Få hjelp med iCloud-bokmerker og -leseliste

Lær hva du kan gjøre hvis du har problemer med å bruke iCloud-bokmerker eller -leseliste. Hvis du f.eks. hvis du foretar endringer i nettleseren som ikke oppdateres på andre enheter, kan denne artikkelen være til hjelp.

Før du starter

• Kontroller Systemstatus-siden for å se om kjente problemer berører iCloud-bokmerker. Det er ikke sikkert at enheten din er årsak til problemet.
  • Påse at innstillingene for dato og klokkeslett på enheten er riktige. Du kan enkelt løse problemer som skyldes uriktige innstillinger for dato og klokkeslett ved å korrigere informasjonen.
  • Påse at du ikke mister viktig informasjon ved å lage kopier av bokmerker
  • Hvis bokmerkene ikke vises på samme måte på alle enheter, kan du sjekke nå hvor mange bokmerker som finnes i mappen. Hvis mappen inneholder mer enn 500 bokmerker, kan det hende at rekkefølgen av bokmerkene ikke er den samme på alle enheter.

Lær mer hvis du trenger hjelp til å bruke iCloud-faner.

iOS

Kontroller om du fremdeles har problemet etter hvert trinn.

Slå på iCloud-bokmerker og oppdater enheten

Sjekk Internett-forbindelsen

1. Åpne Safari og gå til www.apple.com/no. Hvis du ikke kan koble til Internett, oppdateres ikke iCloud-bokmerkene og Leseliste i Safari-appen. Få hjelp med Internett-forbindelsen.
  2. Åpne et sikkert nettsted fra iOS-enheten for å se om du har tilgang til port 80 og 443. Safari krever tilgang til port 443 for å pushe oppdateringer mellom iCloud og enhetene dine.

Kontrollere kontoopplysninger

Trykk på Innstillinger > iCloud og påse at du er logget på samme iCloud-konto som du bruker på andre enheter som støttes.

Start Safari på nytt

Lukk og start Safari på nytt på iOS-enheten.

I iOS 7 eller nyere:

1. Dobbeltklikk på Hjem-knappen for å se de åpne appene.
  2. Finn Safari-forhåndsvisningsskjermen og dra den opp for å lukke appen.
  3. Trykk på Hjem-knappen for å gå tilbake til Hjem-skjermen.
  4. Vent et minutt og åpne Safari-appen igjen.

Slå iCloud-bokmerker av og på igjen

1. Trykk på Innstillinger > iCloud.
  2. Slå av Safari.
  3. Du kan velge Slett fra min [enhet] hvis dataene finnes på en eller flere av datamaskinene dine. Hvis ikke, velger du Behold på [enhet].
  4. Vent noen få minutter, og slå så på Safari igjen.

Start enheten på nytt

Hold Dvale/våkne-knappen nede og dra skyveknappen når du blir bedt om å slå av. Slå enheten på igjen.

OS X Mountain Lion eller nyere

Kontroller om du fremdeles har problemet etter hvert trinn.

Slå på iCloud-bokmerker og oppgrader programvaren

• Velg Apple () > Systemvalg, klikk på iCloud og velg Safari.
  • Oppgrader til den nyeste versjonen av OS X som støttes av Mac-maskinen.

Sjekk Internett-forbindelsen

1. Prøv å gå til www.apple.com/no i Safari. Hvis du ikke kan koble til Internett, oppdateres ikke iCloud-bokmerkene og Leseliste i Safari-appen. Få hjelp med Internett-forbindelsen.
  2. Åpne et sikkert nettsted fra Mac-maskinen for å se om du har tilgang til port 80 og 443. Safari krever tilgang til port 443 for å pushe oppdateringer mellom iCloud og enhetene dine.

Kontrollere kontoopplysninger

Velg Apple () > Systemvalg og klikk på iCloud. Påse at du er logget på den samme iCloud-kontoen som du bruker på de andre enhetene som støttes.

Slå iCloud-bokmerker av og på igjen

1. Avslutt Safari.
  2. Velg Apple () > Systemvalg og klikk på iCloud.
  3. Opphev valget av Safari.
  4. Lukk Systemvalg og vent omtrent ett minutt.
  5. Åpne Systemvalg og klikk på iCloud.
  6. Velg Safari.
  7. Åpne Safari.

Start datamaskinen på nytt

Omstart datamaskinen og se om problemet vedvarer.

Microsoft Windows

Kontroller om du fremdeles har problemet etter hvert trinn.

Undersøk kravene til systemet

Påse at PC-en og nettleseren oppfyller iClouds systemkrav.

Sjekk Internett-forbindelsen

1. Prøv å gå til www.apple.com/no. Hvis du ikke kan koble til Internett, blir iCloud-bokmerkene oppdatert. Få hjelp med Internett-forbindelsen.
  2. Åpne et sikkert nettsted for å se om du har tilgang til port 80 og 443. Safari og Internet Explorer krever tilgang til port 443 for å pushe oppdateringer mellom iCloud og enhetene dine.

