macOS High Sierra

Instellingen van iCloud-voorzieningen wijzigen

Nadat je iCloud op je Mac hebt geconfigureerd, kun je de voorzieningen selecteren die je wilt gebruiken en andere instellingen in het paneel 'iCloud' in Systeemvoorkeuren wijzigen.

Het paneel 'iCloud' in Systeemvoorkeuren waarin alle voorzieningen zijn geselecteerd.

Als je een tweede iCloud-account op je Mac configureert, kun je de instellingen van de voorziening wijzigen in het paneel 'Internetaccounts' in Systeemvoorkeuren.

Voorzieningen in- of uitschakelen

Om instellingen van iCloud-voorzieningen te wijzigen, kies je Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik je op 'iCloud'.

Open het paneel 'iCloud' in Systeemvoorkeuren

• Selecteer de voorzieningen die je wilt gebruiken. Schakel de voorzieningen uit die je niet wilt gebruiken.

Voor sommige voorzieningen zijn extra instellingen beschikbaar die je kunt wijzigen door bij de naam van de voorziening op 'Opties' of 'Details' te klikken. De voorziening moet dan wel zijn ingeschakeld.

Als je de voorziening Contacten selecteert terwijl het programma Contacten wordt gesynchroniseerd met Google Contactpersonen, wordt deze synchronisatie uitgeschakeld. Je moet de synchronisatie uitgeschakeld laten wanneer je iCloud gebruikt voor je contactgegevens.

Accountgegevens wijzigen

Om instellingen van je iCloud-account te wijzigen, kies je Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik je op 'iCloud'.

Open het paneel 'iCloud' in Systeemvoorkeuren

• Klik op 'Accountgegevens' om je naam en foto, alsook je betalingsgegevens, contactgegevens, beveiligingsinstellingen en apparaten op iCloud te wijzigen. Zie iCloud-accountgegevens wijzigen.

Delen met gezin configureren of beheren

Om instellingen voor Delen met gezin te wijzigen, kies je Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik je op 'iCloud'.

Open het paneel 'iCloud' in Systeemvoorkeuren

iCloud Drive-opties wijzigen

Om instellingen van je iCloud Drive te bekijken of te wijzigen, kies je Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik je op 'iCloud'.

Open het paneel 'iCloud' in Systeemvoorkeuren

• Als iCloud Drive is ingeschakeld, klik je op 'Opties' om in te stellen:

• Of de mappen 'Bureaublad' en 'Documenten' op iCloud Drive worden bewaard. Zie Je bureaublad en documenten bewaren in iCloud Drive.

• Welke programma's gebruikmaken van je iCloud-opslag.

• Welke programma's andere personen de mogelijkheid geven om je op te zoeken aan de hand van je e-mailadres (dat je als je Apple ID voor iCloud gebruikt). Iedereen die je opzoekt, krijgt ook je voor- en achternaam te zien. Klik op 'Zoek mij op via e-mail' voor een lijst met iOS-apps en Mac-programma's die van de voorziening gebruikmaken.

Om te voorkomen dat je e-mailadres en naam in een programma zichtbaar zijn voor andere gebruikers, schakel je het aankruisvak van het programma uit in de lijst.

Als de lijst 'Zoek mij op via e-mail' leeg is, zijn er geen iOS-apps of Mac-programma's geïnstalleerd die gebruikmaken van de voorziening.

• Of de opslagruimte op de Mac moet worden geoptimaliseerd. Als optimalisering is ingeschakeld, wordt alles op iCloud Drive op de Mac bewaard, mits er voldoende ruimte is. Als er ruimte nodig is, worden bestanden van de Mac verwijderd en in iCloud bewaard. Schakel deze voorziening uit om ervoor te zorgen dat alles op iCloud Drive zowel op de Mac als in iCloud aanwezig blijft.

Opties van iCloud-foto's wijzigen

Om instellingen van je iCloud-foto's te bekijken of te wijzigen, kies je Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik je op 'iCloud'.

Open het paneel 'iCloud' in Systeemvoorkeuren

Opties van iCloud-sleutelhanger wijzigen

Om instellingen van je iCloud-sleutelhanger te bekijken of te wijzigen, kies je Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik je op 'iCloud'.

Open het paneel 'iCloud' in Systeemvoorkeuren

• Als de knop 'Opties' naast Sleutelhanger wordt weergegeven, kun je erop klikken om de volgende instellingen te wijzigen:

• De mogelijkheid om met je iCloud-beveiligingscode het gebruik van iCloud-sleutelhanger op nieuwe apparaten goed te keuren

• De iCloud-beveiligingscode en het telefoonnummer dat wordt gebruikt om je identiteit te controleren nadat je de iCloud-beveiligingscode hebt gebruikt.

• Als "Wachten op toestemming" wordt weergegeven onder Sleutelhanger, klik je op 'Opties' om je iCloud-beveiligingscode in te voeren in plaats van deze Mac vanaf een ander apparaat goed te keuren. Als je je code bent vergeten, kun je iCloud-sleutelhanger opnieuw instellen.

• Als er geen knop 'Opties' naast 'Sleutelhanger' wordt weergegeven, is je Apple ID ingesteld voor twee-factor-authenticatie. Als je iCloud instelt op een nieuw apparaat, hoef je in dit geval alleen het wachtwoord of de toegangscode in te voeren van een Mac of iOS-apparaat waarop je iCloud al hebt ingesteld om het nieuwe apparaat toegang te geven tot je iCloud-gegevens.

Details over Zoek mijn Mac wijzigen

Om de iCloud-instellingen voor Zoek mijn Mac te bekijken of te wijzigen, kies je Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik je op 'iCloud'.

Open het paneel 'iCloud' in Systeemvoorkeuren

• Als "Locatievoorzieningen is uitgeschakeld" wordt weergegeven onder Zoek mijn Mac, klik je op 'Details' en volg je de instructies op het scherm om deze Mac terug te vinden.

iCloud-opslagruimte beheren

Om informatie over de iCloud-opslag te bekijken of te wijzigen, kies je Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik je op 'iCloud'.

Open het paneel 'iCloud' in Systeemvoorkeuren

Open het programma, kies Help > [naam van programma] Help en zoek op "iCloud" voor meer informatie over het gebruik van een iCloud-voorziening in het Mac-programma met dezelfde naam, zoals Foto's of Notities.