Als er een voortgangsbalk wordt weergegeven wanneer u uw Mac uit de sluimerstand haalt

Soms ziet u een voortgangsbalk op het scherm wanneer u uw Mac uit de sluimerstand haalt. Dit is normaal. Het betekent dat de Mac ontwaakt uit de veilige sluimerstand.

Voortgangsbalk bij ontwaken uit veilige sluimerstand

De veilige sluimerstand zorgt dat gegevens in het hoofdgeheugen van de Mac niet verloren gaan als de computer wordt uitgeschakeld omdat de batterij helemaal leeg is.

Voordat de Mac in de sluimerstand gaat, zorgt de veilige sluimerstand ervoor dat de inhoud van het hoofdgeheugen (bureaubladinstellingen, geopende apps en ander werk in uitvoering) wordt bewaard op de harde schijf.

Er zijn twee situaties waarin de Mac in de veilige sluimerstand gaat:

1. Als de batterij volledig leeg raakt terwijl de computer zich in de sluimerstand bevindt, wordt de computer uitgezet. Zodra u een lichtnetadapter aansluit, kan de computer weer worden gestart. Druk op de aan/uit-knop om de Mac automatisch terug te brengen in de toestand waarin deze zich bevond voordat deze in de sluimerstand ging. U kunt dan gewoon weer verdergaan waar u gebleven was.
  2. In Aanvullende update 2.0 voor OS X Mountain Lion v10.8.2 is een nieuwe functie geïntroduceerd waarbij de Mac in de veilige sluimerstand wordt gezet wanneer deze vier uur lang op een externe voedingsbron aangesloten is geweest. Dit is in overeenstemming met de Europese energierichtlijnen (ErP Lot6) en vindt plaats wanneer er geen sprake is van netwerkactiviteit en activiteit van aangesloten apparaten, zoals externe harde schijven.

Bij de volgende modellen ziet u een voortgangsbalk wanneer ze uit de veilige sluimerstand worden gehaald:

• MacBook (Retina, 12-inch, begin 2015) en nieuwer
  • MacBook Pro (medio 2012) en nieuwer
  • MacBook Pro (Retina, medio 2012) en nieuwer
  • MacBook Air (medio 2012) en nieuwer
  • iMac (eind 2012) en nieuwer
  • Mac mini (eind 2012) en nieuwer