Lukk og åpne iCloud for Windows

Hvis du installerer en nettleser når iCloud for Windows er åpen, må du avslutte og åpne iCloud for Windows på nytt. Deretter vil den nye nettleseren vises i listen over bokmerkealternativer i innstillingene for iCloud for Windows.

Sjekk innstillingene

Åpne iCloud for Windows og påse at du er logget på samme iCloud-konto som du bruker på andre enheter som støttes.

Oppdatere nettleseren

Noen ganger kan det hende at endringer du nylig har foretatt i nettleseren, ikke blir oppdatert på de andre enhetene dine (eller omvendt). Avslutt og åpne nettleseren på nytt for å oppdatere endringene.

Bokmerker i Google Chrome kan bli oppdatert langsommere enn i Internet Explorer eller Firefox. Dette er fordi Google Chrome begrenser hvor mange oppdateringer du kan foreta på kort tid.

Kontroller bokmerkene i en annen nettleser

Hvis du ikke kan bruke iCloud-bokmerker med én nettleser, kan du prøve å bruke dem i en annen nettleser.

Hvis du f.eks. normalt bruker Internet Explorer, kan du prøve å bruke Firefox. Hvis du kun har erfaring med dette problemer i en bestemt nettleser, kan du følge trinnene for den aktuelle nettleseren i denne delen. Hvis problemer gjelder for mer enn én nettleser, kan du kontrollere om det finnes problemer med datamaskinen og innstillingene for nettverkstilkobling og forbindelser.

Kontroller plasseringen av mappen for Internett Explorer-favoritter

Hvis du har forandret plasseringen for arkivering av Favoritter (bokmerker) i Internet Explorer, blir favorittene dine ikke automatisk oppdatert på andre enheter. Løse dette problemet:

1. Åpne iCloud for Windows.
  2. Opphev valget av Bokmerker, og klikk på Bruk.
  3. Endre plasseringen av Favoritter-mappen tilbake til standardplasseringen (vanligvis C:\Brukere\brukernavn\Favoritter).
  4. Gå tilbake til iCloud for Windows, velg Bokmerker og klikk på Bruk.

Still Internett Explorer 10 eller Google Chrome til skrivebordsmodus.

Slik stiller du inn skrivebordsmodus som standard i Internet Explorer 10:

1. Åpne Internet Explorer.
  2. Klikk på Verktøy > Alternativer for Internett, og klikk på kategorien Programmer.
  3. Velg Alltid i Internet Explorer på skrivebordet. Klikk på OK.
  4. Merk av for Åpne Internet Explorer-fliser på skrivebordet. Klikk på OK.

Slik stiller du inn skrivebordsmodus som standard i Google Chrome:

1. Åpne Chrome.
  2. Klikk Chrome, og velg deretter Start Chrome på nytt på skrivebordet.
    Hvis du ser alternativet Start Chrome på nytt i Windows 8-modus, kjører du allerede i skrivebordsmodus som standard.

Aktiver iCloud-bokmerkeutvidelsen eller -programtillegget i Google Chrome eller Firefox

Google Chrome:

1. Åpne Chrome.
  2. Klikk på Chrome-menyen øverst til høyre, og velg så Flere verktøy > Utvidelser.
  3. Merk av for Aktivert i boksen ved siden av iCloud-bokmerker.

Firefox:

1. Åpne Firefox
  2. Klikk på Firefox-menyen øverst til høyre, og velg Utvidelser.
  3. Klikk på Programtillegg.
  4. Klikk på aktiver ved siden av iCloud-bokmerker.

Slå iCloud-bokmerker av og på igjen

1. Lukk nettleseren.
  2. Åpne iCloud for Windows.
  3. Fjern markeringen i boken for Bokmerker, og klikk på Bruk.
  4. Vent i noen sekunder, velg Bokmerker og klikk på Bruk.
  5. Åpne nettleseren.

Start datamaskinen på nytt

Se om problemet er løst etter at du å ha omstartet datamaskinen.

Stopp automatisk oppdatering av bokmerker i Google Chrome eller Firefox.

Hvis du vil stoppe automatisk oppdatering av bokmerker i Google Chrome eller Firefox, deaktiverer du iCloud-utvidelsen eller -programtillegget:

1. Åpne iCloud for Windows.
  2. Klikk på Valg ved siden av Bokmerker.
  3.  Opphev valget av Chrome eller Firefox. Klikk på OK.
  4. Klikk på Bruk og deretter Fjern.
  • Hvis du slo av Chrome i iCloud for Windows, åpnes utvidelsesfanen i Chrome. Deaktiver utvidelsen ved å fjerne markeringen for Aktivert i boksen ved siden av iCloud-bokmerkeutvidelsen, eller klikk på papirkurvikonet for å fjerne utvidelsen.
  • Hvis du slo av Firefox i iCloud for Windows, åpnes Firefox Add-ons Manager. Klikk på Deaktiver ved siden av programtillegget for iCloud-bokmerker, eller klikk på Fjern for å fjerne programutvidelsen.

Lær mer

Se hvordan du bruker iCloud-bokmerker med Firefox eller Google Chrome for Windows

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.

Sist endret:
Nyttig?

Ytterligere kundestøtteinformasjon for produkter

Norge (Norsk)