Bruk gruppesamtaler i FaceTime på iPhone, iPad og iPod touch

Gruppesamtaler i FaceTime er en enkel løsning for å snakke med flere personer samtidig. Du kan starte gruppesamtaler i FaceTime direkte fra FaceTime-appen eller fra en gruppesamtale i Meldinger-appen. Ruten til personen som snakker, blir automatisk større – slik at du lett kan holde oversikten under samtaler.

For å bruke gruppesamtaler med video i FaceTime trenger du iOS 12.1.4 eller iPadOS på en av disse enhetene: iPhone 6s eller nyere, iPad Pro eller nyere, iPad Air 2 eller nyere, iPad mini 4 eller nyere eller iPod touch (7. generasjon). Tidligere modeller av iPhone, iPad og iPod touch som støtter iOS 12.1.4, kan delta i gruppesamtaler i FaceTime uten video.

FaceTime er ikke tilgjengelig i alle land eller regioner.

Ring fra FaceTime-appen

1. Gå til Innstillinger > FaceTime, og sørg for at FaceTime er slått på.
  2. Åpne FaceTime og trykk på plussknappen  i øvre høyre hjørne.
  3. Skriv inn kontaktenes navn, telefonnumre eller e-postadresser.
  4. For å starte FaceTime-samtalen trykker du på Lyd eller Video.

Ring fra Meldinger-appen

Du kan starte en gruppesamtale i FaceTime direkte fra en gruppesamtale i Meldinger. Følg denne framgangsmåten:

1. Åpne Meldinger og start en gruppesamtale. Eller gå til en eksisterende gruppesamtale.
  2. Trykk på kontaktene øverst i samtalen.
  3. Trykk på FaceTime , og start deretter samtalen.

Delta i en FaceTime-samtale

Du kan delta i en gruppesamtale i FaceTime som noen andre har startet, på flere måter:

• Trykk på varslingen i Varslingssenteret eller på den låste skjermen, og trykk deretter på FaceTime-symbolet
  • Hvis du vil delta i en gruppesamtale i FaceTime fra Meldinger, kan du trykke på varslingen øverst på skjermen, eller du kan trykke på Bli med i gruppesamtalen i Meldinger. Når du trykker på Bli med, blir du automatisk tilkoblet.
  • Hvis du vil delta fra FaceTime-appen, går du bare til den aktive samtalen i FaceTime og trykker på FaceTime-symbolet

Fra en varsling

Fra en gruppemelding

Legg til en person i en gruppesamtale i FaceTime

1. I samtalen trykker du på legg til-symbolet.
  2. Trykk på Legg til person.
  3. Skriv inn kontaktens navn, telefonnummer eller e-postadresse.
  4. Trykk på Legg til person i FaceTime.

Legg til kameraeffekter i samtalene dine

Hvis du har iPhone X eller nyere, 11-tommers iPad Pro eller 12,9-tommers iPad Pro (3. generasjon), kan du bruke Animoji og Memoji i gruppesamtaler i FaceTime. På enheter uten Face ID kan du bruke andre kameraeffekter, som filtre, tekst og figurer, i gruppesamtaler med video i FaceTime.

Du trenger en iPhone X eller nyere, en 11-tommers iPad Pro eller en 12,9-tommers iPad Pro (3. generasjon) for å bruke Animoji og Memoji:

1. Under en FaceTime-samtale trykker du på .
  2. Trykk på Animoji-symbolet, og velg deretter Animoji eller Memoji.

Slik bruker du andre kameraeffekter:

1. Under en FaceTime-samtale trykker du på Effekter-knappen .
  2. Trykk på Filtre filtre-symbolet, Tekst tekstsymbolet eller Figurer figurer-symbolet, Memoji-klistremerker, * og Emoji-klistremerker *.

Du trenger en iPhone X eller nyere, en 11-tommers iPad Pro eller en 12,9-tommers iPad Pro (3. generasjon) for å bruke Animoji og Memoji. Ikke alle filtre og effekter støttes på alle enheter. Du trenger iOS 13 eller iPadOS for å bruke Memoji-klistremerker og Emoji-klistremerker.

Endre lyd- og videoinnstillingene for FaceTime

Du kan endre lyd- og videoinnstillingene i FaceTime-appen når som helst i løpet av en samtale. For å endre innstillingene, trykk på skjermen og sveip opp for å se flere alternativer, eller trykk på et av disse alternativene:

Trykk på Vend for å bytte til kameraet på baksiden. Trykk på Vend igjen for å bytte tilbake til kameraet på forsiden.

Trykk på Lyd av for å slå av lyden. Trykk på Lyd av igjen for å slå lyden på igjen.

Trykk på Høyttaler for å bytte mellom dempet lyd og høyttaleren.

Trykk på Kamera for å slå av kameraet. Trykk på Kamera igjen for å slå det på igjen*.

* For å bruke gruppesamtaler med video i FaceTime trenger du iOS 12.1.4 eller iPadOS på en av disse enhetene: iPhone 6s eller nyere, iPad Pro eller nyere, iPad Air 2 eller nyere, iPad mini 4 eller nyere eller iPod touch (7. generasjon). Tidligere modeller av iPhone, iPad og iPod touch som støtter iOS 12.1.4, kan delta i gruppesamtaler i FaceTime uten video.

Gjør mer med FaceTime