iOS-software op een iPhone, iPad of iPod touch bijwerken

Ontdek hoe u uw iPhone, iPad of iPod touch bijwerkt naar de nieuwste versie van iOS, draadloos of via iTunes.

U kunt uw iPhone, iPad of iPod touch draadloos bijwerken naar de nieuwste versie van iOS. Als u de update niet ziet op uw apparaat, kunt u handmatig bijwerken via iTunes. De nieuwste versie van iOS is iOS 10.0.2

Voor de update

Maak een reservekopie van het apparaat via iCloud of iTunes.

Een apparaat draadloos bijwerken

Tik op ‘Installeer nu’ als in een bericht wordt gemeld dat er een update beschikbaar is. U kunt ook deze stappen volgen:

1. Sluit uw apparaat aan op een stroombron en maak via Wi-Fi verbinding met internet.
  2. Tik op Instellingen > Algemeen > Software-update.
  3. Tik op ‘Download en installeer’. Als u in een bericht wordt gevraagd om apps tijdelijk te verwijderen omdat iOS meer ruimte voor de update nodig heeft, tikt u op ‘Ga door’ of ‘Annuleer’. De apps die worden verwijderd, worden naderhand opnieuw geïnstalleerd. Als u op Annuleer tikt, leest u wat u dan moet doen.
  4. Tik op Installeer om nu bij te werken. U kunt ook tikken op Later en ‘Installeer vannacht’ of ’Herinner mij hieraan’ kiezen. Als u op 'Installeer vannacht' tikt, hoeft u uw iOS-apparaat alleen aan te sluiten op een stroombron voordat u gaat slapen. U apparaat wordt 's nachts automatisch bijgewerkt.
  5. Voer uw toegangscode in als daarom wordt gevraagd. Als u uw toegangscode niet weet, leest u hier wat u moet doen.

Als er een fout optreedt of als u meer ruimte nodig hebt bij draadloos bijwerken

Als er een fout optreedt wanneer u uw apparaat draadloos probeert bij te werken, leest u hier wat u kunt doen. Als u meer ruimte nodig hebt om draadloos bij te werken, kunt u bijwerken via iTunes of materiaal handmatig verwijderen van het apparaat. Voor de hoeveelheid vrije ruimte op het apparaat na afloop van de update maakt het niet uit of u via iTunes bijwerkt of draadloos.

Sommige iOS-software-updates zijn niet draadloos beschikbaar. VPN- of proxyverbindingen kunnen verhinderen dat een apparaat contact opneemt met de iOS-updateservers.

Een apparaat bijwerken via iTunes

Als u uw iOS-apparaat niet draadloos kunt bijwerken, kunt u het apparaat handmatig bijwerken via iTunes op een vertrouwde computer. Als uw computer Persoonlijke hotspot gebruikt op het iOS-apparaat dat u bijwerkt, sluit u uw computer aan op een ander Wi-Fi- of Ethernet-netwerk voordat u de update start.

1. Installeer de nieuwste versie van iTunes op de computer.
  2. Sluit het apparaat aan op de computer.
  3. Open iTunes en selecteer uw apparaat.
  4. Klik op Overzicht en klik vervolgens op ‘Zoek naar update’.
  5. Klik op ‘Download en installeer’.
  6. Voer uw toegangscode in als daarom wordt gevraagd. Als u uw toegangscode niet weet, leest u hier wat u moet doen.

Als u foutberichten ziet in iTunes of als u meer ruimte nodig hebt om bij te werken

Vraag om hulp als u foutmeldingen ziet terwijl u uw apparaat bijwerkt via iTunes. Als u meer ruimte nodig hebt voor een update, kunt u ook materiaal handmatig verwijderen van het apparaat.

Laatst gewijzigd op: