De bestanden uit de mappen 'Bureaublad' en 'Documenten' toevoegen aan iCloud Drive

Met iCloud Drive kunt u nu de bestanden op uw Mac-bureaublad en in uw map 'Documenten' bekijken op al uw apparaten.

U kunt de bestanden op uw bureaublad en in de map 'Documenten' bewaren in iCloud Drive, zodat u ze op al uw apparaten kunt openen. Dat betekent dat u kunt beginnen aan een document op uw bureaublad en er later op uw iPhone, iPad of iPod touch of op iCloud.com aan verder kunt werken. Alles blijft overal automatisch up-to-date.

Voordat u begint

1. Werk uw Mac bij naar de nieuwste versie van macOS en uw iPhone, iPad en iPod touch naar de nieuwste versie van iOS.
  2. Controleer of u op al uw apparaten met dezelfde Apple ID bent ingelogd bij iCloud.
  3. Configureer iCloud op al uw apparaten en schakel iCloud Drive in.

'Bureaublad en Documenten' inschakelen

Schakel 'Bureaublad en Documenten' in op elke Mac die u wilt gebruiken met iCloud Drive.

1. Ga op uw Mac naar het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud'.
  2. Controleer of iCloud Drive is ingeschakeld.
  3. Klik naast 'iCloud Drive' op 'Opties'.
  4. Kies 'Map 'Bureaublad' en 'Documenten''.
  5. Klik op 'Gereed'.

In de Finder vindt u de mappen 'Bureaublad' en 'Documenten' in het iCloud-gedeelte van de navigatiekolom. Als u een tweede Mac-bureaublad toevoegt, ziet u de bestanden daarvan in de map 'Bureaublad' in iCloud Drive. Er wordt een map aangemaakt met de naam van uw tweede Mac.

Toegang tot de bestanden in de mappen 'Bureaublad' en 'Documenten' vanaf een ander apparaat

Als u uw bureaublad en de map 'Documenten' toevoegt aan iCloud Drive, worden al uw bestanden verplaatst naar iCloud en worden alle nieuwe bestanden die u maakt, automatisch bewaard in iCloud. Vervolgens kunt u de bestanden vinden op al uw apparaten.

Als u uw bestanden behalve in iCloud Drive ook in een andere cloudopslagvoorziening wilt bewaren, kunt u op beide plaatsen kopieën van uw bestanden bewaren, maar u kunt geen mappen van de andere cloudvoorziening bewaren in iCloud Drive. De mappen van de andere cloudvoorziening kunt u op een andere plek op uw Mac bewaren, bijvoorbeeld uw thuismap.

Uw bestanden worden elke keer dat uw apparaat verbinding maakt met internet, geüpload naar iCloud. Afhankelijk van uw internetsnelheid varieert de benodigde tijd om uw bestanden weer te geven op uw andere apparaten.

Op een Mac

U vindt de bestanden op uw bureaublad en in uw map 'Documenten' in de Finder onder iCloud. U kunt ook met Spotlight naar de titels zoeken.

U kunt mappen van verschillende Macs ordenen en samenvoegen door ook op die computers 'Bureaublad en Documenten' in te schakelen. Wanneer u deze voorziening inschakelt op een tweede Mac, vindt u de bestanden ervan in mappen met de naam van uw tweede Mac in uw oorspronkelijke mappen 'Bureaublad' en 'Documenten'. U kunt uw bestanden vervolgens handmatig samenvoegen, maar ze worden in iCloud echter niet automatisch samengevoegd, voor het geval dat u ze gescheiden wilt houden. Wijzigingen die u aanbrengt worden naadloos doorgevoerd in iCloud Drive. U hoeft de mappen en bestanden niet ook nog eens op uw andere apparaten te beheren.

Op een iPhone, iPad en iPod touch

Met de app Bestanden in iOS 11 of hoger kunt u uw bestanden eenvoudig openen en wijzigen vanaf uw iPhone, iPad en iPod touch.

Als u het benodigde bestand hebt gevonden in de app Bestanden, kunt u het in elke compatibele app bewerken.

Als u iOS 9 of iOS 10 gebruikt, kunt u de bestanden openen in de iCloud Drive-app.

