Hvis iCloud- eller Safari-bokmerkene ikke synkroniseres

Les om hva du kan gjøre hvis du opplever problemer med bruk av iCloud-bokmerker eller leselisten. Hvis du for eksempel trenger tilgang til et bokmerke som du slettet ved et uhell, eller gjøre endringer i nettleseren som ikke oppdateres på de andre enhetene dine, kan vi hjelpe.

Før du begynner

• Sjekk Systemstatus-siden for å se om kjente problemer berører iCloud-bokmerker. Det er ikke sikkert at enheten din er årsaken til problemet.

• Kontroller at innstillingene for dato og tid på iOS-enheten eller Macen er riktig. Du kan enkelt løse problemer som skyldes feil innstillinger for dato og klokkeslett ved å korrigere informasjonen.

• For å sikre at du ikke mister viktig informasjon må du ta kopier av bokmerkene dine.

• Hvis bokmerkene ikke vises i samme rekkefølge på alle enheter, kan du sjekke hvor mange bokmerker som finnes i mappen. Hvis mappen inneholder mer enn 500 bokmerker, kan det hende at rekkefølgen av bokmerkene ikke er den samme på alle enheter.

Hvis du trenger tilgang til et bokmerke som du har slettet i løpet av de siste 30 dagene, kan du gjenopprette det fra iCloud.com. Klikk på Innstillinger, og klikk deretter på Gjenopprett bokmerker under Avansert.

Finn ut mer hvis du trenger hjelp til å bruke iCloud-faner.

Follow the steps for your device:

iPhone, iPad, iPod touch

Kontroller om du fremdeles har problemet etter hvert trinn.

Slå på bokmerker og oppdater enheten

Sjekk internettilkoblingen

1. Åpne Safari og gå til www.apple.com/no. Hvis du ikke kan koble til Internett, oppdateres ikke iCloud-bokmerkene og leselisten* i Safari-appen. Få hjelp med internett-forbindelsen din.

2. Åpne et sikkert nettsted fra iOS-enheten for å se om du har tilgang til port 80 og 443. Safari krever tilgang til port 443 for å pushe oppdateringer mellom iCloud og enhetene dine.

* Leseliste støttes bare på iOS- og macOS-enheter.

Kontrollere kontoopplysninger

Sørg for at du er logget på med samme Apple-ID du bruker på de andre støttede enhetene dine. Trykk på Innstillinger > [navnet ditt].

Start Safari på nytt

Lukk og start Safari på nytt på iOS-enheten. Hvis du er usikker på hvordan du lukker Safari, kan du følge disse trinnene.

Slå iCloud-bokmerker av og på igjen

1. Trykk på Innstillinger >[navnet ditt] > iCloud.

2. Slå av Safari.

3. Du kan velge Slett fra min [enhet] hvis dataene finnes på en eller flere av datamaskinene dine. Hvis ikke velger du Behold på [enhet].

4. Vent noen få minutter, og slå så på Safari igjen.

Start enheten på nytt

Start enheten på nytt. Følg denne fremgangsmåten hvis du ikke er sikker på hvordan du gjør dette.

Mac

Kontroller om du fremdeles har problemet etter hvert trinn.

Slå på iCloud-bokmerker og oppgrader programvaren

Sjekk internettilkoblingen

1. Lukk og start Safari på nytt.

2. Prøv å gå til www.apple.com/no Hvis du ikke kan koble til Internett, oppdateres ikke iCloud-bokmerkene og leselisten i Safari-appen. Få hjelp med internett-forbindelsen din.

3. Åpne et sikkert nettsted fra Macen for å se om du har tilgang til port 80 og 443. Safari krever tilgang til port 443 for å pushe oppdateringer mellom iCloud og enhetene dine.

Kontrollere kontoopplysninger

Velg Apple-menyen , og klikk på iCloud. Påse at du er logget på med samme Apple-ID du bruker på de andre støttede enhetene dine.

Slå iCloud-bokmerker av og på igjen

1. Avslutt Safari.

2. Velg Apple-menyen  > Systemvalg. Hvis du bruker macOS Catalina, klikker du på Apple-ID. Klikk på iCloud.

3. Opphev valget av Safari.

4. Lukk Systemvalg og vent omtrent ett minutt.

5. Åpne Systemvalg og klikk på iCloud.

6. Velg Safari.

7. Åpne Safari.

Start datamaskinen på nytt

Omstart datamaskinen og se om problemet vedvarer.

Microsoft Windows

Kontroller om du fremdeles har problemet etter hvert trinn.

Undersøk kravene til systemet

Kontroller at PC-en og nettleseren oppfyller systemkravene for iCloud.

Sjekk internettilkoblingen

1. Prøv å gå til www.apple.com/no. Hvis du ikke kan koble til Internett, blir ikke iCloud-bokmerkene oppdatert. Få hjelp med Internett-forbindelsen.

2. Åpne et sikkert nettsted for å se om du har tilgang til port 80 og 443. Safari og Internet Explorer krever tilgang til port 443 for å pushe oppdateringer mellom iCloud og enhetene dine.

Lukk og åpne iCloud for Windows

Hvis du installerer en nettleser når iCloud for Windows er åpen, må du avslutte og åpne iCloud for Windows på nytt. Deretter vises den nye nettleseren i listen over bokmerkealternativer i innstillingene for iCloud for Windows.

