macOS High Sierra

Je gegevens overbrengen vanaf een pc

Als je je gegevens niet naar je Mac hebt overgebracht toen je de Mac voor het eerst configureerde, kun je je gegevens later alsnog overbrengen met Migratie-assistent. Zo kun je je gebruikersaccount (inclusief al je foto's, muziek en bestanden) overzetten van een pc naar een Mac.

Open Migratie-assistent

Je gegevens overbrengen

Je kunt ook gegevens overbrengen via een bekabeld of draadloos netwerk, op voorwaarde dat de computers met hetzelfde netwerk zijn verbonden.

1. Sluit alle andere programma's, open Windows-Migratie-assistent op je pc en volg de instructies op het scherm.

Als Windows-Migratie-assistent nog niet op je pc staat, kun je het programma downloaden van de Apple website.

Windows-Migratie-assistent

2. Geef aan wat je wilt overbrengen en klik op 'Ga door'.

Zie Gegevens kopiëren vanaf een computer of opslagapparaat voor informatie over de gegevens die je kunt overbrengen of over het overbrengen van gegevens vanaf een Mac of een schijf.

Opmerking: Tijdens een Windows-migratie kun je de draadloze verbinding gebruiken van een apparaat waarop Soft AP-software wordt uitgevoerd (een via software ingeschakeld toegangspunt) om toegang tot het internet te krijgen. Als je een Soft AP-toegangspunt gebruikt tijdens de migratie, kan dit de migratie via het netwerk versnellen. Als het paneel 'Aanpassen' wordt weergegeven tijdens de migratie, kun je een toegangspunt selecteren dat door een ander apparaat is aangemaakt en hiermee verbinding maken.

De overgebrachte informatie op je Mac opzoeken

• Als je inlogt bij een overgezette gebruikersaccount, kun je je gegevens vinden op de volgende locaties.

Onderdeel

Locatie

Aangepaste bureaubladafbeelding

Ingesteld als de bureaubladafbeelding op je Mac. Als je de bureaubladafbeelding wilt wijzigen, ga je naar het paneel 'Bureaublad en schermbeveiliging' in Systeemvoorkeuren.

Open het paneel 'Bureaublad en schermbeveiliging' in Systeemvoorkeuren

Bureaublad en schermbeveiliging-symbool

E-mail

In het programma Mail.

Open Mail

Mail-symbool

Contacten

In het programma Contacten.

Open Adresboek

Contacten-symbool

Agenda's

In het programma Agenda.

Open Agenda

Agenda-symbool

Bladwijzers, favorieten en startpagina van je webbrowser

Ingesteld in Safari.

Open Safari

Safari-symbool

Muziek en iOS-programma's in iTunes op je pc

In iTunes op je Mac.

Open iTunes

iTunes-symbool

Bestanden uit je hoofdmappen voor documenten, video's, muziek en afbeeldingen

In de mappen 'Documenten', 'Films', 'Muziek' en 'Afbeeldingen' in je thuismap in de Finder. Kies in de Finder de commando's 'Ga' > 'Thuismap'.

Project-symbool

Bestanden op het bureaublad

Verplaatst naar het bureaublad van je Mac.

Instellingen voor overgebrachte gebruikersaccounts wijzigen