Op iCloud.com

Met iCloud.com hebt u toegang tot uw map 'Bureaublad' en 'Documenten' vanuit een andere computerbrowser. Alle bestanden zijn eenvoudig te vinden, te ordenen en te downloaden vanuit iCloud Drive. U kunt bestanden zelfs naar de mappen 'Bureaublad' en 'Documenten' slepen en u ziet ze dan later terug op uw Mac.

1. Log in bij iCloud.com met uw Apple ID.
  2. Ga naar iCloud Drive.
  3. Dubbelklik op de map 'Bureaublad' of 'Documenten'.

Als u het bestand wilt gebruiken of wijzigingen wilt aanbrengen, klikt u op  en downloadt u het bestand naar uw computer. Als u klaar bent, uploadt u het bestand naar iCloud Drive. De nieuwste versie ervan is dan overal beschikbaar.

Uw bestanden bewaren in iCloud en ruimte besparen op uw apparaat

De bestanden die u in iCloud Drive bewaart, maken gebruik van uw iCloud-opslag. Als u voldoende ruimte hebt in iCloud en op uw apparaat, kunt u zoveel bestanden bewaren als u wilt.

Als u meer ruimte nodig hebt op uw apparaat, kan iCloud Drive een oplossing zijn. Ga op de Mac naar het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud'. Klik naast iCloud Drive op 'Opties' en schakel 'Optimaliseer Mac-opslag' in. Uw Mac bewaart dan al uw recente bestanden op uw computer, maar bewaart oudere bestanden alleen in iCloud, zodat u deze kunt downloaden als u ze weer nodig hebt. Als u meer ruimte wilt vrijmaken op uw Mac, volgt u deze stappen. Op uw iPhone, iPad of iPod touch kunt u zoeken naar bestanden op al uw apparaten en erin bladeren. U downloadt ze pas wanneer u ze nodig hebt.

U kunt ook ruimte vrijmaken op uw apparaat en in iCloud Drive wanneer u bestanden verwijdert. Als u dat wilt doen, gaat u naar de map 'Recent verwijderd' in de app Bestanden of op iCloud.com en verwijdert u daar de bestanden. Voordat u iets verwijdert, zorgt u ervoor dat u een reservekopie hebt gemaakt van de bestanden die u wilt bewaren. Wanneer u iCloud Drive gebruikt en een bestand van een apparaat verwijdert, wordt het ook van uw andere apparaten verwijderd. iCloud verwijdert de bestanden van elk apparaat waarbij u bent ingelogd met dezelfde Apple ID.

'Bureaublad en Documenten' uitschakelen

Als u 'Map 'Bureaublad' en 'Documenten'' uitschakelt, blijven uw bestanden aanwezig in iCloud Drive en wordt er een nieuwe map 'Bureaublad' en 'Documenten' aangemaakt in de thuismap op uw Mac. U kunt bestanden van iCloud Drive verplaatsen naar uw Mac als u ze nodig hebt, of al uw bestanden selecteren en deze naar de gewenste plek slepen om ze te bewaren.

1. Ga op uw Mac naar het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud'.
  2. Klik naast 'iCloud Drive' op 'Opties'.
  3. Hef de selectie van 'Map 'Bureaublad' en 'Documenten'' op.
  4. Klik op 'Gereed'.

Als u iCloud Drive uitschakelt of uitlogt bij iCloud, kunt u ervoor kiezen om een lokale kopie te bewaren van de bestanden die zijn opgeslagen in iCloud Drive. Ongeacht of u er wel of niet voor kiest om een lokale kopie te bewaren, wordt er een nieuwe map 'Bureaublad' en 'Documenten' aangemaakt in de thuismap. Als u ervoor kiest om een lokale kopie te bewaren, worden uw bestanden in iCloud Drive gekopieerd naar een map met de naam 'iCloud Drive (archief)' in de thuismap. U hebt dan de optie om bestanden die waren opgeslagen in de mappen 'Bureaublad' en 'Documenten' van iCloud, te verplaatsen naar uw nieuwe lokale mappen 'Bureaublad' en 'Documenten'.

Meer informatie

Publicatiedatum:Wed Apr 18 17:28:39 GMT 2018