Beheerde Apple ID's in het onderwijs

Lees meer over het gebruik van de beheerde Apple ID die uw onderwijsinstelling aan u heeft toegewezen.

Dit artikel is bedoeld voor gebruikers met een beheerde Apple ID. Als u IT-beheerder bent, vindt u hier meer informatie over hoe u beheerde Apple ID's aanmaakt en gebruikt met Apple School Manager

Uw onderwijsinstelling kan voor onderwijsdoeleinden beheerde Apple ID's maken voor onderwijzend personeel en studenten. Beheerde Apple ID's zijn uniek binnen uw instelling en staan los van eventuele andere Apple ID's die u voor uzelf maakt. U kunt uw beheerde Apple ID koppelen aan hetzelfde e-mailadres en telefoonnummer als uw persoonlijke Apple ID. In tegenstelling tot persoonlijke Apple ID's bepaalt de beheerder tot welke voorzieningen uw beheerde Apple ID toegang heeft.

Beschikbare voorzieningen

Uw school of instelling kan beheerde Apple ID's gebruiken om u te laten inloggen op een gedeelde iPad en om u toegang te geven tot Apple voorzieningen. Deze voorzieningen omvatten iCloud en iTunes U. Daarnaast kunt u samenwerken in Pages, Numbers en Keynote met andere gebruikers in uw organisatie. Bij elke beheerde Apple ID krijgt u ook nog eens 200 GB aan iCloud-opslagruimte.

Om de aandacht niet af te leiden van het onderwijs, zijn de volgende voorzieningen niet beschikbaar met een beheerde Apple ID:

• Aankopen in de App Store
  • Aankopen in de iTunes Store
  • Aankopen in de Books Store
  • Bedienen van HomeKit-apparaten
  • Apple Pay
  • Zoek mijn iPhone
  • Zoek mijn Mac
  • Zoek mijn vrienden
  • iCloud Mail
  • iCloud-sleutelhanger (sleutelhanger-items worden echter bewaard en hersteld op gedeelde iPad-apparaten)
  • iCloud Delen met gezin
  • FaceTime (dit is standaard uitgeschakeld, maar kan worden ingeschakeld door de onderwijsinstelling)
  • iMessage (dit is standaard uitgeschakeld, maar kan worden ingeschakeld door de onderwijsinstelling)

Omdat u met beheerde Apple ID's geen aankopen kunt doen, bent u afhankelijk van de beheerder om materiaal toe te wijzen aan de beheerde Apple ID of apparaten die eraan zijn toegewezen.

Niet alle voorzieningen zijn in alle landen of regio's beschikbaar.

Over uw gebruikersnaam en wachtwoord

Nadat de onderwijsinstelling uw account heeft aangemaakt, kunt u uw beheerde Apple ID gebruiken. De accountnaam van de beheerde Apple ID kan de naam van de onderwijsinstelling bevatten, of het voorvoegsel 'appleid.'. Uw ID kan er bijvoorbeeld zo uitzien: johnappleseed@appleid.myschool.edu.

De beheerder van Apple School Manager bij uw onderwijsinstelling configureert uw accountnaam. Als er een fout in de gebruikersnaam zit of als de accountgegevens moeten worden gewijzigd, neemt u contact op met de beheerder bij uw onderwijsinstelling.

Uw wachtwoord instellen

Wanneer u voor de eerste keer inlogt bij uw beheerde Apple ID, gebruikt u het tijdelijke wachtwoord dat u van uw docent of beheerder hebt gekregen. U wordt dan gevraagd om een nieuw wachtwoord in te stellen. U moet de instelling van het nieuwe wachtwoord voltooid hebben om te kunnen inloggen bij bepaalde Apple voorzieningen, zoals iTunes U of het Volume Purchase Program (VPP) Credit-portal.

Als u een manager, docent of andere medewerker bent, logt u in bij appleid.apple.com op een Mac of iOS-apparaat om uw wachtwoord in te stellen. U moet een standaardwachtwoord gebruiken dat bestaat uit minimaal acht cijfers en letters.

Als student kunt u in plaats van een standaardwachtwoord mogelijk een wachtwoord van zes of vier cijfers gebruiken. De beheerder bij uw onderwijsinstelling bepaalt hoe complex het wachtwoord moet zijn. Log in bij een gedeelde iPad of bij iCloud op een apparaat van de school om uw wachtwoord in te stellen.

Het wachtwoord opnieuw instellen

Anders dan bij persoonlijke Apple ID's stelt uw beheerder uw wachtwoord opnieuw in. Volg deze instructies om een nieuw wachtwoord te maken:

1. Neem contact op met uw beheerder om een tijdelijk wachtwoord te krijgen.
  2. Gebruik uw tijdelijke wachtwoord om in te loggen op een gedeelde iPad of log in op iCloud op uw apparaat. Als uw rol toegang heeft, kunt u ook inloggen op Apple School Manager met uw tijdelijke wachtwoord.
  3. Een nieuw wachtwoord aanmaken.

Beheerde Apple ID-wachtwoorden kunnen niet opnieuw worden ingesteld vanaf de Apple ID accountpagina of iforgot.apple.com.

Inloggen met uw beheerde Apple ID

Gebruik uw beheerde Apple ID-account en wachtwoord om in te loggen bij apparaten die zijn geconfigureerd voor Apple School Manager. Als u wilt inloggen bij apparaten die niet zijn geconfigureerd voor Apple School Manager, volgt u de stappen die passen bij uw rol:

• Studenten: gebruik uw beheerde Apple ID, wachtwoord en zescijferige verificatiecode. Die verificatiecode krijgt u van de school of de beheerder. Deze code is één jaar geldig.
  • Managers, docenten of andere medewerkers: gebruik uw beheerde Apple ID en wachtwoord met twee-factor-authenticatie.

Beheerderstoegang tot uw account

De account is eigendom van de onderwijsinstelling die de beheerde Apple ID uitgeeft. De IT-beheerder kan op ieder moment toegang krijgen tot uw account en de volgende wijzigingen aanbrengen:

• Uw toegang tot uw account beperken
  • Uw account verwijderen
  • Uw accountgegevens wijzigen

Raadpleeg het beleid dat de beheerder, de managers en docenten hanteren voor persoonlijk gebruik van beheerde Apple ID's.

Uw accountgegevens wijzigen

Op de Apple ID-accountpagina kunt u uw wachtwoord wijzigen, een nieuw e-mailadres toevoegen en uw telefoonnummer wijzigen. Als u wijzigingen wilt aanbrengen op uw vertrouwde apparaten, moet u een beheerder, manager of docent zijn.