Konfigurer Safari til å alltid åpnes til samme nettsted

Finn ut hvordan du viser den samme siden automatisk hver gang Safari åpnes på Macen, og hva du må gjøre hvis nettleseren står fast på en uventet startside.

Angi generelle systemvalg

Velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk deretter på Generelt for å sikre at «Lukk vinduer når et program avsluttes» er valgt. Hvis dette alternativet ikke er valgt, åpnes Safari kun til den angitte siden din hvis den var åpen forrige gang du avsluttet Safari. Les mer om hvordan Macen automatisk gjenåpner vinduer, apper og dokumenter.

Angi valg for Safari

Åpne Safari, og velg så Safari > Valg og klikk på Generelt. Endre følgende innstillinger:

• Safari åpnes med: Velg hvilken som helst innstilling, unntatt «Alle vinduer fra forrige økt». Hvis du ikke ser denne menyen, må du kontrollere at du fulgte instruksjonene i forrige del.
  • Nye vinduer åpnes med: Velg Startside.
  • Startside: Skriv inn URL-adressen til siden som du vil at Safari skal vise når programmet åpnes. Eller klikk på Bruk nåværende side for å bruke URL-adressen til siden som er aktiv for øyeblikket.

Hvis Safari står fast på en uventet startside

Hvis Safari står fast på en startside eller søkemotor som du ikke ønsker, selv om du har fulgt fremgangsmåten ovenfor, kan det hende at et phishing-nettsted har lurt deg til å installere ukjent eller mistenkelig programvare.

Hvis du tror du kan ha skadelig programvare eller annonseprogram på Macen, må du oppdatere til nyeste versjon av macOS. Hvis Macen allerede kjører den nyeste versjonen, omstarter du den. macOS inneholder et innebygget verktøy som fjerner kjent skadelig programvare når du omstarter Macen.

Hvis du fremdeles står fast på startsiden, kan du se etter og fjerne eventuelle ukjente eller mistenkelige apper, nettleserutvidelser eller systemkonfigurasjonsfiler, og finne ut hvordan du administrerer sikkerhetsinnstillinger for apper på Macen

• For å fjerne apper åpner du Programmer-mappen på Macen, og deretter drar du eventuelle mistenkelige apper til papirkurven. Velg Finder > Tøm papirkurven.
  • For å fjerne nettleserutvidelser åpner du Safari-valg, og deretter klikker du på Utvidelser. Velg eventuelle mistenkelige utvidelser, og klikk på Avinstaller-knappen.
  • For å fjerne systemkonfigurasjonsprofiler* velger du Apple-menyen  > Systemvalg, og deretter klikker du på Profiler. Se etter profiler du ikke gjenkjenner eller som ser mistenkelige ut. Profilen kan se ut som om den er relatert til startsiden du vil endre. Klikk på den mistenkelige profilen for å velge den, og klikk deretter på Fjern-knappen (-) under listen med profiler. Klikk på Fjern for å bekrefte. Omstart Macen, og prøv å endre startsiden i Safari-valg på nytt.

* Hvis Macen tilhører en skole eller organisasjon, hører du med systemadministratoren før du sletter en nødvendig profil.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.