som standard installeres eller brukes disse oppdateringene automatisk. Du blir ikke bedt om å starte Macen på nytt, men noen av oppdateringene trer i kraft kun etter en omstart.

Få bakgrunnsoppdateringer nesten umiddelbart

For å påse at du alltid får bakgrunnsoppdateringer nesten umiddelbart:

• I macOS Ventura eller nyere velger du Apple-menyen  > Systeminnstillinger, klikker på Generelt i sidepanelet, og klikker deretter på Programvareoppdatering til høyre. Klikk på info-knappenNo alt supplied for Image ved Oppdater automatisk og påse at «Installer sikkerhetsoppdateringer og systemfiler» er slått på.

• I tidligere versjoner av macOS velger du Apple-menyen  > Systemvalg, og klikker deretter på Programvareoppdatering. Klikk på Avansert, og sørg for at «Installer systemdatafiler og sikkerhetsoppdateringer» er valgt.

Se installerte bakgrunnsoppdateringer

Systeminformasjon lister opp det meste av programvare fra Apple og tredjeparter som er installert manuelt eller automatisk.

1. Trykk og hold nede tilvalgstasten mens du velger Apple-menyen  > Systeminformasjon.

2. Velg Installasjoner fra Programvare-delen i sidepanelet.

3. Klikk på Installeringsdata-kolonnen til høyre for å sortere listen etter dato.

Bakgrunnsoppdateringstyper

Bakgrunnsoppdateringer inkluderer kritiske sikkerhetsoppdateringer, oppdateringer av sikkerhetskonfigureringen og systemdatafiler.

Kritiske sikkerhetsoppdateringer

Kritiske sikkerhetsoppdateringer leverer viktige sikkerhetsforbedringer mellom programvareoppdateringer.

Finn ut mer om kritiske sikkerhetsoppdateringer

Oppdateringer av sikkerhetskonfigureringen

Oppdateringer av sikkerhetskonfigureringen bidrar til å holde Macen tryggere ved å identifisere og hindre installasjon av skadelig programvare. Når du starter Macen på nytt, fjerner disse oppdateringene også skadelig programvare som er identifisert og allerede installert. Disse oppdateringene av sikkerhetskonfigureringen installeres i bakgrunnen:

• Core Services Application Configuration Data: Blokkerer inkompatible apper fra å startes

• EFICheck AllowListAll: Bekrefter at Apple har levert firmwaren for Macen

• Gatekeeper Configuration Data: Bidrar til å beskytte Macen din fra apper som er opprettet av uidentifiserte utviklere

• Incompatible Kernel Extension Configuration Data: Blokkerer inkompatible kjerneutvidelser som kan ha negativ innvirkning på Macen

• XProtectPayloadsConfigData: Fjerner kjent skadelig programvare

• TCC Configuration Data: Forbedrer kompatibilitet med spesifikk programvare for macOS-sikkerhetsfunksjoner

• XProtectPlistConfigData: Hindrer at kjent skadelig programvare kjøres

Systemdatafiler

Systemdatafiler gir nye ordlister, ressurser for talegjenkjenning, taleressurser, bedre forslag for kontakter og aktiviteter med mer. Noen systemdatafiler blir kun installert når du slår på eller bruker funksjoner som krever dem. Disse systemdatafilene installeres i bakgrunnen:

• Oppdaterte fonter

• Oppdaterte systemtjenester for talediktering

• Nytt og oppdatert ordforråd i Ordbok-appen

• Forbedrede språkmodeller, autokorrektur, stavekontroll, inndatametoder, translitterasjon av det latinske alfabetet til internasjonale tegn med mer

• Forbedrede forslag for å legge til nye kontakter og kalenderoppføringer i macOS-apper, og forbedrede varsler for når det er på tide å dra

• Forbedret registrering av Bluetooth-enheter og kommunikasjon med dem

• Forbedret automatisk ruting av nettverksforespørsler basert på trafikk

• Forbedret oppdatering av legitimasjon og passord for iCloud-nøkkelring på Apple-enhetene dine

• Støtte for nye domener på toppnivå i Safari

• Nye og forbedrede nettstedsforslag, tilgjengelig mens du skriver i smartsøkfeltet i Safari

• Oppdaterte definisjoner for SSL-sertifikattyper

• Kundestøtte på systemnivå for flere RAW-formater for digitale kameraer

• Forbedret tuning av Portrettmodus-bilder som tas på iOS-enheter og vises i Bilder-appen på Mac

• Oppdaterte instruksjonsvideoer i Systeminnstillinger (eller Systemvalg)

• Oppdatert informasjon om støtte for medieformater

• Fastvareoppdateringer for innebygde og eksterne styreflater, mus, tastatur og skjermer

• Firmwareoppdateringer for Apple-strømadaptere

• Firmwareoppdateringer for Siri Remote-utvikling i Xcode

• Oppdatert informasjon for automatisk blokkering av inkompatible kjerneutvidelser (kexter)

• Oppdatert informasjon for automatisk identifisering og blokkering av inkompatible apper fra å åpnes og overføres til en ny Mac

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.