Sjekk innstillingene

Åpne iCloud for Windows og påse at du er logget på med samme Apple-ID du bruker på de andre støttede enhetene dine.

Oppdatere nettleseren

Noen ganger kan det hende at endringer du nylig har foretatt i nettleseren, ikke blir oppdatert på de andre enhetene dine (eller omvendt). Avslutt og åpne nettleseren på nytt for å oppdatere endringene.

Bokmerker i Google Chrome kan oppdateres langsommere enn i Internet Explorer* eller Firefox.

*Hvis du bruker iCloud for Windows 10 eller nyere i Internet Explorer, vises kanskje bokmerkene dine i feil rekkefølge.

Kontroller bokmerkene i en annen nettleser

Hvis du ikke kan bruke iCloud-bokmerker med én nettleser, kan du prøve å bruke dem i en annen nettleser.

Nettleseren Microsoft Edge i Windows 10 støtter ikke iCloud-bokmerker. Hvis du vil bruke iCloud-bokmerker i Windows 10, må du bruke en støttet nettleser som Google Chrome, Mozilla Firefox eller Internet Explorer. Les mer om systemkravene for iCloud.

Hvis du f.eks. normalt bruker Internet Explorer, kan du prøve å bruke Firefox. Hvis du kun har erfaring med dette problemet i en bestemt nettleser, kan du følge trinnene for den aktuelle nettleseren i denne delen. Hvis problemet gjelder for mer enn én nettleser, kan du kontrollere om det finnes problemer med datamaskinen og innstillingene for nettverkstilkobling og forbindelser.

Kontroller plasseringen av mappen for Internett Explorer-favoritter

Hvis du har forandret plasseringen for arkivering av Favoritter (bokmerker) i Internet Explorer, blir favorittene dine ikke automatisk oppdatert på andre enheter. For å løse dette problemet:

1. Åpne iCloud for Windows.

2. Opphev valget av Bokmerker, og klikk på Bruk.

3. Endre plasseringen til Favoritter-mappen tilbake til standardplasseringen (vanligvis C:\Brukere\brukernavn\Favoritter).

4. Gå tilbake til iCloud for Windows, velg Bokmerker og klikk på Bruk.

Still Internett Explorer 10 eller Google Chrome til skrivebordsmodus

Slik stiller du inn skrivebordsmodus som standard i Internet Explorer 10:

1. Åpne Internet Explorer.

2. Klikk på Verktøy > Alternativer for internett, og klikk på kategorien Programmer.

3. Velg Alltid i Internet Explorer på skrivebordet. Klikk på OK.

4. Merk av for Åpne Internet Explorer-fliser på skrivebordet. Klikk på OK.

Slik stiller du inn skrivebordsmodus som standard i Google Chrome:

1. Åpne Chrome.

2. Klikk på Chrome, og velg deretter Start Chrome på nytt på skrivebordet.

• Hvis du ser alternativet Start Chrome på nytt i Windows 8-modus, kjører du allerede i skrivebordsmodus som standard.

Aktiver iCloud-bokmerkeutvidelsen eller -programtillegget i Google Chrome eller Firefox

Google Chrome:

1. Åpne Chrome.

2. Klikk på Chrome-menyen øverst til høyre, og velg så Flere verktøy > Utvidelser.

3. Merk av for Aktivert i boksen ved siden av iCloud-bokmerker.

Firefox:

1. Åpne Firefox.

2. Klikk på Firefox-menyen øverst til høyre, og velg Utvidelser.

3. Klikk på Utvidelser.

4. Klikk på Aktiver ved siden av iCloud-bokmerker.

Slå iCloud-bokmerker av og på igjen

1. Lukk nettleseren.

2. Åpne iCloud for Windows.

3. Fjern markeringen i boksen for Bokmerker, og klikk på Bruk.

4. Vent i noen sekunder, velg Bokmerker og klikk på Bruk.

5. Åpne nettleseren.

Start datamaskinen på nytt

Se om problemet er løst etter at du å ha omstartet datamaskinen.

Stopp automatisk oppdatering av bokmerker i Google Chrome eller Firefox

Hvis du vil stoppe automatisk oppdatering av bokmerker i Google Chrome eller Firefox, deaktiverer du iCloud-utvidelsen eller -programtillegget:

1. Åpne iCloud for Windows.

2. Klikk på Valg ved siden av Bokmerker.

3. Opphev valget av Chrome eller Firefox. Klikk på OK.

4. Klikk på Bruk og deretter på Fjern.

• Hvis du slo av Chrome i iCloud for Windows, åpnes utvidelsesfanen i Chrome. Deaktiver utvidelsen ved å fjerne markeringen for Aktivert i boksen ved siden av iCloud-bokmerkeutvidelsen, eller klikk på papirkurvikonet for å fjerne utvidelsen.

• Hvis du slo av Firefox i iCloud for Windows, åpnes Firefox Add-ons Manager. Klikk på Deaktiver ved siden av programtillegget for iCloud-bokmerker, eller klikk på Fjern for å fjerne programutvidelsen.

Finn ut mer

Se hvordan du bruker iCloud-bokmerker med Firefox eller Google Chrome for Windows.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.