Een Mac herstellen vanaf een reservekopie

De Migratie-assistent gebruiken om bestanden van uw Time Machine-reservekopie over te zetten naar uw Mac.

Als u een reservekopie van uw Mac hebt gemaakt met Time Machine, kan de Migratie-assistent die reservekopie gebruiken om uw persoonlijke bestanden te herstellen, inclusief apps en alle informatie in uw gebruikersaccount.

Als u liever maar een paar bestanden of eerdere versies van die bestanden wilt herstellen, leest u hier hoe u Time Machine kunt gebruiken om specifieke bestanden te herstellen.

Migratie-assistent gebruiken

1. Als u macOS opnieuw moet installeren, doet u dat voordat u verder gaat. Als uw Mac bijvoorbeeld opstart met een knipperend vraagteken, moet u eerst macOS opnieuw installeren.
  2. Zorg ervoor dat de Time Machine-reservekopieschijf op de Mac is aangesloten en ingeschakeld is.
  3. Open Migratie-assistent op uw Mac. Dit vindt u in de map 'Hulpprogramma's' in de map 'Programma's'.
    Als uw Mac opstart in een configuratie-assistent, die om details vraagt zoals uw land en netwerk, gaat u verder met de volgende stap, want de configuratie-assistent bevat een migratie-assistent.
  4. Wanneer u wordt gevraagd hoe u de gegevens wilt overzetten, selecteert u de optie om gegevens over te zetten vanaf een Mac, Time Machine-reservekopie of opstartschijf. Klik vervolgens op 'Ga door'.
    Migratie-assistent: Hoe wil je je gegevens kopiëren?
  5. Selecteer de Time Machine-reservekopie en klik op 'Ga door'.
    Migratie-assistent: Bron selecteren
  6. Kies een back-up en klik op 'Ga door'.
    Migratie-assistent: Kies reservekopie
  7. Selecteer de gegevens die moeten worden overgezet.
    Migratie-assistent: Kies de gegevens die je wilt kopiëren
  8. Leer wat de overdracht van een gebruikersaccount inhoudt en klik daarna pas op 'Ga door'. In dit voorbeeld is John Appleseed een gebruikersaccount. Als een account op uw Mac dezelfde naam heeft, vraagt de Migratie-assistent of u dit account wilt hernoemen of vervangen:
    • Hernoemen: het account op uw oude Mac wordt weergegeven als een extra gebruiker op uw Mac, met een aparte login en thuismap.
    • Vervangen: het account op uw oude Mac vervangt het account met dezelfde naam op uw Mac.
  9. Grote overdrachten kunnen uren in beslag nemen en soms worden gepauzeerd. Daarom is het een goed idee om de migratie 's avonds te starten, zodat deze 's nachts kan plaatsvinden. Klik op 'Ga door' om de overdracht te starten.
  10. Wanneer de Migratie-assistent is voltooid, sluit u de Migratie-assistent en logt u in bij het gemigreerde account op de nieuwe Mac om de bestanden ervan te zien.

Als u hulp nodig hebt, kunt u contact opnemen met Apple Support.