Een Mac herstellen vanaf een reservekopie

Lees hoe u alle bestanden van uw Time Machine-reservekopie kunt overzetten naar uw Mac.

Als u Time Machine hebt gebruikt om een reservekopie van uw Mac te maken, kunt u uw bestanden vanaf die reservekopie herstellen. Het is verstandig om dit te doen nadat de originele bestanden van uw Mac zijn verwijderd of nadat de harde schijf (of SSD) op uw Mac is gewist of vervangen, zoals tijdens een reparatie.

Een Time Machine-reservekopie herstellen

Wanneer u een Time Machine-reservekopie terugzet, kunt u ervoor kiezen om alle bestanden te herstellen of om zowel het Mac-besturingssysteem (macOS) als al uw bestanden te herstellen.

Al uw bestanden herstellen

1. Zorg ervoor dat de Time Machine-reservekopieschijf is aangesloten en ingeschakeld en zet vervolgens uw Mac aan.
    • Als uw Mac wordt opgestart naar een configuratie-assistent die om gegevens als uw land, toetsenbord en netwerk vraagt, gaat u verder met stap 2.
    • Als uw Mac wordt opgestart naar de Finder, opent u Migratie-assistent. U vindt dit in de map 'Hulpprogramma's' in de map 'Programma's'. Klik op 'Ga door' in het eerste venster van Migratie-assistent en ga verder met stap 2.
    • Als uw Mac niet helemaal opstart of als u ook de macOS-versie wilt herstellen die u gebruikte toen u de reservekopie aanmaakte, volgt u de stappen om zowel macOS als uw bestanden te herstellen.
  2. Wanneer u wordt gevraagd hoe u de gegevens wilt overzetten, selecteert u de optie om gegevens over te zetten vanaf een Mac, Time Machine-reservekopie of opstartschijf. Klik vervolgens op 'Ga door'.
    Venster van Migratie-assistent
  3. Selecteer de Time Machine-reservekopie en klik op 'Ga door'.
    Venster van Migratie-assistent
  4. Als u wordt gevraagd een keuze te maken uit een lijst met reservekopieën op datum en tijd, kiest u een reservekopie en klikt u op 'Ga door'.
    Venster van Migratie-assistent
  5. Selecteer de gegevens die u wilt overzetten en klik op 'Ga door' om de overdracht te starten. Dit scherm ziet er mogelijk anders uit op uw Mac:
    Venster van Migratie-assistent
  6. Als u veel gegevens moet overzetten, kan de overdracht wel meerdere uren duren. Wanneer de overdracht is voltooid, start u de Mac opnieuw op en logt u in bij de gemigreerde account om de bestanden te bekijken.

macOS en uw bestanden herstellen

Met deze stappen wist u uw harde schijf en gebruikt u vervolgens uw reservekopie om zowel uw bestanden als de specifieke versie van macOS te herstellen die u gebruikte toen u de reservekopie maakte.

1. Zorg ervoor dat de Time Machine-reservekopieschijf is aangesloten en ingeschakeld.
  2. Schakel uw Mac in en houd direct Command (⌘)-R ingedrukt om op te starten vanaf macOS Recovery.
  3. Wanneer u het venster 'macOS-hulpprogramma's' ziet, kiest u de optie om een Time Machine-reservekopie terug te zetten.
  4. Klik op 'Ga door' en klik vervolgens opnieuw op 'Ga door' in het volgende scherm.
  5. Selecteer de Time Machine-reservekopieschijf als de herstelbron en klik vervolgens op 'Ga door'.
    Als uw reservekopieschijf is gecodeerd, wordt u gevraagd om de schijf te ontgrendelen. Voer het beheerderswachtwoord in dat u hebt gebruikt bij het configureren van Time Machine en klik vervolgens op 'Ga door'.
  6. Selecteer een reservekopie en klik vervolgens op 'Ga door'.
  7. Selecteer de harde schijf op uw Mac (of een andere bestemmingsschijf) waarop de inhoud van uw reservekopie wordt overgezet en klik vervolgens op 'Herstel' of 'Ga door'.
    Als FileVault op uw Mac is ingeschakeld, wordt u gevraagd om de schijf te ontgrendelen. Voer het beheerderswachtwoord voor uw Mac in en klik vervolgens op 'Herstel'.
  8. Herstart uw Mac wanneer u dit hebt gedaan.

Specifieke bestanden terugzetten