iOS-software op een iPhone, iPad of iPod touch bijwerken

Lees hier hoe u een iOS-apparaat draadloos of via iTunes bijwerkt. iOS-updates bieden nieuwe functies waardoor u nog meer kunt halen uit een iPhone, iPad of iPod touch. Zorg ervoor dat de apparaten up-to-date zijn zodat u de nieuwste functies kunt gebruiken.

Voordat u begint

Maak een reservekopie van het apparaat via iCloud of iTunes.

Een apparaat draadloos bijwerken

Tik op Installeer nu als in een bericht wordt gemeld dat een update beschikbaar is. U kunt ook deze stappen volgen:

1. Sluit het apparaat aan op netvoeding en verbind het met internet via Wi-Fi.
  2. Tik op Instellingen > Algemeen > Software-update.
  3. Tik op Download en installeer. Als u in een bericht wordt gevraagd om apps tijdelijk te verwijderen omdat iOS meer ruimte voor de update nodig heeft, tikt u op Ga door of Annuleer. iOS installeert later opnieuw de apps die het heeft verwijderd. Als u op Annuleer tikt, leest u wat u dan moet doen.
  4. Tik op Installeer om nu bij te werken. Of tik op Later en kies Installeer vannacht of Herinner mij hieraan. Als u op Installeer vannacht tikt, sluit u gewoon het iOS-apparaat aan op netvoeding voordat u naar bed gaat. Het apparaat wordt 's nachts automatisch bijgewerkt.
  5. Voer uw toegangscode in als u hierom wordt gevraagd.

Als u meer ruimte nodig hebt om draadloos bij te werken

Als u meer ruimte nodig hebt om draadloos bij te werken, kunt u bijwerken via iTunes of materiaal handmatig verwijderen van het apparaat. Of u nu iTunes gebruikt of draadloos bijwerkt, u hebt na de update evenveel vrije ruimte op het apparaat.

Bepaalde iOS-software-updates zijn niet draadloos beschikbaar. VPN- of proxyverbindingen voorkomen mogelijk dat een apparaat contact opneemt met de iOS-updateservers.

Een apparaat bijwerken via iTunes

Als u niet draadloos kunt bijwerken, kunt u bijwerken via iTunes. Als de computer de persoonlijke hotspot gebruikt van het iOS-apparaat dat u bijwerkt, verbindt u de computer met een ander netwerk.

1.  Installeer de nieuwste versie van iTunes op de computer.
  2. Sluit het apparaat op de computer aan.
  3. Open iTunes en selecteer het apparaat.
  4. Klik op Overzicht en klik vervolgens op Zoek naar update.
  5. Klik op Download en installeer.

Als u foutberichten in iTunes ziet of meer ruimte nodig hebt om bij te werken

Vraag hulp wanneer u foutberichten ziet tijdens het bijwerken van een apparaat via iTunes. Of als u meer ruimte nodig hebt voor een update, kunt u materiaal handmatig verwijderen van het apparaat.

Laatst gewijzigd op: