Uw iPhone, iPad of iPod touch bijwerken

Lees hier hoe u uw iPhone, iPad of iPod touch bijwerkt naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS, draadloos of via uw computer.

U kunt uw iPhone, iPad of iPod touch draadloos bijwerken naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS.* Als u de update niet ziet op uw apparaat, kunt u handmatig bijwerken via uw computer.

Vóór de update

Maak een reservekopie van het apparaat via iCloud of uw computer.

Een apparaat draadloos bijwerken

Tik op 'Installeer nu' als in een bericht wordt gemeld dat er een update beschikbaar is. U kunt ook deze stappen volgen:

1. Sluit uw apparaat aan op een stroombron en maak via wifi verbinding met internet.
  2. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' en tik vervolgens op 'Software-update'.
  3. Tik op 'Download en installeer'. Als u in een bericht wordt gevraagd om apps tijdelijk te verwijderen omdat de software meer ruimte voor de update nodig heeft, tikt u op 'Ga door' of 'Annuleer'. De apps die worden verwijderd, worden naderhand opnieuw geïnstalleerd in iOS of iPadOS. Als u op 'Annuleer' tikt, leest u hier wat u dan moet doen.
  4. Tik op 'Installeer' om nu bij te werken. U kunt ook tikken op 'Later' en 'Installeer vannacht' of 'Vraag later opnieuw' kiezen. Als u op 'Installeer vannacht' tikt, hoeft u uw apparaat alleen aan te sluiten op een stroombron voordat u gaat slapen. U apparaat wordt 's nachts automatisch bijgewerkt.
  5. Voer uw toegangscode in als daarom wordt gevraagd. Als u uw toegangscode niet weet, leest u hier wat u moet doen.

Als er een fout optreedt of als u meer ruimte nodig hebt bij draadloos bijwerken

Als er een fout optreedt wanneer u uw apparaat draadloos probeert bij te werken, leest u hier wat u kunt doen. Als u meer ruimte nodig hebt om draadloos bij te werken, kunt u bijwerken via uw computer of materiaal handmatig verwijderen van het apparaat. Voor de hoeveelheid vrije ruimte op het apparaat na afloop van de update maakt het niet uit of u draadloos of via uw computer bijwerkt.

Sommige software-updates zijn niet draadloos beschikbaar. VPN- of proxyverbindingen voorkomen mogelijk dat een apparaat contact opneemt met de updateservers.

Automatisch bijwerken

Met iOS 12 of hoger, of iPadOS, kunt u uw apparaat automatisch bijwerken. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Software-update' en tik vervolgens op 'Automatische updates' om automatische updates in te schakelen. Uw apparaat wordt automatisch bijgewerkt naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS. Sommige updates moeten mogelijk handmatig worden geïnstalleerd.

Uw apparaat bijwerken via uw computer

Als u uw apparaat niet draadloos kunt bijwerken, kunt u het apparaat handmatig bijwerken via een vertrouwde computer. Als uw computer een persoonlijke hotspot gebruikt op het apparaat dat u bijwerkt, sluit u uw computer aan op een ander wifi- of Ethernet-netwerk voordat u de update start.

1. Op een Mac met macOS Catalina 10.15 opent u Finder. Op een Mac met macOS Mojave 10.14 of lager, of een pc, opent u iTunes.
  2. Sluit het apparaat aan op de computer.
  3. Zoek het apparaat op uw computer.
  4. Klik op 'Algemeen' of 'Instellingen' en klik vervolgens op 'Zoek naar update'.
  5. Klik op 'Download en installeer'.
  6. Voer uw toegangscode in als daarom wordt gevraagd. Als u uw toegangscode niet weet, leest u hier wat u moet doen.

Als u foutberichten ziet op uw computer of als u meer ruimte nodig hebt om bij te werken

Vraag om hulp als u foutmeldingen ziet terwijl u uw apparaat bijwerkt via uw computer. Als u meer ruimte nodig hebt voor een update, kunt u ook materiaal handmatig verwijderen van het apparaat.

* Als u upgradet naar de nieuwste versie van iOS- of iPadOS-software, krijgt u toegang tot de nieuwste functies, beveiligingsupdates en bugfixes. Niet alle functies zijn op alle apparaten of in alle regio's beschikbaar. Batterij- en systeemprestaties kunnen worden beïnvloed door veel factoren, waaronder netwerkomstandigheden en individueel gebruik. De daadwerkelijke resultaten kunnen variëren.