Over samenwerking voor Pages, Numbers en Keynote

Nodig anderen uit voor uw documenten en werk daaraan samen in realtime. Samenwerking is ingebouwd in Pages, Numbers en Keynote op de iPhone, iPad, iPod touch, Mac en online via iCloud.com.

Om samen te werken op een iPhone, iPad of Mac hebt u een iPhone, iPad of Mac nodig met iOS 13.1, iPadOS 13.1 of macOS Catalina of hoger, met versie 11.1 of hoger van Pages, Numbers of Keynote.

Om online samen te werken met Pages, Numbers of Keynote via iCloud.com hebt u Safari 9.1.3 of hoger of Google Chrome nodig op een Mac. Op een pc hebt u Google Chrome of Microsoft Edge nodig.

Anderen uitnodigen om samen te werken

Wanneer u personen uitnodigt om samen te werken aan een document, spreadsheet of presentatie, stuurt u hen een link naar iCloud.com. Maximaal 100 personen kunnen een gedeeld document tegelijkertijd bekijken en wijzigen.

De URL bevat de naam van het document. Als de titel of inhoud van het document vertrouwelijk is, moet u deelnemers vragen om de link niet naar anderen door te sturen.

U kunt andere personen ook uitnodigen om samen te werken aan Pages-, Numbers- of Keynote-documenten door een map te delen in iCloud Drive. Wanneer u een map deelt, worden alle Pages-, Numbers- of Keynote-documenten in de gedeelde map automatisch samenwerkingsdocumenten voor iedereen met wie de map wordt gedeeld.

Personen die u uitnodigt kunnen een gedeeld document van iedere grootte openen en bekijken. Als uw document groter is dan 2 GB en u wilt dat de personen die u uitnodigt het kunnen wijzigen, gebruik dan Pages, Numbers of Keynote voor iPhone, iPad of Mac om de grootte van het document te verkleinen naar minder dan 2 GB voordat u anderen uitnodigt.

Personen uitnodigen vanaf een iPhone of iPad

1. Log in bij iCloud op uw apparaat en schakel iCloud Drive in voor Pages, Numbers en Keynote.
  2. In het geopende document tikt u in de knoppenbalk op de knop 'Samenwerking' . Als het document zich in een gedeelde map bevindt, tikt u in het menu 'Samenwerking' op 'Toon gedeelde map' om de lijst van uitgenodigde personen te bewerken.
  3. Om te bepalen wie uw document mag inzien en wijzigen, tikt u op 'Opties voor delen', kiest u opties en tikt u op 'Deel bestand'. Personen die u uitnodigt, kunnen uw document standaard wijzigen.
  4. Kies hoe u anderen wilt uitnodigen om samen te werken en verstuur de link.

De knop 'Samenwerking' wordt bovenaan het document weergegeven met een vinkje. Dit symbool geeft ook aan bij hoeveel personen het document geopend is, uzelf niet inbegrepen.

Personen uitnodigen vanaf een Mac

1. Log in bij iCloud op uw apparaat en schakel iCloud Drive in voor Pages, Numbers en Keynote.
  2. Open het Pages-, Numbers- of Keynote-document dat u wilt delen.
  3. Klik op de knop 'Samenwerking'  in de knoppenbalk. Als het document zich in een gedeelde map bevindt, klikt u op 'Toon gedeelde map'.
  4. Als u beperkingen voor uw document wilt instellen, kiest u in de venstermenu's wie toegang heeft tot het document en wat diegene met het document kan doen.
  5. Kies hoe u anderen wilt uitnodigen om samen te werken.
  6. Klik op 'Deel' en verstuur de link.

De knop 'Samenwerking' wordt bovenaan het document weergegeven met een vinkje. Dit symbool geeft ook aan bij hoeveel personen het document geopend is, uzelf niet inbegrepen.

Personen uitnodigen vanuit iCloud.com

1. Log in bij iCloud.com met uw Apple ID en open dan Pages, Numbers of Keynote.
  2. Open het document dat u wilt delen.
  3. Tik of klik op de knop 'Samenwerking'  op de knoppenbalk. Als het document zich in een gedeelde map bevindt, klikt u op 'Toon gedeelde map'.
  4. Om te bepalen wie uw document mag inzien en wijzigen, klikt u op Opties voor delen. Mensen die u uitnodigt, kunnen uw document standaard wijzigen.
  5. Kies hoe u anderen wilt uitnodigen om samen te werken aan uw documenten. Als u alleen webtoegang tot iCloud hebt, moet u de link kopiëren.
  6. Klik op 'Deel' en verstuur of plaats het bericht.

De knop 'Samenwerking' wordt bovenaan het document weergegeven met een vinkje. Dit symbool geeft ook aan bij hoeveel personen het document geopend is, uzelf niet inbegrepen.

Beperkingen instellen voor een document

Als u beperkingen instelt zodat alleen personen die u uitnodigt kunnen samenwerken, moeten ze inloggen bij iCloud of iCloud.com met hun Apple ID.

1. Tik of klik op de knop 'Samenwerking' . Als het document zich in een gedeelde map bevindt, tikt of klikt u op 'Toon gedeelde map'.
  2. Kies 'Opties voor delen' en selecteer een van de volgende mogelijkheden:
    • Als u wilt dat alleen specifieke deelnemers toegang hebben tot het document, kiest u 'Alleen personen die jij uitnodigt'. Om het gedeelde document te openen, moeten deelnemers bij iCloud of iCloud.com zijn ingelogd met een Apple ID. Als ze geen Apple ID hebben, kunnen ze een Apple ID aanmaken nadat u het document met hen hebt gedeeld.
    • Als u wilt dat iedereen met de link naar het gedeelde document dat kan openen, kiest u 'Iedereen die de link heeft'.
    • Als u wilt dat iedereen met toegang tot het document dat kan wijzigen en afdrukken, kiest u 'Kan wijzigingen aanbrengen'.
    • Als u wilt dat iedereen met toegang tot het document dat kan bekijken en afdrukken, maar niet kan wijzigen, kiest u 'Alleen lezen'.

U kunt de opties voor delen op elk moment wijzigen. Om de opties voor delen te wijzigen, klikt of tikt u op de knop 'Samenwerking'  en brengt u vervolgens de gewenste wijzigingen aan.

Een wachtwoord instellen

U kunt ook een wachtwoord aan een document toewijzen, zodat alleen degenen die het wachtwoord hebben, het document kunnen openen:

• Op een Mac: kies 'Archief' > 'Stel wachtwoord in', kies een wachtwoord en een wachtwoordaanwijzing en klik op 'Stel wachtwoord in'.
  • Op een iPhone of iPad: tik, met het document geopend, op de knop 'Meer'  en op 'Stel wachtwoord in'. Voer de gevraagde informatie in en tik dan op 'Gereed'.
  • Online op iCloud.com: klik op de knop 'Tools' , klik op 'Stel wachtwoord in', voer het wachtwoord en de wachtwoordaanwijzing in en klik vervolgens op 'Stel wachtwoord in'.

Als u de deeloptie 'Alleen personen die je uitnodigt' kiest, kunnen alleen personen met toestemming het wachtwoord van het document toevoegen, wijzigen en verwijderen. Anders kunt u alleen het wachtwoord wijzigen.

Samenwerken aan een gedeeld document

U kunt de door anderen gemaakte wijzigingen in realtime bekijken, wijzigingsactiviteiten verbergen of weergeven en meer.

Als u de gedeelde documenten wilt zien:

• Op een iPhone of iPad: tik op 'Recent' of de knop 'Recent'  in de documentweergave. Uw gedeelde documenten worden onder aan het scherm weergegeven.
  • Op iCloud.com: klik op 'Gedeeld' in de navigatiekolom van de documentweergave.

Bij het bewerken van een gedeeld document kunt u, met enkele uitzonderingen, alle functies van Pages, Numbers en Keynote gebruiken

Zien wie er aan het document werkt

Om te zien wie er aan het document meewerkt, tikt of klikt u op de knop 'Samenwerking' . Als er een stip wordt weergegeven naast een naam in de lijst, heeft die persoon het document geopend. Tik of klik op de stip om te zien waar ze bezig zijn met wijzigen.

Als u met andere deelnemers wilt communiceren, kunt u opmerkingen toevoegen en beantwoorden zonder Pages, Numbers of Keynote te verlaten, via een opmerkingenreeks.

Offline wijzigen

Als u geen internetverbinding hebt, kunt u nog steeds een gedeeld document wijzigen. Wijzigingen die u offline aanbrengt, worden minimaal 30 dagen bewaard en automatisch geüpload naar iCloud wanneer u weer online gaat. Andere deelnemers zien uw wijzigingen zodra deze zijn geüpload. U kunt de synchronisatiestatus van uw document controleren vanuit de documentweergave op een iPhone of iPad, of door 'Weergave' > 'Toon synchronisatiestatus' te kiezen op een Mac.

Als u een kopie van een document wilt versturen naar iemand anders voordat uw wijzigingen zijn geüpload, tikt u op de knop 'Meer'  op een iPhone of iPad of klikt u op 'Deel' op een Mac en kiest u vervolgens 'Verstuur een kopie'. Als u het document toevoegt vanuit de Bestanden-app (op een iPhone of iPad) of via de Finder (op een Mac), worden uw wijzigingen niet opgenomen. Als iemand met wie u samenwerkt een object, Keynote-dia of Numbers-werkblad met door u offline aangebrachte wijzigingen verwijdert, staan die wijzigingen niet in het document wanneer u weer online bent en het document gesynchroniseerd wordt met iCloud.

