De Apple apparaten op uw school voorbereiden voor leren op afstand

Meer informatie over studiebronnen en apps die verkrijgbaar zijn bij Apple en derden.

De volgende bronnen zijn ontwikkeld om IT-leiders te helpen om uw omgeving voor te bereiden op leren op afstand.

Apparaten voorbereiden die mee naar huis worden genomen

De eerste stap is om te bepalen welke van de apparaten op uw school door leerkrachten en leerlingen mee naar huis kunnen worden genomen. Daarna kunt u uw MDM-systeem (Mobile Device Management) gebruiken om iPads en Mac-computers snel te configureren met materiaal, instellingen en beperkingen om leren op afstand te ondersteunen voor uw leerlingen.

Hieronder vindt u enkele suggesties om u te helpen uw apparaten voor te bereiden op leren op afstand, afhankelijk van hoe ze momenteel op school worden gebruikt.

Voor apparaten die momenteel zijn geïmplementeerd voor one-to-one-programma's in de klas

Pas instellingen aan om ervoor te zorgen dat uw leerlingen op afstand kunnen werken wanneer ze apparaten mee naar huis nemen.

Voor apparaten die momenteel zijn geïmplementeerd als gedeelde apparaten die worden bewaard in apparaatkarren

Pas instellingen aan zodat individuele leerlingen apparaten mee naar huis kunnen nemen. U kunt ook een planning maken, zodat een groep leerlingen apparaten gedurende een bepaalde periode mee naar huis kan nemen en de apparaten daarna kan terugbrengen zodat de apparaten kunnen worden gebruikt door de volgende groep leerlingen. Met MDM kunnen gegevens snel worden gewist en kunnen apparaten worden geconfigureerd voor de volgende groep gebruikers.

Voor leerlingen met persoonlijke apparaten

Geef aanwijzingen voor handmatige MDM-inschrijving, zodat leerlingen toegang hebben tot meer apps en bronnen voor gebruik thuis. Lees hier hoe u een apparaat handmatig inschrijft in MDM

Apparaten configureren voor MDM

• Gebruik geautomatiseerde MDM-inschrijving voor alle apparaten van organisaties, zodat ze altijd worden beheerd en automatisch opnieuw worden ingeschreven bij uw MDM-systeem als ze ooit worden gewist.
  • Werk alle Mac-computers en iPads bij naar de nieuwste beschikbare versie van macOS en iPadOS. Dit zorgt voor compatibiliteit met apps en MDM-instellingen.
  • Configureer beheerde Apple ID's in Apple School Manager om leerkrachten en leerlingen toegang te geven tot 200 GB gratis iCloud-opslag voor documenten, mediaprojecten en back-ups. Meer informatie over beheerde Apple ID's.
  • Verstuur verificatiecodes in Apple School Manager voor leerlingen die persoonlijke apparaten gebruiken, zodat ze hun beheerde Apple ID kunnen gebruiken om in te loggen bij iCloud.
  • Configureer Agenda om te helpen de dagen van uw leerlingen te organiseren en hen bij de les te houden. Meer informatie over instellingen voor de payload 'Agenda'.
  • Implementeer de belangrijkste apps die uw leerkrachten en leerlingen nodig hebben om thuis verder te kunnen leren. Apps kunnen op afstand worden verspreid via Apple School Manager en uw MDM-systeem. Lees hoe u materiaal selecteert en koopt in Apple School Manager.
  • Gebruik de zelfservice-functie van uw MDM-systeem (indien beschikbaar) om uw leerlingen een catalogus met aanvullende apps aan te bieden. Raadpleeg uw MDM-documentatie om na te gaan of deze functie wordt ondersteund en hoe u deze implementeert.
  • Als u geen MDM-oplossing hebt, bieden providers zoals Jamf, Mosyle en Meraki verlengde proefperiodes aan om te helpen bij snelle implementatie van leren op afstand.

Instellingen speciaal voor uw school configureren

Wanneer Apple School Manager is gekoppeld aan uw studenteninformatiesysteem (SIS)

Zorg ervoor dat u de begin- en einddata van de termijn aanpast om perioden op te nemen waarin schoolsluiting of leren op afstand is gepland. Op die manier blijven klassenroosters gesynchroniseerd met Apple School Manager. Lees hoe u uw SIS aan Apple School Manager koppelt.

