Een Mac herstellen vanaf een reservekopie

Lees hoe u alle bestanden van uw Time Machine-reservekopie kunt overzetten naar uw Mac.

Als u Time Machine gebruikt om een reservekopie te maken van uw Mac, kunt u uw bestanden van die reservekopie of een lokale momentopname op uw opstartschijf terugzetten. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn wanneer de originele bestanden van uw Mac zijn verwijderd of wanneer de harde schijf (of SSD) van uw Mac is gewist of vervangen, zoals tijdens een reparatie.

Een Time Machine-reservekopie herstellen

Wanneer u een Time Machine-reservekopie terugzet, kunt u ervoor kiezen om alle bestanden te herstellen of om zowel het Mac-besturingssysteem (macOS) als al uw bestanden te herstellen.

Al uw bestanden herstellen

1. Zorg ervoor dat de Time Machine-reservekopieschijf op de Mac aangesloten is en dat deze ingeschakeld is. Schakel de Mac vervolgens in.
  2. Open Migratie-assistent. U vindt deze in de map 'Hulpprogramma's' in de map 'Apps'.
    • Als de Mac wordt opgestart naar een configuratie-assistent die om gegevens als uw land, toetsenbord en netwerk vraagt, gaat u verder met de volgende stap. De Configuratie-assistent bevat ook een migratie-assistent.
    • Als uw Mac niet helemaal opstart of als u ook de macOS-versie wilt herstellen die u gebruikte toen u de reservekopie aanmaakte, volgt u de stappen om zowel macOS als uw bestanden te herstellen.
  3. Wanneer u wordt gevraagd hoe u de gegevens wilt overzetten, selecteert u de optie om gegevens over te zetten vanaf een Mac, Time Machine-reservekopie of opstartschijf. Klik vervolgens op 'Ga door'.
    Venster van Migratie-assistent
  4. Selecteer de Time Machine-reservekopie en klik op 'Ga door'.
    Venster van Migratie-assistent
  5. Als u wordt gevraagd een keuze te maken uit een lijst met reservekopieën op datum en tijd, kiest u een reservekopie en klikt u op 'Ga door'.
    Venster van Migratie-assistent
  6. Selecteer de gegevens die u wilt overzetten en klik op 'Ga door' om de overdracht te starten. Dit scherm ziet er mogelijk anders uit op uw Mac:
    Venster van Migratie-assistent
  7. Als u veel gegevens moet overzetten, kan de overdracht wel meerdere uren duren. Wanneer de overdracht is voltooid, start u de Mac opnieuw op en logt u in bij de gemigreerde account om de bestanden te bekijken.

macOS en uw bestanden herstellen

Met deze stappen wist u uw harde schijf en gebruikt u vervolgens uw reservekopie om zowel uw bestanden als de specifieke versie van macOS te herstellen die u gebruikte toen u de reservekopie maakte.

1. Zorg ervoor dat de Time Machine-reservekopieschijf aangesloten en ingeschakeld is.
    Ook als uw reservekopieschijf niet beschikbaar is, kunt u doorgaan: u kunt mogelijk herstellen vanaf een lokale momentopname op uw opstartschijf.
  2. Schakel de Mac in en houd direct Command (⌘)-R ingedrukt om op te starten vanaf macOS Recovery. Laat de toetsen los zodra u het Apple logo of een draaiende wereldbol ziet.
  3. Wanneer u het venster 'macOS-hulpprogramma's' ziet, kiest u de optie om een Time Machine-reservekopie terug te zetten.
  4. Klik op 'Ga door' totdat u wordt gevraagd om een herstelbron te selecteren en selecteer vervolgens uw Time Machine-reservekopieschijf. U kunt ook uw opstartschijf (Macintosh HD) selecteren. Mogelijk bevat deze een lokale momentopname waarvanaf u kunt herstellen.
  5. Klik op 'Ga door'. Als uw schijf gecodeerd is, wordt u gevraagd om de schijf te ontgrendelen: voer het beheerderswachtwoord in dat u hebt gebruikt bij de configuratie van Time Machine en klik vervolgens opnieuw op 'Ga door'.
  6. Selecteer een reservekopie (indien beschikbaar) en klik vervolgens op 'Ga door'.
  7. Selecteer een doelschijf, waarop de inhoud van uw reservekopie moet worden gezet. Als u herstelt vanaf een lokale momentopname, wordt u niet gevraagd om een bestemming te selecteren.
  8. Klik op 'Herstel' of 'Ga door'. Als FileVault op de Mac ingeschakeld is, wordt u gevraagd uw beheerderswachtwoord in te voeren om de schijf te ontgrendelen.
  9. Herstart uw Mac wanneer u dit hebt gedaan.

Specifieke bestanden terugzetten