Het delen van een document stoppen

Open het document en tik of klik achtereenvolgens op de knop 'Samenwerking'  > 'Stop delen' en tik of klik vervolgens op 'OK'.

Wanneer u het delen stopt, wordt het document voor alle deelnemers verwijderd uit iCloud Drive. Als u het document later opnieuw deelt, blijft de link dezelfde. Als u 'Opties voor delen' instelt op 'Alleen personen die je uitnodigt', moet u deelnemers opnieuw uitnodigen.

Als u het delen van een document in een gedeelde map wilt stoppen, verplaatst u het naar buiten de gedeelde map.

Functies die niet worden ondersteund tijdens samenwerking

Als u een van deze functies wilt gebruiken, stopt u eerst met het delen van het document, brengt u de wijzigingen aan en deelt u het document opnieuw. Wanneer u het delen stopt, wordt het document voor alle deelnemers verwijderd uit iCloud Drive. Als het document beperkt toegankelijk is voor 'Alleen personen die je uitnodigt', moet u daarna alle deelnemers opnieuw uitnodigen.

Deze functies zijn momenteel niet beschikbaar wanneer u samenwerkt met andere deelnemers:

Pages, Numbers en Keynote

• Mediabestanden groter dan 50 MB toevoegen of wijzigen.1
  • 'Maak bestand kleiner' ('Archief' > 'Maak bestand kleiner').2
  • Rijen en kolommen slepen tussen hoofdtekst en koptekst in tabellen.
  • Stijlen maken, verwijderen of opnieuw ordenen.
  • Wijzigen met Ruby in Aziatische talen.
  • Aangepaste celopmaak maken of wijzigen.
  • Elk exemplaar van een lettertype vervangen in een document.

Pages

• Voetnootinstellingen aanpassen.
  • Onderdelen invoegen, knippen, kopiëren, plakken, verwijderen, dupliceren, opnieuw ordenen of wijzigen.
  • EndNote-instellingen aanpassen.
  • Sectielay-outobjecten toevoegen en wijzigen.
  • Slimme datum- en tijdvelden invoegen.
  • Tekstverwerkingsdocumenten omzetten in paginalay-outdocumenten en vice versa.
  • Paginanummerinstellingen wijzigen.
  • Paginasjablonen toevoegen of wijzigen.
  • Een paginasjabloon opnieuw op een pagina toepassen.

Numbers

• Slimme velden invoegen.
  • Tabelstijlen kopiëren of plakken.
  • Tabellen transponeren.

Keynote

• Diagrootte wijzigen.
  • Thema wijzigen.
  • Een diavoorstelling opnemen of een eerder opgenomen diavoorstelling afspelen.
  • Een soundtrack toevoegen of wijzigen.
  • Notities voor de presentator wijzigen tijdens het afspelen van een diavoorstelling.
  • Een soundtrack wissen of geluidssporen verwijderen.
  • Een bestaande opname van een diavoorstelling wissen.

Pages, Numbers en Keynote voor iCloud

Sommige functies zijn momenteel niet beschikbaar wanneer u samenwerkt via iCloud.com:

• Als u wijzigingen bijhoudt in een Pages-document, kunt u het document weergeven en tekst selecteren, maar niet wijzigen.
  • Als uw Pages-, Numbers- of Keynote-document verticale tekst heeft, kunt u een afbeelding van het document weergeven op iCloud.com, maar niet wijzigen.
  • Objecten binnen groepen wijzigen.

U kunt documenten met bijgehouden wijzigingen en verticale tekst nog steeds wijzigen in Pages, Numbers en Keynote op een iPhone, iPad en Mac.

1. Op iCloud.com kunt u alleen afbeeldingen van maximaal 10 MB toevoegen.

2. Een gedeeld document kunt u niet verkleinen, maar een kopie wel.

Als samenwerking niet beschikbaar is

Als u Pages, Numbers of Keynote gebruikt en samenwerking niet beschikbaar is, moet u mogelijk de apps op uw iPhone, iPad, of Mac bijwerken. Schakel automatische updates in zodat uw apps altijd up-to-date zijn. Als uw apparaat te oud is om uw apps bij te werken, kunt u nog steeds online samenwerken via iCloud.com op een Mac of pc.

Als u een kopie van het document wilt versturen, kunt u deze versturen zonder samenwerking:

• Ga op de Mac naar 'Deel' > 'Stuur een kopie'.
  • Tik op een iPhone of iPad op de knop 'Meer'  > 'Deel'.
  • Klik op iCloud.com op de knop 'Tools'  > 'Stuur een kopie'.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.