macOS High Sierra

Wat is iCloud?

In iCloud worden je foto's, video's, documenten, muziek, apps, enzovoort veilig bewaard en up-to-date gehouden op al je apparaten. Met iCloud deel je eenvoudig foto's, kalenders, locaties en meer met vrienden en familie. Je kunt iCloud zelfs gebruiken om een apparaat terug te vinden dat je bent kwijtgeraakt.

In iCloud Drive in een Finder-venster op een Mac worden dezelfde bestanden en mappen weergegeven als in de iCloud Drive-app op een iPhone en iPad.

Het enige wat je hoeft te doen, is iCloud configureren op je Mac, alsook op je iOS-apparaten, Apple Watch, Apple TV en Windows-computer.

Je kunt iCloud op diverse manieren gebruiken.

Foto's-symbool

Je foto's up-to-date houden

Met iCloud-fotobibliotheek kun je al je foto's en video's veilig bewaren en ervoor zorgen dat ze up-to-date zijn op je Mac, je iOS-apparaten, Apple TV en iCloud.com. Wijzigingen die je in het programma Foto's aanbrengt, worden automatisch doorgevoerd in alle bestanden. Met iCloud-fotodeling kun je foto's en video's moeiteloos delen met de door jou gekozen mensen en kun je hen uitnodigen om foto's, video's en opmerkingen toe te voegen aan je gedeelde albums. Meer informatie over Foto's.

iCloud Drive-symbool

Je bureaublad en documenten toegankelijk maken op al je apparaten

Met iCloud Drive kun je de bestanden uit de mappen 'Bureaublad' en 'Documenten' automatisch laten bewaren in iCloud, zodat ze toegankelijk zijn op alle apparaten waarop iCloud Drive is geconfigureerd en op iCloud.com. Je kunt ook via iCloud-bestandsdeling documenten met andere iCloud-gebruikers delen. Zij kunnen er dan in werken en hun wijzigingen met jou delen. Meer informatie over iCloud Drive.

Symbool voor Delen met gezin

Muziek, boeken, programma's en meer delen met leden van je gezin

Met de voorziening Delen met gezin kunnen maximaal zes gezinsleden hun aankopen bij de iTunes Store, App Store en iBooks Store delen zonder dat zij hun accounts hoeven te delen. Gezinsaankopen kunnen met dezelfde creditcard worden betaald en uitgaven van kinderen kunnen rechtstreeks vanaf het apparaat van een ouder worden goedgekeurd. Daarnaast kun je foto's, een gezinsagenda, herinneringen en locaties delen. Meer informatie over Delen met gezin.

Zoek mijn iPhone-symbool

Je kwijtgeraakte Mac zoeken

Je kunt je Mac op een kaart weergeven, er een geluid op afspelen, het scherm vergrendelen of de gegevens wissen. Meer informatie over Zoek mijn Mac.

Symbolen van Mail, Agenda's, Notities, Contacten en Herinneringen

Mail, Agenda, Notities, Contacten en Herinneringen

Houd je mail, agenda's, notities, contacten en herinneringen up-to-date met de programma's op je Mac, iOS-apparaten en iCloud.com. Meer informatie over de programma's op de Mac.

Symbolen van iTunes, App Store en iBooks

Muziek, programma's en iBooks

Je kunt aankopen bij de iTunes Store, App Store en iBooks Store automatisch op al je apparaten laten zetten en eerdere aankopen op elk gewenst moment downloaden. Meer informatie over "inhoud overal beschikbaar".

Safari-symbool

iCloud-tabbladen, bladwijzers en leeslijst in Safari

Je kunt de webpagina's bekijken die je op je Mac en op je iOS-apparaten hebt geopend (je iCloud-tabbladen). Je kunt artikelen uit je leeslijst lezen, zelfs als je offline bent. Ook kun je op je Mac, iOS-apparaten en Windows-computer dezelfde bladwijzers gebruiken. Meer informatie over Safari.

iCloud-sleutelhangersymbool

iCloud-sleutelhanger

Je kunt je wachtwoorden, creditcardgegevens en andere informatie up-to-date houden en automatisch laten invullen op je Mac en iOS-apparaten. Meer informatie over iCloud-sleutelhanger.

iCloud-opslagsymbool

iCloud-opslag

Met iCloud krijg je 5 GB gratis opslagruimte voor je mail, documenten, foto's en reservekopieën van iOS-apparaten. De muziek, programma's, tv-programma's en boeken die je hebt aangeschaft, tellen niet mee voor de beschikbare opslagruimte. Meer informatie over iCloud-opslag.

Opmerking: Voor iCloud is een internetverbinding nodig; voor sommige iCloud-voorzieningen gelden minimale systeemvereisten. Zie het Apple Support-artikel Systeemvereisten voor iCloud voor meer informatie. iCloud is mogelijk niet overal beschikbaar: iCloud-voorzieningen kunnen per gebied verschillen.