Klargjøring av skolens Apple-enheter for fjernlæring

Les om fjernlæringsressurser og apper som er tilgjengelige fra Apple og tredjeparter.

Disse ressursene er laget for å hjelpe IT-ledere med å klargjøre miljøet ditt for fjernlæring.

Klargjør enheter til å bli tatt med hjem

Det første trinnet er å avgjøre hvilke av skolens enheter som kan tas med hjem av lærere og elever. Deretter kan du bruke Apples-trulling av enheter (MDM) for å konfigurere iPader og Macer raskt med innhold, innstillinger og restriksjoner for å muliggjøre fjernlæring for elevene.

Under finner du forslag som kan hjelpe deg til å klargjøre enheter for fjernlæring, avhengig av hvordan enhetene brukes på skolen akkurat nå.

For enheter som for øyeblikket er rullet ut i et klasserombasert én-til-én-program

Juster innstillingene for å sikre at elevene kan jobbe eksternt når de tar med seg enheter hjem.

For enheter som for øyeblikket er rullet ut som delte, vognbaserte enheter

Juster innstillingene slik at individuelle elever kan ta med seg enheter hjem. Du kan også konfigurere en tidsplan, slik at en gruppe med elever kan ta med seg enheter hjem i en tidsperiode og deretter levere enhetene tilbake for neste gruppe med elever. Ved bruk av MDM kan enheter raskt slettes og konfigureres for hver gruppe med brukere.

For elever med personlige enheter

Gi instruksjoner for manuell MDM-registrering, slik at elever kan få tilgang til flere apper og ressurser som de kan bruke hjemme. Finn ut hvordan du manuelt registrerer en enhet i MDM.

Konfigurer enheter med MDM

• Bruk Automatisert enhetsregistrering for alle enheter som eies av organisasjonen, slik at de alltid er administrert og automatisk blir registrert i MDM-systemet ditt igjen hvis de noensinne slettes.

• Oppdater alle Macer og iPader til nyeste tilgjengelige versjon av macOS og iPadOS. Dette sikrer kompatibilitet med apper og MDM-innstillinger.

• Konfigurer administrerte Apple-ID-er i Apple School Manager for å gi lærere og elever tilgang til 200 GB kostnadsfri iCloud-lagring for dokumenter, medieprosjekter og sikkerhetskopier. Finn ut mer om administrerte Apple-ID-er.

• For elever som bruker personlige enheter, sender du verifiseringskoder i Apple School Manager, slik at de kan bruke de administrerte Apple-ID-ene sine til å logge på iCloud.

• Konfigurer Kalender for å organisere dagene for elevene dine og holde dem i arbeid. Finn ut mer om MDM-nyttelastinnstillinger for Kalender.

• Rull ut kjerneappene som lærerne og elevene trenger for å fortsette læringen hjemmefra. Apper kan fjerndistribueres ved bruk av Apple School Manager og MDM. Finn ut hvordan du velger og kjøper innhold i Apple School Manager.

• Bruk MDM-systemets selvbetjeningsfunksjon (hvis dette er tilgjengelig) for å gi elevene en katalog med ekstraapper. Se MDM-dokumentasjonen for å finne ut om denne funksjonen støttes, og hvordan den implementeres.

• Hvis du ikke har noen MDM-løsning, tilbyr leverandører som Jamf, Mosyle og Meraki lengre prøveperioder for å bidra til hurtig utrulling for fjernlæring.

For en oversikt over viktige oppgaver og ressurser som trengs for å konfigurere og administrere Apple-enheter, se denne videoen. Emner inkluderer valg av distribusjonsmodell, registrering av enheter i mobilenhetsadministrasjon og distribusjon av kjerneapper til elever.

Konfigurer innstillinger spesifikt for skolen din

Hvis Apple School Manager er knyttet til Studentinformasjonssystemet (SIS)

Pass på å justere start- og sluttdatoene for terminen, slik at de omfatter eventuelle perioder med ferier eller fjernlæring du har planlagt. På den måten fortsetter klasselistene å synkroniseres med Apple School Manager. Finn ut hvordan du kobler SIS-løsningen din til Apple School Manager.

