Een Mac herstellen vanaf een reservekopie

Migratie-assistent gebruiken om bestanden van je Time Machine-reservekopie over te zetten naar je Mac.

Als je een reservekopie van je Mac hebt gemaakt met Time Machine, kan Migratie-assistent die reservekopie gebruiken om je persoonlijke bestanden te herstellen, inclusief je apps en alle gegevens in je gebruikersaccount.

Als je liever maar een paar bestanden of eerdere versies van die bestanden wilt herstellen, lees je hier hoe je Time Machine kunt gebruiken om specifieke bestanden te herstellen.

Migratie-assistent gebruiken

1. Als je macOS opnieuw moet installeren, doe je dat voordat je verdergaat. Als je Mac bijvoorbeeld opstart met een knipperend vraagteken, moet je eerst macOS opnieuw installeren. Lees hoe je macOS opnieuw installeert.

2. Zorg ervoor dat de Time Machine-reservekopieschijf op de Mac is aangesloten en ingeschakeld is.

3. Open Migratie-assistent op je Mac.

• Migratie-assistent staat in de map 'Hulpprogramma's' in de map 'Apps'. Je kunt de map 'Hulpprogramma's' ook rechtstreeks openen: ga in de menubalk van de Finder naar 'Ga' > 'Hulpprogramma's'. Je kunt Migratie-assistent ook opzoeken met behulp van Spotlight. Als nadat je de Mac hebt opgestart een configuratie-assistent wordt geopend waarin je wordt gevraagd om informatie zoals je land en netwerk, ga je verder met de volgende stap, want de configuratie-assistent bevat een migratie-assistent.

4. Wanneer je wordt gevraagd hoe je de gegevens wilt overzetten, selecteer je de optie om gegevens over te zetten vanaf een Mac, Time Machine-reservekopie of opstartschijf. Klik vervolgens op 'Ga door'.

Migratie-assistent: Hoe wil je je gegevens kopiëren?
  5. Selecteer de Time Machine-reservekopie en klik op 'Ga door'.

Migratie-assistent: Bron selecteren
  6. Kies een back-up en klik op 'Ga door'.

Migratie-assistent: Kies reservekopie
  7. Selecteer de gegevens die moeten worden overgezet.

Migratie-assistent: Kies de gegevens die je wilt kopiëren
  8. Leer wat de overdracht van een gebruikersaccount inhoudt en klik daarna pas op 'Ga door'. In dit voorbeeld is John Appleseed een gebruikersaccount. Als een account op je Mac dezelfde naam heeft, vraagt Migratie-assistent of je de naam ervan wilt wijzigen of de account wilt vervangen:

• Naam wijzigen: de account op je Time Machine-reservekopie wordt op je Mac weergegeven als een extra gebruiker, met een aparte inlognaam en thuismap.

• Vervangen: de account op je Time Machine-reservekopie vervangt de account met dezelfde naam op je Mac.

9. Grote overdrachten kunnen uren in beslag nemen en soms worden gepauzeerd. Daarom is het een goed idee om de migratie 's avonds te starten, zodat deze 's nachts kan plaatsvinden. Klik op 'Ga door' om de overdracht te starten.

10. Wanneer Migratie-assistent is voltooid, sluit je Migratie-assistent en log je in bij de gemigreerde account op je Mac om de bestanden ervan te zien.

Als je hulp nodig hebt, kun je contact opnemen met Apple Support.