Bruk gruppesamtaler i FaceTime på iPhone, iPad og iPod touch

Gruppesamtaler i FaceTime er en enkel løsning for å snakke med flere personer samtidig. Du kan starte en gruppesamtale i FaceTime fra FaceTime-appen eller fra en gruppesamtale i Meldinger-appen – og du kan legge til opptil 32 personer.

iPhone og iPad som viser en gruppesamtale på FaceTime

FaceTime-symbolet

For å bruke gruppesamtaler med video i FaceTime trenger du iOS 12.1.4 eller nyere eller iPadOS på en av disse enhetene: iPhone 6s eller nyere, iPad Pro eller nyere, iPad Air 2 eller nyere, iPad mini 4 eller nyere, iPad (5. generasjon) eller nyere eller iPod touch (7. generasjon). Tidligere modeller av iPhone, iPad og iPod touch som støtter iOS 12.1.4, kan delta i gruppesamtaler på FaceTime uten video.

FaceTime er ikke tilgjengelig i alle land eller regioner.

iPhone som viser hvordan du starter en gruppesamtale på FaceTime fra FaceTime-appen

Start en gruppesamtale på FaceTime fra FaceTime-appen

1. Gå til Innstillinger > FaceTime, og sørg for at FaceTime er slått på.
  2. Åpne FaceTime og trykk på  Nytt FaceTime-anrop.
  3. Skriv inn kontaktene du vil ringe til.
  4. Trykk på lyd-knappen  eller  FaceTime.

Du kan legge til opptil 32 personer i en gruppesamtale på FaceTime.

iPhone som viser hvordan du oppretter en gruppesamtale på FaceTime fra Meldinger-appen

Start en gruppesamtale på FaceTime fra Meldinger-appen

1. Åpne Meldinger og start en gruppesamtale. Eller gå til en eksisterende gruppesamtale.
  2. Trykk på FaceTime-knappen  øverst i høyre hjørne.
  3. Trykk på FaceTime-lydknappen  eller FaceTime-video .

Du kan legge til opptil 32 personer i en gruppesamtale på FaceTime.

Bli med i en gruppesamtale på FaceTime

Du kan delta i en gruppesamtale på FaceTime som noen andre har startet, på flere måter:

• Trykk på varslingen i Varslingssenteret eller på den låste skjermen, og trykk deretter på FaceTime-knappen
  • Hvis du vil delta i en gruppesamtale på FaceTime fra Meldinger, kan du trykke på varslingen øverst på skjermen, eller du kan trykke på Bli med i gruppesamtalen i Meldinger. Når du trykker på Bli med, blir du automatisk tilkoblet.
  • Hvis du vil delta fra FaceTime-appen, går du bare til den aktive samtalen i FaceTime og trykker på FaceTime-knappen FaceTime-symbolet.

Fra en varsling

iPhone som viser hvordan du blir med i en FaceTime-samtale fra en varsling

Fra en gruppemelding

iPhone som viser hvordan du blir med i en FaceTime-samtale fra en gruppemelding

iPhone som viser hvordan du legger til noen i en gruppesamtale på FaceTime

Legg til en person i en gruppesamtale på FaceTime

1. Trykk deltakerne øverst på skjermen i samtalen, og trykk deretter Legg til personer .
  2. Skriv inn kontaktens navn, telefonnummer eller e-postadresse.
  3. Trykk på Legg til personer.

Når du legger noen til i samtalen, kan du trykke på Ring ved siden av navnet til vedkommende, som dermed blir varslet av enheten sin om den innkommende samtalen.

Når noen blir lagt til i en gruppesamtale på FaceTime, kan vedkommende ikke fjernes fra samtalen. For at den personen skal forlate samtalen, må de avslutte gruppesamtalen på FaceTime fra sin egen enhet.

Gjør mer med FaceTime