Een Mac herstellen vanaf een reservekopie

De Migratie-assistent gebruiken om bestanden van uw Time Machine-reservekopie over te zetten naar uw Mac.

Als u een reservekopie van uw Mac hebt gemaakt met Time Machine, kan de Migratie-assistent die reservekopie gebruiken om uw persoonlijke bestanden te herstellen, inclusief apps en alle informatie in uw gebruikersaccount.

Als u liever maar een paar bestanden of eerdere versies van die bestanden wilt herstellen, leest u hier hoe u Time Machine kunt gebruiken om specifieke bestanden te herstellen.

Migratie-assistent gebruiken

1. Als u macOS opnieuw moet installeren, doet u dat voordat u verder gaat. Als uw Mac bijvoorbeeld opstart met een knipperend vraagteken, moet u eerst macOS opnieuw installeren.
  2. Zorg ervoor dat de Time Machine-reservekopieschijf op de Mac is aangesloten en ingeschakeld is.
  3. Open Migratie-assistent op uw Mac. Dit vindt u in de map 'Hulpprogramma's' in de map 'Programma's'.
    Als uw Mac opstart in een configuratie-assistent, die om details vraagt zoals uw land en netwerk, gaat u verder met de volgende stap, want de configuratie-assistent bevat een migratie-assistent.
  4. Wanneer u wordt gevraagd hoe u de gegevens wilt overzetten, selecteert u de optie om gegevens over te zetten vanaf een Mac, Time Machine-reservekopie of opstartschijf. Klik vervolgens op 'Ga door'.
    Migratie-assistent: Hoe wil je je gegevens kopiëren?
  5. Selecteer de Time Machine-reservekopie en klik op 'Ga door'.
    Migratie-assistent: Bron selecteren
  6. Kies een back-up en klik op 'Ga door'.
    Migratie-assistent: Kies reservekopie
  7. Selecteer de gegevens die moeten worden overgezet.

In dit voorbeeld is 'John Appleseed' een macOS-gebruikersaccount. Als deze dezelfde naam heeft als een account die al op uw Mac staat, wordt u gevraagd of u de naam van de oude account wilt wijzigen of de account op uw Mac wilt vervangen. Als u de naam van de oude account wijzigt, verschijnt de oude account als een afzonderlijke gebruiker met een eigen thuismap en login op uw Mac. Als u de oude account vervangt, wordt de oude account verwijderd en wordt de account op uw Mac vervangen, met inbegrip van alle gegevens in de thuismap.
    Migratie-assistent: Kies de gegevens die je wilt kopiëren
  8. Klik op 'Ga door' om de overdracht te starten. Het overzetten van grote hoeveelheden gegevens kan meerdere uren in beslag nemen.

Als u hulp nodig hebt, kunt u contact opnemen met Apple Support.