De helderheid van de toetsenbordverlichting instellen

Lees hier of uw Apple notebook een toetsenbord met achtergrondverlichting heeft en hoe u de helderheid ervan automatisch of handmatig kunt aanpassen.

Hoe weet ik of mijn notebook toetsenbordverlichting heeft?

Kies in het Apple-menu () de optie 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Toetsenbord'. Als in het venster van de toetsenbordvoorkeuren een aankruisvak 'Pas helderheid toetsenbord aan bij weinig licht' staat, dan hebt u een toetsenbord met verlichting.

De helderheid van de toetsenbordverlichting automatisch of handmatig aanpassen

U kunt de helderheid van de toetsenbordverlichting automatisch laten aanpassen als er weinig of veel licht is, of u kunt de helderheid handmatig aanpassen.

Helderheid automatisch aanpassen

De helderheid van de toetsenbordverlichting automatisch laten aanpassen:

1. Kies in het Apple-menu de optie 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Toetsenbord'.
  2. Selecteer het aankruisvak 'Pas helderheid toetsenbord aan bij weinig licht'.

Helderheid handmatig aanpassen

U kunt de toetsenbordverlichting feller maken door op het ingebouwde toetsenbord van de notebook op F6 te drukken. U dimt de verlichting door op F5 te drukken.

Als u de helderheid van de toetsenbordverlichting niet handmatig feller kunt maken, dan komt dat waarschijnlijk doordat u zich in een fel verlichte omgeving bevindt en de Mac zo hebt ingesteld dat de helderheid automatisch wordt aangepast. In zulke situaties wordt de toetsenbordverlichting uitgeschakeld. Als u naar een plek gaat waar minder licht is, kunt u de helderheid van de toetsenbordverlichting weer aanpassen.

De helderheid van de toetsenbordverlichting aanpassen op een MacBook Pro met Touch Bar

Op een MacBook Pro uit 2016 kunt u de helderheid van de toetsenbordverlichting snel aanpassen door op  te tikken op de Control Strip:

De Control Strip wordt uitgevouwen en u kunt op    tikken om de helderheid van de toetsenbordverlichting aan te passen: