iOS-software op een iPhone, iPad of iPod touch bijwerken

Lees hier hoe u een iOS-apparaat draadloos of via iTunes bijwerkt. iOS-updates bieden nieuwe functies waarmee u nog meer uit uw iPhone, iPad of iPod touch kunt halen. Zorg ervoor dat de apparaten up-to-date zijn, zodat u ook de nieuwste functies kunt gebruiken.

Voordat u begint

Maak een reservekopie van het apparaat via iCloud of iTunes.

Een apparaat draadloos bijwerken

Tik op ‘Installeer nu’ als in een bericht wordt gemeld dat er een update beschikbaar is. U kunt ook deze stappen volgen:

1. Sluit het apparaat aan op de netvoeding en verbind het met internet via Wi-Fi.
  2. Tik op Instellingen > Algemeen > Software-update.
  3. Tik op ‘Download en installeer’. Als u in een bericht wordt gevraagd om apps tijdelijk te verwijderen omdat iOS meer ruimte voor de update nodig heeft, tikt u op ‘Ga door’ of ‘Annuleer’. De apps die worden verwijderd, worden naderhand opnieuw geïnstalleerd. Als u op Annuleer tikt, leest u wat u dan moet doen.
  4. Tik op Installeer om nu bij te werken. U kunt ook tikken op Later en ‘Installeer vannacht’ of ’Herinner mij hieraan’ kiezen. Als u op ‘Installeer vannacht’ tikt, sluit u gewoon het iOS-apparaat aan op netvoeding voordat u naar bed gaat. Het apparaat wordt dan ’s nachts automatisch bijgewerkt.
  5. Voer uw toegangscode in als daarom wordt gevraagd.

Als er een fout optreedt of als u meer ruimte nodig hebt bij draadloos bijwerken

Als er een fout optreedt wanneer u uw apparaat draadloos probeert bij te werken, leest u hier wat u kunt doen. Als u meer ruimte nodig hebt om draadloos bij te werken, kunt u bijwerken via iTunes of materiaal handmatig verwijderen van het apparaat. Voor de hoeveelheid vrije ruimte op het apparaat na afloop van de update maakt het niet uit of u via iTunes bijwerkt of draadloos.

Sommige iOS-software-updates zijn niet draadloos beschikbaar. VPN- of proxyverbindingen kunnen verhinderen dat een apparaat contact opneemt met de iOS-updateservers.

Een apparaat bijwerken via iTunes

Als u niet draadloos kunt bijwerken, kunt u bijwerken via iTunes. Als de computer de persoonlijke hotspot gebruikt van het iOS-apparaat dat u bijwerkt, verbindt u de computer met een ander netwerk.

1. Installeer de nieuwste versie van iTunes op de computer.
  2. Sluit het apparaat aan op de computer.
  3. Open iTunes en selecteer het apparaat.
  4. Klik op Overzicht en klik vervolgens op ‘Zoek naar update’.
  5. Klik op ‘Download en installeer’.

Als u foutberichten ziet in iTunes of als u meer ruimte nodig hebt om bij te werken

Zoek hulp wanneer u foutberichten ziet tijdens het bijwerken van een apparaat via iTunes. Als u meer ruimte nodig hebt voor een update, kunt u ook materiaal handmatig verwijderen van het apparaat

Laatst gewijzigd op: