macOS High Sierra

Lid worden van een Delen met gezin-groep

Je kunt lid worden van Delen met gezin op het moment dat de organisator je toevoegt of later lid worden door een uitnodiging te accepteren.

Als je de organisator van het gezin bent, kun je personen uitnodigen om lid te worden op het moment dat je hen aan het gezin toevoegt; zie Je gezin beheren.

Lid worden op de Mac van de organisator

Als je in de buurt bent op het moment dat de organisator van het gezin je toevoegt aan het gezin, kun je direct lid worden van het gezin door je Apple ID en wachtwoord in te voeren op de Mac of het iOS-apparaat van de organisator.

Voordat je gezinsaankopen kunt delen, moet je de Apple ID bevestigen die je gebruikt voor aankopen bij de iTunes Store, App Store en iBooks Store die je met je gezin wilt delen.

1. Voer op de Mac of het iOS-apparaat van de organisator je Apple ID en wachtwoord in.

2. Kies op je Mac Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren', klik op 'iCloud' en zorg ervoor dat je bent ingelogd bij iCloud.

Open het paneel 'iCloud' in Systeemvoorkeuren

3. Klik op 'Beheer gezin', klik op je naam aan de linkerkant, klik op 'Opties' aan de rechterkant en volg vervolgens de instructies op het scherm.

Een uitnodiging op je Mac accepteren of weigeren

1. Kies Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'iCloud'.

Open het paneel 'iCloud' in Systeemvoorkeuren

2. Klik op 'Beheer gezin' en voer vervolgens een van de volgende stappen uit:

• Lid worden van het gezin: Klik op 'Accepteer' en volg de instructies op het scherm.

• Niet lid worden van het gezin: Klik op 'Weiger'.

Als de organisator van het gezin je via e-mail heeft uitgenodigd, klik je op 'Bekijk uitnodiging' en volg je de instructies op het scherm.

Nadat je lid bent geworden, ontvangen de overige gezinsleden een e-mail waarin staat dat ze nu onderdelen met je delen.