Uw Mac voorbereiden op service

Volg deze stappen voordat u onderhoud laat uitvoeren aan uw Mac, om zo uw gegevens te beschermen en om tijd te besparen.

Een reservekopie maken

Het maken van een reservekopie is een belangrijk onderdeel van het voorbereiden van uw Mac op service. Met Time Machine kunt u eenvoudig een reservekopie maken van al uw bestanden en deze herstellen. Er zijn ook andere methoden beschikbaar om een reservekopie te maken. Lees hoe u een reservekopie van uw Mac maakt

Service regelen

Kies uit de service-opties die beschikbaar zijn bij u in de buurt: maak een reservering bij een Apple Store, vind een erkende Apple serviceprovider of plan een reparatie in na verzending per post. Service regelen voor de Mac.

Uw gegevens verzamelen

Als u nog steeds uw ontvangstbewijs hebt, neemt u het mee naar de servicelocatie. Mogelijk hebt u ook uw Apple ID-wachtwoord en een legitimatiebewijs nodig, zoals een rijbewijs, paspoort of een ander officieel identiteitsbewijs.

U moet de naam en het wachtwoord van uw macOS-gebruikersaccount weten, voor het geval u op de Mac van de servicelocatie moet inloggen. Als u ook een firmwarewachtwoord gebruikt, schakelt u dit uit voordat u service krijgt.

Uw producten verzamelen

Neem naast uw Mac en voedingskabel ook eventuele accessoires mee waar u hulp bij nodig hebt.

Als u service per post hebt geregeld, volgt u gewoon de instructies voor de verzending.

Neem contact op met Apple Support voor meer informatie als u nog steeds hulp nodig hebt.