Apparaatmateriaal filteren op gepaste bronnen

Gebruik instellingen om ervoor te zorgen dat leerlingen toegang hebben tot bronnen en dat ze beleid voor aanvaardbaar gebruik volgen wanneer ze thuis leren. Bijvoorbeeld:

Verbonden blijven met video- en berichtenapps

Leerkrachten en leerlingen kunnen op afstand contact houden via tekst- en videoconferenties.

Productiviteits- en samenwerkingsapps gebruiken

De volgende apps, voorzieningen en functies van Apple zijn uitermate geschikt voor gebruik in het klaslokaal en voor leren op afstand:

• Met Schoolwerk1 kunnen leerkrachten alles uitdelen, van aankondigingen en werkbladen tot specifieke app-activiteiten, en op de hoogte blijven van de voortgang die leerlingen boeken. Meer informatie over Schoolwerk.1
  • Met Pages, Numbers en Keynote kunnen leerlingen en leerkrachten in realtime samenwerken met hun beheerde Apple ID. U kunt de samenwerking beperken tot alleen leden van uw organisatie. Lees hoe u samenwerkt in Pages, Numbers en Keynote.
  • In iOS 13.4kunnen leerkrachten en leerlingen in iCloud Drive mappen delen binnen uw organisatie. Iedereen die toegang heeft, kan de map in iCloud Drive zien, zijn eigen bestanden toevoegen en de nieuwste versies van bestanden downloaden. Dat is dus perfect voor het delen van opdrachten of ander materiaal, zoals video's.
  • Met multitasking op een iPad kunnen leerkrachten en leerlingen aan een document werken in Microsoft Word of Pages, terwijl ze contact houden met de klas via Google Hangouts of Cisco Webex. Lees hoe u multitasking op een iPad gebruikt.

De volgende productiviteits- en samenwerkingstools werken ook met iPad en Mac:

• Google G Suite for Education werkt in Safari in macOS en iPadOS en biedt ook native iPad-apps, waaronder Google Classroom en Google Drive.
  • Microsoft Office 365-apps zijn verkrijgbaar in de App Store en integreren naadloos met iPadOS en macOS.
  • Conferentietools zoals Cisco WebEx en Zoom Cloud Meetings zijn geïntegreerd met met de functie voor live-uitzendingen waarmee leerkrachten en leerlingen eenvoudig hun scherm kunnen delen en aan de klas kunnen tonen.

Meer onderwijsapps ontdekken in de App Store

Er staan duizenden apps in de App Store die zijn ontwikkeld om les te geven en te leren. We hebben verzamelingen samengesteld met apps voor afstandsonderwijs voor instellingen en leerkrachtenapps om thuis te leren en apps die werken met Schoolwerk.1 Verspreid ze met Apple School Manager zodat leerkrachten ze kunnen gebruiken om materialen uit te delen, met leerlingen te communiceren en interessante leerervaringen aan te bieden.

Meer hulp

Bronnen voor IT

Aanvullende leerprogramma's en forums voor leerkrachten

• De Apple Education Learning Series is nu beschikbaar. Deze bevat ondersteunende informatiebronnen over afstandsonderwijs voor scholen en leerkrachten. Deze reeks wordt gepresenteerd door de teams van Apple Education Leadership and Learning. Elke video is ontworpen om leerkrachten te helpen de ingebouwde functies van hun Apple producten te gebruiken om alle leerlingen afstandsonderwijs te kunnen bieden.
  • Leerkrachten kunnen zich inschrijven op Apple Teacher, een gratis, professioneel leerprogramma op eigen tempo, om vaardigheden op iPads en Mac-computers te ontwikkelen die ze direct kunnen toepassen tijdens activiteiten met leerlingen.
  • #AppleEDUchat is een wekelijks forum voor opleiders over de hele wereld om ideeën te delen, vragen te stellen en van elkaar te leren op Twitter. Veel chats zijn erop gericht om op Twitter ideeën over leren op afstand te bespreken.

Andere bronnen

1. In Australië en Nieuw-Zeeland heet de Schoolwerk-app 'Classwork'.

2. Sommige bronnen die in dit document worden genoemd, zijn mogelijk niet beschikbaar buiten de Verenigde Staten.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.