Bruk Fleroppgaver på iPad

På iPad med iOS 11 kan du bruke Fleroppgaver til å arbeide med to apper samtidig, svare på e-post mens du ser en video, bytte mellom apper med bevegelser med mer.

Veksle mellom apper med bevegelser

Bruk Fleroppgaver-bevegelser på iPad for raskt å se appveksleren, bytte til en annen app eller gå tilbake til Hjem-skjermen. Slik gjør du det:

• Se appvekseleren: Fra bunnen av skjermen sveiper du opp med én finger, eller dobbeltklikk på Hjem-knappen for å se alle apper som er åpne. Sveip deretter én finger til høyre eller venstre for å finne og åpne en annen app.
  • Veksle mellom apper: Sveip til venstre eller høyre med fire eller fem fingre for å bytte til en app du har brukt tidligere.
  • Gå tilbake til Hjem-skjermen: Knip sammen fire eller fem fingre på skjermen mens du bruker en app.

Bruk Dock til å bruke flere apper samtidig

Med Dock kan du umiddelbart åpne og veksle mellom apper fra hvilken som helst app. Du kan til og med tilpasse venstre side av Dock med favorittappene dine. Og på høyre side kan du se apper du nylig har brukt, og apper som er åpne på iPhone og Mac.

Du finner Dock nederst på Hjem-skjermen. Hvis du vil se Dock mens du bruker en app, sveiper du opp med én finger fra bunnen av skjermen.

For å tilpasse Dock med favorittappene dine trykker og holder du på en app på Hjem-skjermen. Deretter drar du den umiddelbart til venstre side av Dock.

For å fjerne enn app fra Dock trykker og holder du på en app til venstre i Dock. Deretter drar du den bort umiddelbart.

Bruk to apper samtidig

Med Dock er det enkelt å bruke flere apper samtidig. Dra en app bort fra Dock for å opprette en Slide Over, eller dra den til venstre eller høyre på skjermen for å opprette en Split View. Du kan til og med bruke én app i Slide Over, vise to apper i Split View samt se en film eller bruke FaceTime i bilde-i-bilde – alt på samme skjerm.

Åpne en ny app med Slide Over

Bruk Slide Over til å bruke en app som legges over alle andre åpne apper, til og med over to åpne apper i Split View. Slik gjør du det:

1. Åpne en app.
  2. Sveip opp fra bunnen av skjermen for å åpne Dock.
  3. På Dock trykker og holder du på den nye appen du vil åpne, og deretter drar du den til skjermen.

Hvis du bruker to apper i Split View og vil åpne en tredje app i Slide Over, sveiper du bare opp fra bunnen av skjermen for å åpne Dock. Deretter drar du appen over skillelinjen.

Hvis du vil flytte appen som er åpen i Slide Over, trykker og holder du på . Deretter flytter du den til høyre eller venstre side av skjermen.

Du kan også flytte appen som er åpen i Slide Over, bort fra skjermen og skyve den tilbake når du vil bruke den. Bare plasser fingeren på , og dra appen til høyre og bort fra skjermen. Når du vil bruke appen igjen, sveiper du til venstre fra høyre side av skjermen.

Du kan bruke Slide Over med iPad Pro, iPad (5. generasjon eller nyere), iPad Air og nyere eller iPad mini 2 og nyere.

Bruk to apper samtidig med Split View

Med Split View kan du bruke to apper samtidig. Du kan for eksempel se på bilder mens du skriver e-post. Du kan også se på et sted i Kart mens du utforsker ferietips i Safari.

Slik bruker du Split View:

1. Åpne en app.
  2. Sveip opp fra bunnen av skjermen for å åpne Dock.
  3. På Dock trykker og holder du på den nye appen du vil åpne, og deretter drar du den bort fra Dock.
  4. Når appen åpnes i Slide Over, drar du  ned.

Slik justerer du Split View:

• Gi begge appene like stor plass på skjermen: Dra skillelinjen mellom appene til midten av skjermen.
  • For å gjøre Split View om til Slide Over sveiper du ned fra toppen av appen.
  • Lukk Split View: Dra skillelinjen mellom appene over appen du vil lukke.

Finn ut hvordan du bruker Split View i Safari på iPad for å se to nettsteder samtidig.

Du kan bruke Split View på iPad Pro, iPad (5. generasjon eller nyere), iPad Air 2 eller iPad mini 4.

Bruke bilde-i-bilde til å bruke apper mens du ser på en video

Med bilde-i-bilde kan du gjøre ting som å svare på e-post mens du ser på et TV-program. Hvis du bruker FaceTime eller ser på en film, trykker du på  slik at videobildet krymper og legger seg nede i et hjørne av skjermen. Da kan du åpne en ny app samtidig som avspillingen av videoen fortsetter.

Hvis du vil flytte videoen, drar du den til et annet hjørne. Når du vil ha videoen tilbake i full størrelse, trykker du på  i venstre hjørne av videoen.

Du kan bruke bilde-i-bilde med iPad Pro, iPad (5. generasjon eller nyere), iPad Air og nyere eller iPad mini 2 og nyere.

Dra og slipp mellom apper

Med dra og slipp kan du flytte tekst, bilder og filer fra én app til en annen. Du kan for eksempel dra tekst fra Safari til et notat, et bilde fra Bilder til en e-post eller en kalenderhendelse til en tekstmelding. Slik gjør du det:

1. Åpne to apper Split View eller Slide Over.
  2. Trykk og hold inne elementet til det løftes opp. For å velge flere elementer trykker og holder du inne på et element. Deretter fortsetter du å holde det mens du trykker på flere elementer med en annen finger. Et merke viser antallet valgte elementer. For å dra og slippe tekst velger du først teksten og deretter trykker og holder du på teksten til den løftes opp.
  3. Dra elementet til en annen app og slipp det.

Slå på eller av Fleroppgave-funksjoner

For å slå Fleroppgaver-funksjoner av eller på går du til Innstillinger > Generelt > Fleroppgaver og Dock. Deretter gjør du følgende:

• Tillat flere apper: Slå av hvis du ikke vil bruke Slide Over eller Split View.
  • Fast videooverlegg: Slå av hvis du ikke vil bruke bilde-i-bilde.
  • Bevegelser: Slå av hvis du ikke vil bruke bevegelser i Fleroppgaver til å vise appveksleren, gå tilbake til Hjem-skjermen og mer.
  • Vis Foreslåtte og nylige apper: Slå på for å se nylig brukte apper til høyre i Dock.

Bruke Bakgrunnsoppdatering

Når du har vekslet til en annen app, vil noen apper kjøre en kort stund før de settes i hvilemodus. Apper som er i hvilemodus, er ikke i aktiv bruk eller åpne og opptar ikke systemressurser. Med Bakgrunnsoppdatering kan apper i hvilemodus se etter oppdateringer og nytt innhold.

Hvis du vil at apper i hvilemodus skal se etter nytt innhold, går du til Innstillinger > Generelt > Bakgrunnsoppdatering og slår på Bakgrunnsoppdatering. Hvis du avslutter en app fra appveksleren, er det ikke sikkert at den kan kjøres eller se etter nytt innhold før du åpner den igjen.

Publiseringsdato: Fri Apr 06 22:15:40 GMT 2018