Een reservekopie maken van de Mac

Het maken van een reservekopie van de Mac is eenvoudig en belangrijk. We raden iedereen aan het te doen.

Automatisch reservekopieën maken

Bij de Mac wordt software geleverd waarmee u gemakkelijk reservekopieën kunt maken. Schakel simpelweg Time Machine in en sluit een externe schijf aan. Time Machine maakt automatisch reservekopieën van alles; u kunt dus afzonderlijke bestanden of het volledige systeem herstellen vanaf de reservekopieën.

Andere methoden om reservekopieën te maken

Hoeveel ruimte heb ik nodig voor een reservekopie?

Als u het formaat van een specifiek bestand of specifieke map wilt zien, klikt u er eenmaal op en drukt u op Command-I. Als u opslaginformatie over de Mac wilt zien, klikt u op het Apple-menu linksboven in het scherm. Kies 'Over deze Mac' en klik op de tab 'Opslag'. In het geval van Time Machine-reservekopieën is het het beste om een schijf te gebruiken die minimaal tweemaal zo veel opslagcapaciteit heeft als de Mac.