Bruk gruppesamtaler i FaceTime på iPhone, iPad og iPod touch

Gruppesamtaler i FaceTime er en enkel løsning for å snakke med flere personer samtidig. Du kan starte en gruppesamtale i FaceTime fra FaceTime-appen eller fra en gruppesamtale i Meldinger-appen – og du kan legge til opptil 32 personer. Ruten til personen som snakker, blir automatisk større – slik at du lett kan holde oversikten under samtaler.

For å bruke gruppesamtaler med video i FaceTime trenger du iOS 12.1.4 eller nyere eller iPadOS på en av disse enhetene: iPhone 6s eller nyere, iPad Pro eller nyere, iPad Air 2 eller nyere, iPad mini 4 eller nyere, iPad (5. generasjon) eller nyere eller iPod touch (7. generasjon). Tidligere modeller av iPhone, iPad og iPod touch som støtter iOS 12.1.4, kan delta i gruppesamtaler i FaceTime uten video.

FaceTime er ikke tilgjengelig i alle land eller regioner.

Start en gruppesamtale i FaceTime fra FaceTime-appen

1. Gå til Innstillinger > FaceTime, og sørg for at FaceTime er slått på.
  2. Åpne FaceTime og trykk på Legg til-knappen  i øvre høyre hjørne.
  3. Skriv inn kontaktenes navn, telefonnumre eller e-postadresser.
  4. For å starte FaceTime-samtalen trykker du på Lyd eller Video.

Du kan legge til opptil 32 personer i en gruppesamtale i FaceTime.

Start en gruppesamtale i FaceTime fra Meldinger-appen

Du kan starte en gruppesamtale i FaceTime direkte fra en gruppesamtale i Meldinger. Følg denne framgangsmåten:

1. Åpne Meldinger og start en gruppesamtale. Eller gå til en eksisterende gruppesamtale.
  2. Trykk på kontaktene øverst i samtalen.
  3. Trykk på FaceTime , og start deretter samtalen.

Du kan legge til opptil 32 personer i en gruppesamtale i FaceTime.

Bli med i en gruppesamtale i FaceTime

Du kan delta i en gruppesamtale i FaceTime som noen andre har startet, på flere måter:

• Trykk på varslingen i Varslingssenteret eller på den låste skjermen, og trykk deretter på FaceTime-symbolet
  • Hvis du vil delta i en gruppesamtale i FaceTime fra Meldinger, kan du trykke på varslingen øverst på skjermen, eller du kan trykke på Bli med i gruppesamtalen i Meldinger. Når du trykker på Bli med, blir du automatisk tilkoblet.
  • Hvis du vil delta fra FaceTime-appen, går du bare til den aktive samtalen i FaceTime og trykker på FaceTime-symbolet

Fra en varsling

Fra en gruppemelding

Legg til en person i en gruppesamtale i FaceTime

1. Inne i samtalen trykker du på Legg til-knappen legg til-symbolet.
  2. Trykk på Legg til person.
  3. Skriv inn kontaktens navn, telefonnummer eller e-postadresse.
  4. Trykk på Legg til person i FaceTime.

Når du legger noen til i samtalen, kan du trykke på Ring ved siden av navnet til vedkommende, som dermed blir varslet av enheten sin om den innkommende samtalen.

Når noen blir lagt til i en gruppesamtale i FaceTime, kan vedkommende ikke fjernes fra samtalen. Personen som ble lagt til i samtalen, må avslutte gruppesamtalen i FaceTime.

Legg til kameraeffekter i gruppesamtaler i FaceTime

Hvis du har iPhone X eller nyere, iPad Pro (11-tommers, 1. eller 2. generasjon) eller iPad Pro (12,9-tommers, 3. generasjon eller nyere), kan du bruke Animoji og Memoji i gruppesamtaler i FaceTime. På enheter uten Face ID kan du bruke andre kameraeffekter, som filtre, tekst og figurer, i gruppesamtaler med video i FaceTime.

Slik bruker du en Animoji eller Memoji:

1. Under en FaceTime-samtale trykker du på .
  2. Trykk på Animoji-symbolet, og velg deretter Animoji eller Memoji.

Slik bruker du andre kameraeffekter:

1. Under en FaceTime-samtale trykker du på Effekter-knappen .
  2. Trykk på Filtre filtre-symbolet, Tekst tekstsymbolet eller Figurer figurer-symbolet, Memoji-klistremerker, * og Emoji-klistremerker *.

Du trenger iPhone X eller nyere, iPad Pro (11-tommers, 1. eller 2. generasjon) eller iPad Pro (12,9-tommers, 3. generasjon eller nyere) for å bruke Animoji og Memoji. Ikke alle filtre og effekter støttes på alle enheter. Du trenger iOS 13 eller iPadOS for å bruke Memoji-klistremerker og Emoji-klistremerker.

Endre lyd- og videoinnstillingene for FaceTime

Du kan endre lyd- og videoinnstillingene i FaceTime-appen når som helst i løpet av en samtale. For å endre innstillingene, trykk på skjermen og sveip opp for å se flere alternativer, eller trykk på et av disse alternativene:

Trykk på Kamera for å slå av kameraet. Trykk på Kamera igjen for å slå det på igjen*.

Trykk på Vend for å bytte til kameraet på baksiden. Trykk på Vend igjen for å bytte tilbake til kameraet på forsiden.

Trykk på Lyd av for å slå av lyden. Trykk på Lyd av igjen for å slå lyden på igjen.

Trykk på Høyttaler for å bytte mellom dempet lyd og høyttaleren.

Hvis du ikke ser Kamera-knappen må du sjekke om enheten er kompatibel.

Ruten til personen som snakker, blir automatisk større under en FaceTime-gruppesamtale. For å deaktivere dette går du til Innstillinger > FaceTime. Under Automatisk framheving slår du av Snakker.

* For å bruke gruppesamtaler med video i FaceTime trenger du iOS 12.1.4 eller nyere eller iPadOS på en av disse enhetene: iPhone 6s eller nyere, iPad Pro eller nyere, iPad Air 2 eller nyere, iPad mini 4 eller nyere, iPad (5. generasjon) eller nyere eller iPod touch (7. generasjon). Tidligere modeller av iPhone, iPad og iPod touch som støtter iOS 12.1.4, kan delta i gruppesamtaler i FaceTime uten video.

Gjør mer med FaceTime

Få hjelp

Hvis du ser en trekant med et utropstegn , kan det bety at forbindelsen er treg, eller at andre brukere strømmer lyd eller video på det samme nettverket. Du og mottakerne dine trenger en sterk mobilnett- eller Wi-Fi-forbindelse for å bruke gruppesamtaler i FaceTime. Via Wi-Fi krever FaceTime en bredbåndsforbindelse.