Filtrer enhetsinnhold for passende ressurser

Bruk innstillinger for å sørge for at elevene har tilgang til ressurser og følger retningslinjer for akseptabel bruk når de lærer hjemme. Eksempel:

For en oversikt over hvordan Apple School Manager jobber med en MDM-løsning for å sikre enheter, forenkle kommunikasjon og samarbeid og tilpasse enheter for å støtte ulike læringsstiler og krav, se denne videoen.

Hold kontakten med video- og meldingsapper

Lærere og elever kan holde kontakten eksternt via tekst- og videokonferanser.

Bruk produktivitets- og samarbeidsapper

Du kan bruke disse appene, tjenestene og funksjonene fra Apple som fungerer bra i klasserommet og i fjernlæringsmiljøer:

• Med Skolearbeid 1 kan lærere dele ut alt fra kunngjøringer og arbeidsark til spesifikke appaktiviteter, og de kan følge med på fremdriften til elevene. Finn ut mer om Skolearbeid.1

• Med Pages, Numbers og Keynote kan elever og lærere samarbeide i sanntid ved bruk av de administrerte Apple-ID-ene sine. Du kan begrense tilgangen til bare medlemmer av organisasjonen. Finn ut hvordan du samarbeider i Pages, Numbers og Keynote.

• I iOS 13.4 kan lærere og elever dele mapper i iCloud Drive i organisasjonen. Alle som har tilgang, kan se mappen i iCloud Drive, legge til egne filer og få de nyeste versjonene av filer – noe som er perfekt for å dele oppgaver eller andre ressurser, for eksempel videoer.

• Med Fleroppgaver på iPad kan lærere og elever arbeide med dokumenter i Microsoft Word eller i Pages mens de er koblet til klasserommet via Google Hangouts eller Cisco Webex. Finn ut hvordan du bruker Fleroppgaver på iPad.

Disse produktivitets- og samarbeidsverktøyene fungerer også på iPad og Mac:

• Google G Suite for utdanning fungerer i Safari på macOS og iPadOS, og tilbyr også innebygde iPad-apper, inkludert Google Classroom og Google Disk.

• Microsoft Office 365-apper er tilgjengelige i App Store og integreres sømløst med iPadOS og macOS.

• Konferanseverktøy som Cisco WebEx og Zoom Cloud Meetings integreres med Live Broadcast-funksjonen, som gjør det enkelt for lærere og elever å dele skjermene sine med klassen.

Finn flere utdanningsapper i App Store

App Store har tusenvis av apper som er designet for undervisning og læring. Vi har satt sammen samlinger med fjernlæringsapper for institusjoner og lærere, apper som kan brukes til å lære hjemmefra, og apper som fungerer med Skolearbeid.1 Distribuer dem med Apple School Manager, slik at lærere kan bruke dem til å distribuere materiell, kommunisere med elever og fortsette å tilby engasjerende læringsopplevelser.

Få mer hjelp

Ressurser for IT

Flere læringsprogrammer og -forumer for lærere

• Apple Education Learning Series er nå tilgjengelig for å støtte skoler og lærere med fjernlæringsressurser. Denne serien presenteres av Apple Education Leadership and Learning-teamene. Hver video er laget for å hjelpe lærere med å bruke de innebygde funksjonene til Apple-produktene sine for å muliggjøre fjernundervisning for alle elever.

• Lærere kan bli med i Apple Teacher, et kostnadsfritt, profesjonelt læringsprogram der du velger ditt eget tempo og kan opparbeide deg ferdigheter på iPader og Macer som kommer til direkte anvendelse for aktiviteter med elever.

• #AppleEDUchat er et ukentlig forum der lærere rundt om i verden kan dele ideer, stille spørsmål og lære av hverandre på Twitter. Mange chatter fokuserer på å diskutere ideer for fjernlæring på Twitter.

Andre ressurser

1. Skolearbeid-appen heter Classwork i Australia og New Zealand.

2. Noen ressurser som er nevnt i dette dokumentet, er kanskje ikke tilgjengelige utenfor USA.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.